Hp Compaq Nx6125 XP Sorunu
-
Benim laptopta denemedigim bir yontem kalmadi bu sitededki bilgilerdende yararlanarak belki 10 tane cd yaktim nlite kullanarak ama olmadi benim laptop zaten ideymis bios ayarlarindada ahci davasida yok bu laptop cok acayip bisi ya allah askina yardim edin belki 50 nin ustunde sistem kurmusum ghost atmisim kafelere kendim teknik servisim ama bunun cozumunu bulamadim vallaha.
acayip olan bir sey var win 98 kuruluyor win me kuruluyor hele pardus canavar gibi calisiyor. ama windows xp yada vista bunnar kurulmuyor. harddiskten olsa bu sorunlari verirdi ornegin pardus kurulmazdi.
cozum icin sitelerde arama yaptim son 3 haftadir ne yedigim belli nede ictigim ama cozum yok. siz degerli arkadaşlardan destek bekliyorum simdiden allah razi olsun.
not. hard disk de degistim olmadi. mini xp ve vista ile baslattim boot sector yaptim olmadi her yolu denedim son care sizsiniz allaha emanet -
nerede takildigini yada ne hatasi verdigini soylersen daha cok yardimci olabiliriz hocam
-
izmirde oturuyorsan yardımcı olmaya çalışayım. bide kurulmuyor demişsinde naıl kurulmuyor. mesela hangi aşamada kalıyor. onlarıda yazarsan daha iyi yardımcı olabilirim.
-
Mavi ekran hatası alıyorum linux centos pardus kuruluyor windows ta da sadece millenium kullanılıyor. Xp olunca tam tarama yapıyor işte artık son olarak harddisk bölümle biçimlendir kısmına geldiğinde 0x0000007b hatası alıyorum. Bios dediler o da olmadı valla şanlıurfadayım :)
-
hard disk'le alakali birsey, hard disk'in ide olduguna eminsen xp'yi kurmasi lazim. ide veya sata olsun istedigin vista ve windows 7 yukleyebilirsin, test ettim kurulmuyor deme
-
Win 7 denemedim xp lazım bana ide değil hem ATA mıdır nedir sata bile değil ama ide tipinde yani ben denedim 512 ram var win 7 de o yüzen olmuyor vista denedim oda harddiski görmüyor. Birde 3 tane harddisk ile daha denedim yine olmadı :)
-
hp nx 6125 ide hdd lidir. sata kullanmaz. farklı bi sorun var. hata nerde kalıyor bilirsek yardımcı oluruz. ama ram kaynaklı çıkabilir bence.
-
Ram kaynaklı olsa linux kullanıyorum ya Pardus sorunsuz sonra centos sorunsuz ama xp olunca sorun veriyor.
-
Anakart a uyumlu birsürü xp cdsi hazırladım yine olmadı amd dir o yüzdenmidir anlamadım. Bizim tubitak yapıo pardus u oluyor. bu dünya devi microsoft yetersiz kalıyor. :,)
-
sadece yukledigin xp surumunde s-ata driver'larin olmasi kurulumu yapmana yeterli olacaktir hocam
-
Aynen hocam onlarıda yaptım o da sorun verdi nlite ile birüsü cd yaktım diyorum :) 50 adet boş CD çöpe gitti sp1 sp2 sp3 denedim ama olmuyor.