Hp Compaq Nx6125 XP Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

hocam bu makine sata değil.

ram kaynaklı olup olmadığını ram testleriyle öğrenebilirsin. 2 ayrı ram takmışsındır ve frekansları uymuyodur. bu da xp kurulumunda sorun yapar. normaldir. linux da sorun yapmaz.

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyak63
    manyak63's avatar
    Erkek

ram sorun değil ram değiştim olmadı. 7-19 dediğini indirip denicem şekilli xp ise yine olmayabilir... çünkü daha önce denedim onuda

Android Hakkında Herşey! - www.androidcim.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

hocam bak. mavi ekran sorununu xp kuaraken o makinada alabileceğin sorunları yazıyorum.

1- ram bozuk veya ramlerde frekans farkı var.

2- hdd de bad sector var.

3- makinanın fan çıkışı kirli. hava almadığından ısınıyo mavi ekran veriyo olabilir.

4- cd romun cd yi iyi okumuyo olabilir.

5- bide şunu deneyebilirsin, biosdan ekran kartı hariç tüm onboard sistemleri kapat, ( ethernet kartı, ses kartı v.s.) birde bu şekilde dene. bazen bunlar yüzündende mavi ekran alabiliyosun. xp kurduktan sora açıp dirverleri kurarsın. ( mnimum konfigürasyon olayı :) )

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

yinede olmuyo dersen ver kargoya yolla bana bakayım. donanım değişimi gerekli değilse ücretsiz kurar yollarım. yok donanım bazlı bi sorun varsa sana arızalı parçayı söyler öle yollarım değiştirirsin. ( ama kargo ücretleri senden malesef :) ) ( ha birde tabi güven meselesi. laptobu hiç görmediğin birine yollamak sağlam gtüven gerektirir o ayrı. )

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyak63
    manyak63's avatar
    Erkek

hayalet kurt şimdi o laptoptayım kurdum sonunda yaklaşık 1 ay oldu pardus deli etti beni şimdi kuruldu dediklerini yaptım oldu biostan bütün herşeyi disable ettim kuruldu sorunsuz allah razı olsun. Valla olmasaydı yollardım çok sağol kimsenin yapamadığını sen hallettin allah senden razı olsun. Ben sana borçluyum eğer hosting işi olursa kesinlikle bana ulaş sen işimi gördün bende işini görmek isterim. Hosting satıyorum sanada hediye ederim ne kadar istiyorsan. Sağolasın kardeşim sağol Yine bir numara tahribat. Diğer forumların alayı fıs ya :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

est. hocam yardımın borcu olmaz. unut onu. elimden geldiğince bildiğim-karşılaştığım konularda yardımcı olurum.

vestelin notebook argesinde çalışmış, notebook ve lcd monitör tamir eden biri olarak ne biliyosam onu paylaşıyorum. hosting işi yapıosan sana hosting takibinde kullanacağın programda vereyim :) GZX için kırdıkdı. sende faydalan.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyak63
    manyak63's avatar
    Erkek

Valla hocam hiç fena olmaz yani :P

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

Aynı HP den bende de var. Bataryası dayanmıyo artık. Sen sorunu nasıl aştın. Ne yaptın batarya işini.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyak63
    manyak63's avatar
    Erkek

Bendeki sorun batarya değil bendeki sorun mavi ekran hatası alıodu xp kurarken onuda hayaletkurt halletti sağolsun.

Toplam Hit: 4336 Toplam Mesaj: 24