HTC Evo Root İşlemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OnLyGoDCaNStoPMe
    OnLyGoDCaNStoPMe's avatar
    Erkek
    RotKerim bunu yazdı
    opusdei bunu yazdı

Ya bu uygulamaların save dosyalarını yedekleyen bir program vardı ama root gerektirmiyordu. Ama ihtiyaç olmadı diye ismini not etmemişim biyere. Hatırlarsam yazarım.

Titanium back-up herşeyi yedekliyor doğrudur, kullandım. Ancak root gerektiriyor. diğerini hatırlarsam paylaşıcam hocam

ha cok dua ederim valla :D beklemedeyim hocam

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rerware.android.MyBackupPro

bu programın root olmadan backup yapabildiğini duymuştum ama hiç denemedim

Root konusuna gelirsek ics güncellemesi yaptın mı ? ics güncellemesi yaptıysan sadece bootloader ını HTC nin sitesinden unlock yöntemiyle açabilirsin ve unlock etmek telefonundaki herşeyi silecektir :) S-Off custom kernel yüklemek içindir sadece titanium backup kullanılacaksa hiç gerek yoktur .

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RotKerim
    RotKerim's avatar
    Erkek

ics yaptım ama boatloader unlock dediğini biraz daha acabilir misin? sadece titanium için rootistiyorum birde set dns. set dns cokda onemli değil aslında.

Fuck Mobb Deep Fuck Biggie Fuck Bad Boy as a staff record label and as a mother fuckin crew. En büyük hayalimi sordu geçenlerde birisi Midtown metrosundan inip Broadwayde bir kaç tur attıktan sonra Union Square Park karşındaki Starbucksda bir kahve içmek.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OnLyGoDCaNStoPMe
    OnLyGoDCaNStoPMe's avatar
    Erkek
    RotKerim bunu yazdı

ics yaptım ama boatloader unlock dediğini biraz daha acabilir misin? sadece titanium için rootistiyorum birde set dns. set dns cokda onemli değil aslında.

tmm açıklıyorum =)

şimdi bizim bootloaderımız şu an LOCKED durumda yani kilitli ve S-ON (security on) durumunda.

Bootloader kilitli olduğundan telefona root uygulamasını (superuser) yükleyemiyorsun.

Bootloaderın kilidini açman gerekir.HTC www.htcdev.com adresinden bootloader ı açmamıza imkan veriyor.

Siteye kayıt olman gerekiyor kilidi açmak için.Kayıt olduktan sonra Unlock Bootloader ı seçmelisin.Sonraki adımlar zaten

sitesinde mevcut.Fakat kilidi açma işleminde telefonda ne var ne yoksa silinecek aklında bulunsun.Ayrıca bu işlem garantini götürecektir.

Rootu kaldırsan bile bootloaderda RELOCKED olarak gözükeceğinden garantide problem çıkartabilirler.(çözümü var ama uzun ve riskli)

Gelelim bootloader kilidini kaldırdıktan sonraki adıma bootloader ı açtığında (ayarlar güçten hızlı açılış tikini kaldır telefonu kapat telefonu açma

tuşu ve ses kısma tuşuna aynı anda basılı tut) UNLOCKED yazıyorsa doğru şekilde kilidi açmışsın demektir

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1560279 bu linkten 4ext custom recovery yüklemen gerekiyor

biraz uzun olduğu için direk linki verdim

ardından

http://downloads.androidsu.com/superuser/Superuser-3.0.7-efghi-signed.zip bunu indir SD karta at

Bootloader dan Recovery mode'u seç

install zip frm sdcard > choose zip frm sdcard seçip indirdiğin zip dosyasını seç

Root atılmış olacaktır :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LethaLImpacT
    LethaLImpacT's avatar
    Erkek
    OnLyGoDCaNStoPMe bunu yazdı
    RotKerim bunu yazdı

tmm açıklıyorum =)

şimdi bizim bootloaderımız şu an LOCKED durumda yani kilitli ve S-ON (security on) durumunda.

Bootloader kilitli olduğundan telefona root uygulamasını (superuser) yükleyemiyorsun.

Bootloaderın kilidini açman gerekir.HTC www.htcdev.com adresinden bootloader ı açmamıza imkan veriyor.

Siteye kayıt olman gerekiyor kilidi açmak için.Kayıt olduktan sonra Unlock Bootloader ı seçmelisin.Sonraki adımlar zaten

sitesinde mevcut.Fakat kilidi açma işleminde telefonda ne var ne yoksa silinecek aklında bulunsun.Ayrıca bu işlem garantini götürecektir.

Rootu kaldırsan bile bootloaderda RELOCKED olarak gözükeceğinden garantide problem çıkartabilirler.(çözümü var ama uzun ve riskli)

Gelelim bootloader kilidini kaldırdıktan sonraki adıma bootloader ı açtığında (ayarlar güçten hızlı açılış tikini kaldır telefonu kapat telefonu açma

tuşu ve ses kısma tuşuna aynı anda basılı tut) UNLOCKED yazıyorsa doğru şekilde kilidi açmışsın demektir

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1560279 bu linkten 4ext custom recovery yüklemen gerekiyor

biraz uzun olduğu için direk linki verdim

ardından

http://downloads.androidsu.com/superuser/Superuser-3.0.7-efghi-signed.zip bunu indir SD karta at

Bootloader dan Recovery mode'u seç

install zip frm sdcard > choose zip frm sdcard seçip indirdiğin zip dosyasını seç

Root atılmış olacaktır :)

eyvAllah hacı çok işime yaradı :))D

Metalurjist.
Toplam Hit: 1737 Toplam Mesaj: 15