Hosting Ve Bulut Depolama Dosya Transfer Tavsiyesi İstiyorum
-
Öncelikle en az 2 wp siteyi kaldıracak host a ihtiyacım var hali hazırda digitalocean kullanıyorum fakat bu işlerin uzmanı değilim sadece kendi ihtiyaçlarımı kendim çözmeye çalışıyorum bu arkadaş ta sanal sunucu olduğu için beni yoruyor. Basit f/p olarak tatmin edici tavsiyeler lazım.
İkinci olarakta işim gereği çok yüksek boyutta dosya transferleri gerçekleştirmem gereken durumlar oluyor.
100-300gb gibi transferler. Wetransfer güzel bir çözüm ama pro versiyon bile 20gb transfer veriyor dosyaları böl böl yükle büyük zaman kaybı.Google drive da 2tb depolama alanım var büyük dosyaları yüklemekte sorun yok ama ikinci bir kişiyle paylaştığım linkten dosyayı indirmek imkansız 300gb dosyayı zipleyip indiriyor o zipleme süresi hiç bitmiyor hadi bitti diyelim bunları 2gb lik ziplere bölüyor öyle indiriyor.
evet sorunlarımı anlattım çözüm önerilerine açığım tabi fiyatlar uygun olursa sevinirim :) -
https://runcloud.io/ sanal sunucunu daha kolay yönetmeni sağlar.
-
Selamlar, öncelikle bu kadar büyük dosyalarda upload/download işlemlerinde; hem veri trafiğiniz yüksek, hemde disk alanı yüksek olacak. Buna uygun maliyetli pratik bir çözüm yok.
Alternatif yöntem ise : Torrent. Bu amaçla geliştirildi zaten. Makalelerine bir göz at.
Eğer indirme hızı çokta önemli değil diyorsan, kendi evinden host edebilirsin. Hatta evde basit bir rasperry pi, nas cihazı veya torrent destekli router varsa 7/24 up durumda olur. İstemci listesini, limitleri sen belirleyebilirsin ve dahası....
Dosyayı parçalara bölerek indireceği için https den çok daha hızlı olacaktır. Ayrıca sende 200 gb dosyayı bir yere upload etmekten kurtulursun.
Kolay gelsin.
-
Dosya transferi için resilio ya baktın mı hocam?
-
PsychoDawn bunu yazdı
Öncelikle en az 2 wp siteyi kaldıracak host a ihtiyacım var hali hazırda digitalocean kullanıyorum fakat bu işlerin uzmanı değilim sadece kendi ihtiyaçlarımı kendim çözmeye çalışıyorum bu arkadaş ta sanal sunucu olduğu için beni yoruyor. Basit f/p olarak tatmin edici tavsiyeler lazım.
İkinci olarakta işim gereği çok yüksek boyutta dosya transferleri gerçekleştirmem gereken durumlar oluyor.
100-300gb gibi transferler. Wetransfer güzel bir çözüm ama pro versiyon bile 20gb transfer veriyor dosyaları böl böl yükle büyük zaman kaybı.Google drive da 2tb depolama alanım var büyük dosyaları yüklemekte sorun yok ama ikinci bir kişiyle paylaştığım linkten dosyayı indirmek imkansız 300gb dosyayı zipleyip indiriyor o zipleme süresi hiç bitmiyor hadi bitti diyelim bunları 2gb lik ziplere bölüyor öyle indiriyor.
evet sorunlarımı anlattım çözüm önerilerine açığım tabi fiyatlar uygun olursa sevinirim :)ne gibi kanka?
-
abdullahazad bunu yazdıPsychoDawn bunu yazdı
evet sorunlarımı anlattım çözüm önerilerine açığım tabi fiyatlar uygun olursa sevinirim :)ne gibi kanka?
Bro basit bir şey için bile ssh bağlan,komut gir bilmemne. e hadi kontrol paneli kurayım dedim beleş düzgün panel yok yada ben kurmayı beceremiyorum en azından siteleri hızlı kontrol edeyim diye plesk kurdum ona da zırt pırt trial key kovalıyorum boşuna zaman kaybı ayrıca sinirlerim bozuluyor :)
-
Dosyaları karşı tarafa tek linkle indirtmem gerekiyor o yüzden p2p gibi sistemler işimi görmüyor :(
-
Kimsufi'de ks1 icin pusuya yat, kimsufi-notifier ya da checkservers.ovh gibi sitelere e-posta adresini ver. Gun ic ara ara kontrol ettigimde 2 haftada 2 adet ks-1 sunucu yakaladim. Ardindan centminmod kontrol paneli ile sunucuyu kasmadan yormadan doya doya wordpress barindirabilirsin. Dosya paylasimi icinde icinde seafile kurdun mu yemede yaninda yat.
-
PsychoDawn bunu yazdıabdullahazad bunu yazdıPsychoDawn bunu yazdı
Bro basit bir şey için bile ssh bağlan,komut gir bilmemne. e hadi kontrol paneli kurayım dedim beleş düzgün panel yok yada ben kurmayı beceremiyorum en azından siteleri hızlı kontrol edeyim diye plesk kurdum ona da zırt pırt trial key kovalıyorum boşuna zaman kaybı ayrıca sinirlerim bozuluyor :)
pleski siktiret, cyberpanel kur. arayüzü biraz sikko ama çoğu işi kolayca görürsün ssh falan uğraşmadan. ve litespeed kullandığı için ciddi bir performans farkı yaratıyo.
digital ocean da falan hazır kurulu imajları var markette, direkt ordan çekip kurabilirsin
-
300 GB dosya tek part paylaşmak mantıksız hocam
-
Ücretsiz ve kolay kullanımlı panel olarak Cyberpanel deneyebilirsin. Openlitespeed ile geliyor, kurulumu ve kontrolü çok basit.