folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Hobi Amaçlı Linux Tabanlı İşletim Sistemi Geliştirmek

Hobi Amaçlı Linux Tabanlı İşletim Sistemi Geliştirmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    sandman bunu yazdı:
    -----------------------------

SinusX bunu yazdı:

Hocam hiç araştırdın mı paketler nasıl yazılır ne şekilde oluyor ? Bide merak ettiğim nokta derlenmeden mi çalışıyor bu işletim sistemi edit kısmına hiç bakmadımda diyelim ben mouse pointer ı alevli malevli yapmak istiyorum diyelim kodları nerde ne şekilde yapabilirim var mı linux için kaynak ?

Derlenmemiş bir program malesef çalışamaz.Günümüzde hiç bir bilgisayar malesef makine diline döndürülmemiş bir yazılımı çalıştıramaz.Mouse pointer'ı degiştirmek istiyorsan kullandıgım masaüstünün(gnome,kde gibi) kaynak kodlarına bakman lazım

hocam tar.gz uzantılı dosyalar kaynak kod diye adlandırılıyor ve tar.gz dosyaları derlenerek sisteme kurulabiliyor. tar.gz den .tbt uzantılı olarak paketleme yapamazmıyız ?

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

abi .tar.gz bir paket degil tar yumakmı ne diyorlar bir sürü farklı dosyayı bir dosya haline getirme gz ise zip gibi rar gibi birşey sen tar.gz şeklinde program indirdiginde %90 derliyorsun derleme işleminde tonla hata olabiliyor bagımlılık yada çakışma sorunları olabilir ve bunları elle çözmen lazım

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    sandman bunu yazdı:

abi .tar.gz bir paket degil tar yumakmı ne diyorlar bir sürü farklı dosyayı bir dosya haline getirme gz ise zip gibi rar gibi birşey sen tar.gz şeklinde program indirdiginde %90 derliyorsun derleme işleminde tonla hata olabiliyor bagımlılık yada çakışma sorunları olabilir ve bunları elle çözmen lazım

anladım hocam biraz zahmetli iş o zaman. biz yine ubuntu ve türevleri üzerine çalışalım :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

balik_ bunu yazdı:
    sandman bunu yazdı:

anladım hocam biraz zahmetli iş o zaman. biz yine ubuntu ve türevleri üzerine çalışalım :)

kendi paketlerini toplayıp üstüne güzel bir tema geçirip linux yapmak kolay 1-2 günlük iş ben kendi evimde kendi sistemimi kullanıyorum ama işin ucunda kendi araclarımızı yazalım birde kerneli optimize edelim olayına girersek zor.

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Erkek

Hocam steve jobs'tan neyimiz eksik ya :) adamda linux u süsledi püsledi basic programları süpermiş gibi gösterip millete 3 bin 4 bin dolardan kakaladı biz neden yapamayalım :)

Si vis pacem para bellum.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek

SinusX bunu yazdı:

Hocam steve jobs'tan neyimiz eksik ya :) adamda linux u süsledi püsledi basic programları süpermiş gibi gösterip millete 3 bin 4 bin dolardan kakaladı biz neden yapamayalım :)

hocam aynen öyle. mac os dediğin süslü linuxun ta kendisidir. işim bilgisayar üzerine olsa ne yapar ederdim kendi dağıtımımı çıkarıp satardım :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaptanMagaraAdami
    KaptanMagaraAdami's avatar
    Erkek

balik_ bunu yazdı:

SinusX bunu yazdı:

hocam aynen öyle. mac os dediğin süslü linuxun ta kendisidir. işim bilgisayar üzerine olsa ne yapar ederdim kendi dağıtımımı çıkarıp satardım :)

http://www.belgeler.org/KiTAPLIK/index.html

Buradan bir başlangıç yapabilirsiniz. Tekerleği yeniden icat etmeye gerek yok; zaten önce "tekerlek" nedir onu iyice bir öğrenmekte fayda var.

Kolay gelsin.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anubisx
    anubisx's avatar
    Erkek

SinusX bunu yazdı:

hasiktir diyorum sana sadece. Birazcık saygıyı hakedicek bir insandır bahsettiğin kişi..

http://yigitdemirag.com
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    napnapp
    napnapp's avatar
    Erkek

benimde biraz python bilgim var ekip kuracak olursanız bende bazı seyler yapablirim kendimide biraz geliştirmiş olurum

Toplam Hit: 3420 Toplam Mesaj: 20