folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Homegym, Spor Aleti, Squat Rack, Sorular

Homegym, Spor Aleti, Squat Rack, Sorular

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    insidae
    insidae's avatar
    Erkek
    biany bunu yazdı

covid dönemi 2 adet şundan aldım hocam. memnunum gayet. ama yetmiyor artık. olimpik bar şart oldu benim için.

https://www.uzayspor.com/urun-46264-usr-ads401-40-kg-ayarlanabilir-dambil

teşekkürler hocam sağol :) apartmanda olmasam aynısı yapardım :) bende bar, dambıl seti, bench press sehpası ile direnç bantları var onlarla idare ediyorum

insidae tarafından 27/Oca/25 17:29 tarihinde düzenlenmiştir

Bir güldün yar sen, hep elime batan.Seni dalından kopardım, kandoldu avuçlarım..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Totalgym al geç.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biany
    biany's avatar
    Erkek

İlk ve son kez Up!

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    biany bunu yazdı

İlk ve son kez Up!

tuna tavus olmadigini goz onunde bulundurark rahatca soyleyebilirim ki bunu ev kullanimi vs ile kiramazsin.

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

2 tane 40 kg ayarlı dambıl nasıl yetmiyor la :D

Bir süre önce dediğin için prof olmadığını düşünerek, baya etki butlu bir elemansın diye varsayıyorum :D

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biany
    biany's avatar
    Erkek
    NaZi_ bunu yazdı

Bir süre önce dediğin için prof olmadığını düşünerek, baya etki butlu bir elemansın diye varsayıyorum :D

Bench, squat, deadlift için 80 kg ağırlık bir yere kadar idare eder ama öyle çok aman aman da bir ağırlık değil hocam.

85kg %15 yağ oranına sahibim. bench squat ve deadliftte ağırlıkları biraz daha arttırabileceğimi düşünüyorum.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yustang
    yustang's avatar
    Erkek

https://www.leyaton.com.tr/urun/leyaton-barfiks-cekme-duvari-guc-kulesi-barfiks-aleti-lyt-22

letgodan bundan aldım gayet iyi tabi pek bilmiyorum nasıl kullanıldığını gymcilere sordum videodaki gibi diyip geçtiler ama hoş baya öneririm

HAYATTAKİ PÜRÜZLERİ EKSİK OLAN KISIMLARINI TAMAMLAMAK İÇİN KULLAN. O ZAMAN HAYAT DAHA KULLANIŞLI VE GENİŞ OLUR.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek
    biany bunu yazdı
    NaZi_ bunu yazdı

Bench, squat, deadlift için 80 kg ağırlık bir yere kadar idare eder ama öyle çok aman aman da bir ağırlık değil hocam.

85kg %15 yağ oranına sahibim. bench squat ve deadliftte ağırlıkları biraz daha arttırabileceğimi düşünüyorum.

Squat ve deadlift bar hareketleri ya zaten hocam. Dambilla nasıl yapacaksın. Yani çok ergonomik gelmedi düşününce.

Dambil olunca akla gelen hareketler için 40x2 baya iyi rakam. Kol omuz sirt gogus gayet yeter.

Gogus için de 40x2 iyi yani 50x2 ile yapan adam zaten yolun çok ileri bir noktasindadir. (İğneli olmadığını varsayarsak)

Kilon veya yag miktarın bir şey ifade etmiyor burada kas kütlesi iyi olan 85 kilo bir adam dünyaları kaldırır. :)

Ben 80 kiloyum 17 filan vardır yag oranım. 30x2 anca yapıyorum göğsü mesela ama kolu 24x2 yapabiliyorum. Gogus kas kutlem küçük.

İstasyon olayini bilemem de uzun boy bir bar lazım gibi sana 

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biany
    biany's avatar
    Erkek
    NaZi_ bunu yazdı
    biany bunu yazdı
    NaZi_ bunu yazdı

Squat ve deadlift bar hareketleri ya zaten hocam. Dambilla nasıl yapacaksın. Yani çok ergonomik gelmedi düşününce.

Dambil olunca akla gelen hareketler için 40x2 baya iyi rakam. Kol omuz sirt gogus gayet yeter.

Gogus için de 40x2 iyi yani 50x2 ile yapan adam zaten yolun çok ileri bir noktasindadir. (İğneli olmadığını varsayarsak)

Kilon veya yag miktarın bir şey ifade etmiyor burada kas kütlesi iyi olan 85 kilo bir adam dünyaları kaldırır. :)

Ben 80 kiloyum 17 filan vardır yag oranım. 30x2 anca yapıyorum göğsü mesela ama kolu 24x2 yapabiliyorum. Gogus kas kutlem küçük.

İstasyon olayini bilemem de uzun boy bir bar lazım gibi sana 

Fotoğrafını attığım aletin kablosu olduğu gibi olimpik bar koyacak aparatları da var. Bu aleti almamın sebebi bu zaten. Olimpik bar ve plaka da alacağım yani.

Youtube'a Dumbell Deadlift, Squat anahtar kelimelerini yazarsan hareketlerin nasıl yapılabileceğini görürsün.

Evet bu hareketler belki olimpik bar kullanılınca alınan verimi vermiyor ama ertesi gün seni sakat bırakacak kadar da ağrı yaratabiliyor kaslarda.

80 kilo toplam ağırlıkla göğüste 8-12 tekrar çıkarabiliyorum şu anda. Sadece göğüste değil deadlift ve squatta da durum bu şekilde.

Sonuçta ben elimdeki ayarlanabilir dambıllarla gelişimimi ilerletebileceğim kadar ilerlettim ve yetmiyor şu anda.

Hangi aleti alabileceğimden veya gelişmemi nasıl ilerletebileceğimden çok aletin demir, profil kalitesiyle ilgili sorularım vardı cevabını aldım zaten.

İlk attığın mesajda bir süre önce dambıl almama gönderme yapmışsın. Spor salonunda başladım spora. Covid dönemi dambıl aldım.

Ayrıca bayaa etli butlu bir adamsın herhalde diyorsun, ben kilomu yağ oranımı söyleyince benim için bir anlam ifade etmiyor diyorsun. Nereye varmak istiyorsun anlayamadım.

İlgili cevabı veren herkese teşekkürler.

biany tarafından 31/Oca/25 14:41 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Erkek

Hocam selamlar,

Konu geç dikkatimi çekti, emin olmak adına bu tarz ekipmanların kendi güvenlik sertifikaları vardır, genelde de  EN standardı altında olurlar. Satıcı ile sanırım detaylı görüşme şansın olmus bu konuda da görüş istersen ve sana rahatlıkta ürün sertifikasını gösterebiliyorsa barın tasıyacagı max agırlık bilgisi ya kendsisinde yada sertifikayı aldıgı üreticisinde mutlaka vardır.

طדṮ
Toplam Hit: 1799 Toplam Mesaj: 23
fitness spor homegym squat rack