Hızlı Şekilde Java'ya Başlamak...
-
Öncelikle hayırlısı olsun hoca.
C# biliyorsan az çok Java'da fazla zorlanmadan ilerlersin. Algoritma ve OOP biliyormuşsun zaten. Başlangıç için iyi.
O yukarda çabuk öğrenemezsin diyen arkadaşlar, programlamayı ya da direkt OOP'yi ilk Java ile öğrenmekten bahsediyorlar.
İngilizce kaynak için Deitel How To Program Java -> http://www.deitel.com/Books/Java/JavaHowtoProgram7e/tabid/1191/Default.aspx
Türkçe kaynak için de Herbert Schildt Java SE 6 (Alfa Yayınları) -> http://www.kitapturk.com/books/Kitap/55473/Java_Se_6_-_Herkes_Icin.htm
Bu kitapları öneririm. Al bi tanesini başla.
Arkadaşlardan birinin önerdiği java2s.com var. Orda da bolca örnek var aslında.
Ama Java'nın .net dillerinde olduğu gibi Visual Studio kadar güzel bir geliştirme ortamı maalesef yok. O yüzden ilk başlarda zamanının çoğu IDE'yi öğrenmekle geçebilir.
Eclipse ya da Netbeans'ten birini seç ve diğerini öğrenmeye zaman harcamadan ilk gün sadece IDE'yi öğrenmeye zaman ayır derim. -
Ben senin samimiyetine tam inanamadim hissedemedim o ruhu ama; nasil mi ogrendik, nasil mi basladik ?
Burdan basladik...
-
Jpriest öncelikle çok teşekkür ederim.
Spark, inanıp inanmaman çok fazla birşey değiştirmiyor bence... ayrıca google araması yapmadığımı kim söyledi?
bence sen sadece bireysel düşünen birisisin... Ben bir işe girdiği taktirde zaten her daim ilk google diyen birisiyim ancak google ne kadar verimli olursa olsun senin dediğini yaptığım taktirde java üzerine örnekler veren sıradan belki bazıları görece daha iyi internet sitelerine gitmekten başka birşey olmuyor... bense insanların tecrübeleri hakkında bilgi alıyorum onların önerilerini dinlerken...
şöyle açıklayım hocam sana daha iyi bir biçimde ben bu kalıtım olayını bir türlü anlayamamıştım OOB olayında... bir türlü çıkmamıştı benim anlayacağım şekilde yazan birisi. Sonra bir gün bir kitapçıda Bora Güngören'in c++ dilini öğreten kitabının ilk sayfalarını okudum. Orada kaşla göz arasında değinmişti ilgili kısımı açtım ve yanlızca 1 kez göz gezdirdim okumama bile gerek kalmadı. Zira bu anlatım farkıdır.
Pek çok kitap programlama öğretmeyi ekrana merhaba dünya yazdırarak öğretmeye başlar... Kimilerine göre belki yeterlidir ama şahsen eğitim bilimci tarafı olan birisi olarak ben bunun böyle olmadığını düşünüyorum.
Neyse yapıcı olmasada kendince eleştirin için teşekkür ederim.
-
Milamber bunu yazdı:
-----------------------------
hocam mssql ve mysql üzerinden veri yapıları hakkında bilgim var ayrıca sadece bu da değil nesne yönelimli programlama nedir vs gibi konularada kendi çapımda hakimim...
zira c# üzerinde ufak tefek kodlar yazıyordum zaten... yeterli .net tecrübem yoktu oda olsaydı çok daha fazlası olurdu şahsen... yani şuan istediğim meblanın çok daha fazlasını isterdim. kader kısmet... 4-5 ay sonra bakalım neler olmuş olacak. gerçi ben 15 gün içersinde java içinde ufak tefek ezikte olsa birşeyler yapmaya başlamayı umuyorum yani büyük şeyler değil ama en azından okuduğumu anlayabilir hale gelebileceğimi umuyorum.
-----------------------------Hocam veri yapıları farklı şey,veri tipleri farklı şey :) Stack,Graph,Queue,Tree bi ton şey var.. Bu yapıları oturup bir programlama dilinde kodlayamıyosan o dili pek öğrenmiş sayılmazsın bence.. :)
En basitinden bu sitedeki "Hiç bitmeyen hikaye" yi düşün. Bu hikayede aradaki basamaklardan birini sildiğin zaman, altındaki tüm dalları silebilecek fonksiyon yazabilir misin? Algoritma denince akla böyle şeyler gelmeli...
iyi bir şirkete girmekten bahsediyosun, bunun için bir dili bilmek yetmeyecektir, o dilde şiir yazabilecek seviyede olman gerek bence..
Hazırlıklarını ona göre yapman daha doğru olacaktır :)
-
NmC hocam teşekkür ederim ne demek istediğini anlıyorum... zaten bende çalışmalarımı ona göre yürüteceğim... ayrıca söylediklerine kesin olarak katılıyorum. ki zaten o yüzden junior olarak başlıyorum bu firmada... ben senior yada uzman değilim...
adamlar beni yetiştirmeleri gerektiğini bilerek işe alıyorlar. bakalım daha fazlası içinde neler yapabileceğimizi göreceğiz.
-
-
hocam teşekkür ederim.