Hoşgeldin Kepler452b(Dünyanın Kuzeni)
-
deja-vu bunu yazdıCaliber bunu yazdıc0nverse bunu yazdı
sorun şu ki 400 milyar ışık yılı uzaktaki bi gezegene ışık hızını bulsak dahi ulaşamayız.
Aslında ölmeden ulaşırız. Işık hızına zaten ulaşamayız ama çok yakın bir oranını tuttursak hem zaman hem de mesafe azalacağından ulaşım sağlanabilir.
çözüm ışık hızı veya yakın bir hız değil dostum bu
https://en.wikipedia.org/wiki/Alcubierre_drive
evet bende bunu düşündüm olabilecek en mümkün şey warp faktörü ama warp faktörününde önünde çok büyük engeller var
1 numaralısı ve en büyüğü negatif enerji negatif enerji neslerin çekilmesinin aksine nesnelerin itilmesini sağlıyor ve muhtemelen negatif enerjinin üretildiğini belki torunlarımızın torunlarının torunları görür
2.ışık hızını aşma sınırı
3.kararsızlık
yani olabilecek en mantıklı şey bu olsada buda imkansız yada şu anki hesaplamalarımızla imkansız, yani bu kadar büyük bi evrendeki tek canlı türünün bir üyesiymiş gibi yaşamamız lazım çünkü tek muhattabımız kendimiz olucaz.
ama uzaklarda bi yerde dünyaya benzeyen yaşam olma ihtimali olan bir gezegenin olması bile insana mutluluk veriyor
c0nverse tarafından 24/Tem/15 15:22 tarihinde düzenlenmiştir -
buzukatak bunu yazdıdeja-vu bunu yazdı
4 ışık yılı uzaktaki Plütona varmamiz 9 yıl sürdü. Varın gerisini siz düşünün
@deja-vu Bir şeyler gördüm düzeltmeye geldim. Keşke 4 ışık yılını 9 yılda kat edebilsek, bahsettiğin saniyede 130.000 km yol almak demek, korkunç bir hız :D Plüton ışık hızıyla bize yaklaşık 5,5 saatlik bir bir mesafede ve ancak 9 yılda ulaşılabildi.
Yoksa o kalpli Plüton fotoğrafları için de en az 4 yıl beklemek gerekecekti.
İşte bu kadar yavaşız daha.
Sen yazdıktan sonra araştırdım tekrar iş yüzünden yazamadım. Biraz araştırma yaptım evet 4 ışık yılı değil ışık saatiymiş :)
ortalama 60.000 km hızla varmış Plüton'a.
1 ışık yılının 60 binde biri mesafedeymiş (yanlış şeyettirmediysem) pluto bize ve bizim oraya varmamız 9 yıl sürmüş :/
-
şimdi ben arabayınan 90 ile gitsem ne zaman varırım oraya :D
-
rui bunu yazdı
şimdi ben arabayınan 90 ile gitsem ne zaman varırım oraya :D
6.206 yılkadar karşım :D