Hobbit Meydana Çıktı
-
ee yüzük imha olmadımı ? gollom ölmedimi bu ne iş şimdi gollom geri gelmiş :|
bunca yıl biz gollomun yasını boşuna mı tuttuk mk
-
FOXXLY bunu yazdı
ee yüzük imha olmadımı ? gollom ölmedimi bu ne iş şimdi gollom geri gelmiş :|
bunca yıl biz gollomun yasını boşuna mı tuttuk mk
Bu film LOTR'dan önce bir dönemi anlatıyor.
-
FOXXLY bunu yazdı
ee yüzük imha olmadımı ? gollom ölmedimi bu ne iş şimdi gollom geri gelmiş :|
bunca yıl biz gollomun yasını boşuna mı tuttuk mk
bu orta dünya hayranlarına hakarettir..
-
FOXXLY bunu yazdı
ee yüzük imha olmadımı ? gollom ölmedimi bu ne iş şimdi gollom geri gelmiş :|
bunca yıl biz gollomun yasını boşuna mı tuttuk mk
baktılar anlatılacak şey kalmadı en başa döndüler -
fragmanda ben mi göremedim elijah wood orlando bloom felan. yok önceki 3 lemedekiler :/
-
blackseaboy28 bunu yazdıFOXXLY bunu yazdı
ee yüzük imha olmadımı ? gollom ölmedimi bu ne iş şimdi gollom geri gelmiş :|
bunca yıl biz gollomun yasını boşuna mı tuttuk mk
baktılar anlatılacak şey kalmadı en başa döndülerPeter Jackson için 3 lemenin yeri daha bir ayrı olduğu için ilk önce onun filmini çekti. Şimdiyse artık 3 lemeden gelen güven ve profesyonellikle hobbiti çekiyor. Umarım ilerde silmarillion gibi orta dünynaın daha eski dönemlerini anlatan serileri de beyaz perdeye aktarır.
-
Uzun zamandan beri bekliyordum 2 hafta sonra izleriz,
-
schwarzseherisch bunu yazdı
30fpsden sonrasinda videoda kayma olur abicim? biz okulda boyle ogrendik :d 48 fps olur mu lan video atlaya atlaya gider :D
sen çok yanlış hatırlıyorsun :D
1000000 fps çekim var nan.
neyse merak içinde bekliyorum. -
cok sacma birseye benziyor.
-
bilmeyenler için kısaca orta dünya tarihi üzerine aktarımlar yapmak istiyorum.
Silmarillion, Orta dünyanın yaratılışı, Ainu (Valar ve Maiar) nun orta dünyaya gelişi ve Aman denen ölümsüz diyarı inşa edişi (Elflerin Yüzüklerin Efendisi boyunca seyahat ettikleri söylenen yer) Elflerin uyanışı, Yüksek Elfler'in bir kısmının Faenor isimli meşhur zaanatkar ve onun yaptığı silmaril denen taşlar yüzünden isyan edişi ve Doğu'ya Orta Dünya'ya gelişi, Morgoth (Melkor, Valar'ın en güçlüsü ateşi buzu vb şeyleri orta dünyaya sokan Sauron'un bile patronu olan) ile gerçekleşen ilk savaş, bu savaşın sonunda Morgoth'un tamamen yer yüzünden sürülmesi ve sonsuz karanlığa gönderilmesi (Bu savaş esnasında orta dünyanın yarısı sular altına gömüldü.)
Güç Yüzüklerine dair, kısaca Morgoth'tan ipini koparan Sauron'un yüksek elfler'e yanaşıp ben pişmanım abi Morgoth beni zorladı diyerek onlardan zanaatkarlık konusunda birşeyler kapması daha sonra kendi engin bilgisi ve gücüyle insanlara ve cücelere verilen 9 ve 7 yüzüğü yapması, insanları ve cüceleri bunlarla kandırması elfleri 3 yüzük dövmeleri konusunda ikna etmesi daha sonra hepsine hükmedecek tek yüzüğü yapıp gerçek planlarını ortaya çıkarması. Elflerin yaptığı 3 yüzüğe dokunup kirletemedi. Elfler ve insanların yaptığı son ittifakla Sauron'a karşı savaşıldı,
savaşın sonunda Sauron bizzat cepheye indi ve bütün umutların gittiği o anda Numenore'nin soyundan Isuldur babası Anorion'un kılıcıyla Sauron'un yüzüklü parmağını kesmeyi başardı. Sauron fiziksel varlığını yitirdi. Elfler ve İnsanlar savaşı böylece kazandı. Ancak Isuldur, Tek yüzüğe yenildi ve yok edemedi. Yüzük, Ulu nehirde kayboldu.Hobbit: Isuldur'un ölümünden 2500 yıl kadar sonra Orta Dünya'nın 3. çağında Smeagol isminde hobbit soyundan gelen bir yaratık tek yüzüğü Ulu Nehir'de bulan arkadaşı Deagol'ü öldürerek çaldı. Smeagol 500 kadar yaşadı ve Gollum'a dönüştü. Demir dağ'a giden Torin Oakenshield'ın kafilesinden Bilbo Baggins yüzüğü ele geçirdi. Daha sonra yüzüğünde yardımıyla Bilbo Demir Dağ'da Ejderha Smaug'a karşı başarılı oldu. Macera tamamlanınca shire'a döndü. 50 yıl kadar yaşadı bu süre zarfında yeğeni Frodo Baggins'i evlat edindi.
Yüzüklerin Efendisi, kısaca Yüzüğün Frodo Baggins'e geçmesiyle başladı sonrasını seriyi izleyenler zaten biliyor.
Edit# Film birşeye benzemiyor diyenler için konuşuyorum genel olarak. Fantastik bir bakış açınız yoksa Dünya'nın en iyi filmi olsa yine birşey ifade etmez size.
Milamber tarafından 28/Kas/12 21:00 tarihinde düzenlenmiştir
