Home Media Server

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

TV konusundan aklıma geldi. Yeni aldığım Smart TV'nin Smart Share teknolojisine hayran kaldım. Biliyorum yeni bir şey değil ama benim evim için yeni. Görüntü kalitesi de süper olunca aslında yeterince kaliteli olan monitörüm yerine filmleri TV'den izlemeyi tercih ediyorum. Ancak pc üst kattta, TV alt katta olduğu için öylesine bir film izleyeceğimde yukarı gidip pc'yi açmak istemediğimden ve merkezi bir şey istediğimden. Eski bir laptop + usb hdd'yi media server haline getirmeyi düşündüm. Ama pratikte bu kadar kolay olacağa benzemiyor. Var mı böyle bir girişimde bulunan?

while (1<2)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

hocam niye 400 tl ye 4 TB Hdd alıp içini film doldurup rahat etmiyorsun ? Senin tv herşeyi açıyordur zaten. 

PanxeR tarafından 09/Ağu/13 23:19 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı

hocam niye 400 tl ye 4 TB Hdd alıp içini film doldurup rahat etmiyorsun ? Senin tv herşeyi açıyordur zaten. 

Peki ya pc'den izlemek istersem? Söküp üst kata mı taşıyacağım hocam? Üşengeçlik gibi gelebilir biliyorum :D Ama insanın evinde keyif istemesi normaldir herhalde.

krypt tarafından 09/Ağu/13 23:27 tarihinde düzenlenmiştir

while (1<2)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Hocam hemen gidip bi raspberry pi al içine raspbmc kur bide hdd bağla. Yanına da multi fonksiyonlu bir kumanda alırsan ms gibi uygun fiyatlı media center kurmuş olursun. Aynı dalgayı ağa bağlarsan raspbmc ın arayüzündeki ağ ayarlarından tüm ağ üzerinden stream yayın yapabilirsin.

Edit: Burada da aşağı yukarı anlatmış. İstediğin böyle birşey dimi?

http://www.techradar.com/news/digital-home/media-servers/how-to-build-the-best-raspberry-pi-media-server-1163133

http://tech.theswamp.in/post/2013/02/16/setting-up-a-raspberry-pi-powered-headless-media-server-and-nas/

torpedo_XL tarafından 09/Ağu/13 23:31 tarihinde düzenlenmiştir

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    KrypT bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı

Peki ya pc'den izlemek istersem? Söküp üst kata mı taşıyacağım hocam? Üşengeçlik gibi gelebilir biliyorum :D Ama insanın evinde keyif istemesi normaldir herhalde.

hocam pc de izlemek istiyorsan zaten yukarda izlersin : )

aşada izleyeceksen de Tv ye bağlar izlersin

3. bir ekrana ihtiyacın yokki. Sana tamamen fazlalık olur. 

bu arada bir HDD yi söküp taşımak pek zor olmasa gerek :) 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

torpedo_XL: Raspberry aslında mantıklı yav. Linkleri inceleyeyim bakayım eyvallah.

panxer: Hocam arşivi tek bir yerde toplamak istiyorum işte media server'da olacak bütün filmler diziler. Hem pc'de hem ayrı bir hdd de olmayacak yani. PC'de yer kaplamasını sevmiyorum arşivin. Evet usb hdd'yi taşımak zor bir işlem değil ama belki ileride bir Smart TV daha alacağım. Ve her iki film artı pc'de birden farklı filmler açmak isteyeceğim :D

while (1<2)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo
    torpedo_XL bunu yazdı

Hocam hemen gidip bi raspberry pi al içine raspbmc kur bide hdd bağla. Yanına da multi fonksiyonlu bir kumanda alırsan ms gibi uygun fiyatlı media center kurmuş olursun. Aynı dalgayı ağa bağlarsan raspbmc ın arayüzündeki ağ ayarlarından tüm ağ üzerinden stream yayın yapabilirsin.

Edit: Burada da aşağı yukarı anlatmış. İstediğin böyle birşey dimi?

http://www.techradar.com/news/digital-home/media-servers/how-to-build-the-best-raspberry-pi-media-server-1163133

http://tech.theswamp.in/post/2013/02/16/setting-up-a-raspberry-pi-powered-headless-media-server-and-nas/

ben de türkiyede satın alabileceği yeri vereyim:
    http://www.robotistan.com/index.php?do=catalog/results

şu raspberry benim de çok ilgimi çekiyor da tüplü tv'ye baglanır mı ki bu :D

malum öğrenci evi

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

DVI a çeviriyordur o DVI to SCART ta olması lazım 2 çevirici ile olur yane.

http://www.seagate.com/tr/tr/external-hard-drives/portable-hard-drives/wireless/seagate-satellite/

bide şu nasıl olur ? 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Hocam hepsi güzel fikirlerde ben evdeki alet edevatı kullanarak bir çözüm üreteyim diyordum fazla para harcamadan :D Eski laptop media streamlemek için yeterizmiş onu öğrendim bu konuda. Ama bir de evde sadece anakartı bozuk olan makina var. Max 50 liraya yeni anakart alsam, bağlasam makinaya, 500 gb usb hdd taksam, cillop gibi server olmaz mı? Bir de uzaktan masaüstü yönetim zımbırtısı koyarım. Monitöre gerek kalmaz. Torrentten film indireceğimde direk o makinaya indiririm. Tek sorun yapacağı gürültü gibi duruyor.

Ben bu tarz öneriler istemiştim. Satın alabileceğim cihazlar değil. Tabi sağolun yine eyvallah.

while (1<2)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek

tek problem üst kata çıkıp pc yi açmak ise onu hallederiz

en kötü ihtimal kablo çekeriz =)

olmadı kablosuz yaparız :F

"yukarı gidip pc'yi açmak istemediğimden"

DestinatioN tarafından 10/Ağu/13 00:29 tarihinde düzenlenmiştir

destination@tahribat.com
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek
    DestinatioN bunu yazdı

tek problem üst kata çıkıp pc yi açmak ise onu hallederiz

en kötü ihtimal kablo çekeriz =)

olmadı kablosuz yaparız :F

"yukarı gidip pc'yi açmak istemediğimden"

Anlaşılması zor geliyor herhalde. Tek seferde anlatacağım.

Şimdi eve geldik, kız arkadaşım da, ben de film izlemek istiyoruz. Ama farklı filmler izlemek istiyoruz. Evimizde film arşivimiz var. Dijital arşiv, çünkü dvd'lerle falan uğraşmayı sevmiyoruz. Ve o laptopu açıp, ben de tv'yi açıp anında istediğimiz filmi izlemek istiyoruz. Öyle başka herhangi bir düğmeyle, aygıtla falan uğraşmadan. Cihazları açtığımız anda arşivimize ulaşabilmek istiyoruz.

Başka aygıt kullanmadan, başka tuşa basmadan, hiç bekleme yapmadan, zırt pırt cihazlar arası veri taşımadan.

Anlaştık mı?

Umarım örneğim yeterince açıklayıcıdır.

Edit: "aradakşım" yazıp açıklayıcıdır umarım diye soruyorum bir de.  X-men'in üvey evladıyım ake.

krypt tarafından 10/Ağu/13 00:45 tarihinde düzenlenmiştir

while (1<2)
Toplam Hit: 4517 Toplam Mesaj: 34