Hostes Olmak Bu Kadar Kolay Mı ?
-
bu tür şirketlerin kabin memuru alım şartları değişiyor
a firmasındaki şartlar ile b firmasındaki şartların aynı olması beklenemez
boy kilo oranı mülakatlarda bakılan ilk özelliklerden birisi
160 cm ile girenler var..157 cm vahim..
not: hoca belki hostes olur hatun sen samimiyeti eksiltme ucuza viski getirtirsin :|
-
-----------------------------hostesler iyi kazanıyo ama arkadaşın dedigine göre iyi bi işi varmış kızında zaten. yani iyiden kastı nedir tam bilmiyorum ama 1000 lira falan degil diye düşündüm :D
-----------------------------2000 TL gibi bir maaşı zaten vardı.Servisi özel hayat sigortası ve bir çok ekstra şeyler..
-
Paranoiattack bunu yazdı:
-----------------------------
ben thy içi konusayım. 1.60-1.80 arası alıyorlar. 1.60 boyda standardın ne kadar düstüğünün gostergesi. zaten thy kabin mülakatına girmeyen kız kalmadı turkiyede fakat hala açığı dolduramadılar. birde artık guzellikten cok torpilin varsa cok rahat girebiliyorsun. gecen sene haziran zamanlarında aldıkları hosteslerin suratına bakılmıyordu ve ayrıca bir cogu ucakta duz yuruyemeyecek kadar şişmandı. yan yan geçiyorlardı. son alımlarda biraz olsun standardı yukselttiler.
arkadaşına gelince bence kandırma durumları yoktur. o egitim zaten belirli bir sure suruyor fakat 1.60 dan az boya sahip bir hostes dusunemiyorm. heralde yolcu otururken, yolcu ile aynı seviyede olsun istemişler. =)
-----------------------------Arkadaş 157 ve 50 KG dan fazla....
-
snnyk bunu yazdı:
bu tür şirketlerin kabin memuru alım şartları değişiyor
a firmasındaki şartlar ile b firmasındaki şartların aynı olması beklenemez
boy kilo oranı mülakatlarda bakılan ilk özelliklerden birisi
160 cm ile girenler var..157 cm vahim..
not: hoca belki hostes olur hatun sen samimiyeti eksiltme ucuza viski getirtirsin :|
-----------------------------Haklısın biraz zor olamaz gibi...
Not: Hostes olamasın ben sana istediğin viskiyi gtireceğim unutturma bana sakın :)
-
daha geçenlerde thy hostes alımlarına bir kız arkadaşımı götürdüm boy yüzünden almadılar aynı 1.58 di boyu. İlk elemeler boy kilo oranlarında vs oluyor zaten ingilizceden önce...
Yalnız şöyle bir durum var 155 olup hostes olan insanlarda var acaip bir torpil olayı dönüyor sektördede. Yani hostes alımlarından önce zaten kadronun %75 i belirleniyor diyebilirim.(Siyasi partiler,abuk zubuk büyük firmaların tanıdıklarını alıyorlar önce)
Şöyle bir olayda var her sene aynı kriterlere bakılarak alınmıyor çok çeşitli oluyor boyu azaltabiliyorlar kiloyu arttırabiliyorlar kendi kafalarına göre anlıycağınız.
Artı olarak hosteslerin maaşları thy da 3000 civarında 4-5 seneden sonra uçak tipleri değiştikten sonra maaşları 5-6000 civarına kadar çıkıyor -
italyadaki hostesler
http://www.dailymotion.com/video/x48k9c_hostess-si-spoglia-in-volo_news
buradan tüm hostesleri kınıyorum
-
MaxDreameR bunu yazdı:
daha geçenlerde thy hostes alımlarına bir kız arkadaşımı götürdüm boy yüzünden almadılar aynı 1.58 di boyu. İlk elemeler boy kilo oranlarında vs oluyor zaten ingilizceden önce...
Yalnız şöyle bir durum var 155 olup hostes olan insanlarda var acaip bir torpil olayı dönüyor sektördede. Yani hostes alımlarından önce zaten kadronun %75 i belirleniyor diyebilirim.(Siyasi partiler,abuk zubuk büyük firmaların tanıdıklarını alıyorlar önce)
Şöyle bir olayda var her sene aynı kriterlere bakılarak alınmıyor çok çeşitli oluyor boyu azaltabiliyorlar kiloyu arttırabiliyorlar kendi kafalarına göre anlıycağınız.
Artı olarak hosteslerin maaşları thy da 3000 civarında 4-5 seneden sonra uçak tipleri değiştikten sonra maaşları 5-6000 civarına kadar çıkıyor
-----------------------------155 boyunda hostes nerde var ?
torpil diye yerden bitmeleride alacak değiller ya.
En basitinden 155 boyundaki birisi uçaklardaki koltuk üstündeki bagaj yerlerini bile kapatamaz eli uzanmaz.Buna ok dikkat ettiklerini görmüştüm.
-
Ön Koşullar
1. T.C. uyruklu olmak. 2. En az lise ve dengi okul mezunu olmak. (Yurtdışında eğitim görmüş adaylar için denklik belgesi ibraz etmesi zorunludur.) 3. Orta seviyede yabancı dil (İngilizce) bilmek. 4. Erkek adaylar için, işe kabul tarihi itibariyle askerlik hizmeti en az 1 yıl tecilli olmak. 5. Adli sicil kaydı olmamak. (Taksirli trafik suçları hariç)
Sağlık ve Fiziki Koşullar
1. Bayanlar için 1.63-1.80 cm. arası boya sahip olmak. 2. Erkekler için 1.70-1.90 cm. arası boya sahip olmak. 3. Boy ve kilo arasında uygun farklılıkta olmak. (Ölçümler THY veya THY'nin belirleyeceği kurum/kuruluşlarca yapılacaktır.) 4. Sağlık durumu uçuşa müsait olmak. (THY'nin yönlendireceği sağlık kurumlarından sağlık durumunun uygun olduğuna dair rapor almak.) 5. Herhangi bir engeli (Fiziksel ve zihinsel olarak) bulunmamak.
-
7-19 bunu yazdı:
Ön Koşullar
1. T.C. uyruklu olmak. 2. En az lise ve dengi okul mezunu olmak. (Yurtdışında eğitim görmüş adaylar için denklik belgesi ibraz etmesi zorunludur.) 3. Orta seviyede yabancı dil (İngilizce) bilmek. 4. Erkek adaylar için, işe kabul tarihi itibariyle askerlik hizmeti en az 1 yıl tecilli olmak. 5. Adli sicil kaydı olmamak. (Taksirli trafik suçları hariç)
Sağlık ve Fiziki Koşullar
1. Bayanlar için 1.63-1.80 cm. arası boya sahip olmak. 2. Erkekler için 1.70-1.90 cm. arası boya sahip olmak. 3. Boy ve kilo arasında uygun farklılıkta olmak. (Ölçümler THY veya THY'nin belirleyeceği kurum/kuruluşlarca yapılacaktır.) 4. Sağlık durumu uçuşa müsait olmak. (THY'nin yönlendireceği sağlık kurumlarından sağlık durumunun uygun olduğuna dair rapor almak.) 5. Herhangi bir engeli (Fiziksel ve zihinsel olarak) bulunmamak.
-----------------------------Ama bu THY için. Belki de Atlas Jet için Farklıdır
-
sanmam pek farki olacagini, atlas jet'i arayip sorsan daha kolay olmazmi ?