Holyone İcadı Güneş Işığıyla Çalışan Fener
-
Az önce farkettim ki Holy"nin icad ettiği "Güneş ışığıyla çalışan fener" nerde kullanmak amacıyla yapıldı ve nasıl bi cihazdı. Yorum yapamadım düşünüyorum hala. Burda 2-3 kişi ciddi ciddi bunu tartışıyoruz şu anda
-
Neyini tartışıyorsunuz gündüz şarj ediyor gecede depolanan enerjiyi kullanıyor :)
-
Güneş ışığını depolayıp sonra kullanıyordur belki. :PP
-
muhaha Güneş ışığının olduğu yerde fenere gerek varmıymış sorsana yanındakilere..Bence bu sadece Fenerli birinin yapabileceği bişey..Galatasaraylı olarak kınıyorum :D
-
Removed...
-
orda depolamadan bahsetmiyo ama :P anladığınız gibi güneş enerjisini elektriğe çevircek vede ışık üretcek :)))
-
En iyisi HolyOne hocanın cevaplamasıdır :D
-
Standart bir pilin dolması için saatlerce şarj olması gerekiyor.Yani alması gereken enerji fazla ve bunuda güneş ışığıyla karşılayamayacağından ve işlem çok uzun süreceğinden güneş enerjisiyle pil şarj edilmiyor.Fenerin ampülüne göre alacağı enerji değişir.Eğer az enerji gerektiren bir ampülse enerji karşılanabilir..
-
böyle bir icadı oldugunu bilmiyodum :D. ağaçların altındaki gölgelerini aydınlatmak için yapılmıştır belki :P.
-
Dostum bak şimdi bu icat biraz saçma olmuş.
1 ) Sabah güneş var hava aydınlık zaten
2 ) Akşam güneş yok nası çalışmayı düşünüyo bu alet.
3 ) Güneşi içine depo ediyo dielim, eee bu alet akşama kadar soğur gider ne enerji kalır ne bişey
4 ) Çalışsa bile ancak küçük çocukların yetenek geliştirme açısından yaptıkları 1,5 voltluk pile bağladığı ampüller gibi ışık verir
5 ) Neyse adam yapmışsa tebrik edelim o zaman
6 ) Benimde bi icadım var. Yakında piyasaya sürecem. Projemin adı " Doyurucu Kapsül " Kufufasülyelisi var pilavlısı var cacıklısı kuru soğanlısı yahnilisi haşlamalısı her türlü yemeği kapsıyo.
HolyDemon Doyurucu Kapsülleri Çok Yakında ! -
En az akım gerektirecek ampül için bile 2 adet pil gerekli(3 Volt) Bir ara çubuk şeklinde en ufak ampülü alıp eksi artı şeklinde el feneri yapmıştım ve kullanıma göre 1 sene hiç bitmedi pili.Şarj edilebilir olması pek bişeyi değiştirmez pillerin ama olay da tam belli değil şarj olan kısım piller değilse fenerin neresi.Eğer fenerin güneş enerjisine ihtiyacı varsa ve depolayamıyorsa en üstteki yorumum geçerli :) Haa işi küçültmek için saat pili kullandım derse orası başka :)) Bence en mantıklısı normal bir el feneri alıp şarj edilerbilir pil kullanmak :))
Toplam Hit: 4518 Toplam Mesaj: 25