Homegym, Spor Aleti, Squat Rack, Sorular
-
Merhaba hocalar.
Bir süre önce 2 adet 40kg olmak üzere ayalanabilir dambıl alıp HomeGym serüvenime başlamıştım.
Şimdi bir istasyon almak istiyorum. Alacağım istasyonun hem cable özelliği hem smith özelliği hem de olimpik bar koyabileceğim yeri var.
Alet kabaca şu.
https://proforce.com.tr/ema-13---smith-station
Benim kafamdaki soru ise bunun demir profili sağlam mıdır? Teknik özelliklerde Q235 demirden üretildiği profil kalınlığının 3mm olduğundan bahsedilmiş ama maalesef teknik bilgim yeterli değil.
Spor salonu sahibi olan veya bu işlerden anlayan arkadaşların bu konuda tavsiyeleri nelerdir?
Dip not: Spor için tavsiye istemiyorum. Yıllardan beri spor yapıyorum almak istediğim alet bu. Yalnızca teknik özellikleri hakkında dikkat etmem gereken şeyleri merak ediyorum.
-
Kırılır diye mi korkuyorsun hocam ? Fotoyu yakınlaştıramadım ama galiba 4x4 ya da 5x5 profil var orada. Sağlamdır ya hiç bişe olmaz.
Megalados tarafından 27/Oca/25 15:52 tarihinde düzenlenmiştir -
Megalados bunu yazdı
Kırılır diye mi korkuyorsun hocam ? Fotoyu yakınlaştıramadım ama galiba 4x4 ya da 5x5 profil var orada. Sağlamdır ya hiç bişe olmaz.
Satıcıdan aldığım fotoğraflar şu şekilde hocam.
biany tarafından 27/Oca/25 16:04 tarihinde düzenlenmiştir -
Sorun olmaz ağırlığı kaldırır tek takıldığım yer yan barları kısa, squat yaparken geriye bırakman gerekirse barları tutturamayabilirsin.
birde umarım komşularla papaz olmazsın :)
-
sandman bunu yazdı
Sorun olmaz ağırlığı kaldırır tek takıldığım yer yan barları kısa, squat yaparken geriye bırakman gerekirse barları tutturamayabilirsin.
birde umarım komşularla papaz olmazsın :)
Evim müstakil hocam komşu sıkıntısı yok. Yoksa apartman dairesinde falan zor bu işler.
-
Hocam bence demir sağlamlığı konsunda endişe etme bir şey olmaz. Ama kalitesini bilemem. Yarın pas yapar hemen onları bilmiyorum. Voit vt 1200n vardı bende. Tecrübeme göre bu tür aletlerde odaklanman gerek demir sağlamlığı değil makara sistemi. Bunları makaraları bozulabiliyor. Türlü türlü makara var. Büyük küçük plastik daha farklı malzemeler. Ben olsam makarayı görmek isterdim çok uğraştım makarayla çünkü. İç yapısı bozuluyor makaranın onla uğraşmıştım. Çelik halatıda dert etme kopması imkansız gibi bir şey. Sağlam yani alet kimler çalışıyor böyle aletlerde hocam bir şey olmuyor.
Gördüğüm kadarıyla üstten çekiyorsun alttan çekiyorsun yanlarda çekiş var efsane alet. Barfiks var bacak bile koymuş adamlar. Çok fonksiyonel güzel bir alet.
-
Megalados bunu yazdı
Hocam bence demir sağlamlığı konsunda endişe etme bir şey olmaz. Ama kalitesini bilemem. Yarın pas yapar hemen onları bilmiyorum. Voit vt 1200n vardı bende. Tecrübeme göre bu tür aletlerde odaklanman gerek demir sağlamlığı değil makara sistemi. Bunları makaraları bozulabiliyor. Türlü türlü makara var. Büyük küçük plastik daha farklı malzemeler. Ben olsam makarayı görmek isterdim çok uğraştım makarayla çünkü. İç yapısı bozuluyor makaranın onla uğraşmıştım. Çelik halatıda dert etme kopması imkansız gibi bir şey. Sağlam yani alet kimler çalışıyor böyle aletlerde hocam bir şey olmuyor.
Gördüğüm kadarıyla üstten çekiyorsun alttan çekiyorsun yanlarda çekiş var efsane alet. Barfiks var bacak bile koymuş adamlar. Çok fonksiyonel güzel bir alet.
Tek dezavantaşı cable bölümü döküm plakaya bağlı değil yani alete plaka takmak gerekiyor haricen.
Bu hafta satıcının yerine gidip görmeyi planlıyorum. Birkaç hafta içinde de sipariş edicem kafama yatarsa.
-
ne fiyat verdi hocam bu alete
-
110bin hocam fiyat.
-
ayarlanabilir dambıl proforce olanımı aldın hocam bende de normal barlı varda çıkarıp takmaktan bıktım
-
covid dönemi 2 adet şundan aldım hocam. memnunum gayet. ama yetmiyor artık. olimpik bar şart oldu benim için.
https://www.uzayspor.com/urun-46264-usr-ads401-40-kg-ayarlanabilir-dambil
biany tarafından 27/Oca/25 17:11 tarihinde düzenlenmiştir