Html De Yazıyı En Alta Ortalama?
-
B0LDPiL0T bunu yazdı:
-----------------------------@Bilimadamı
Hocam senin dediğin şekilde yazı ortalanır fakat, ortalanacak yazının üzerinde başka içerik ve html etiketleri yoksa en altda hizalanmaz ortalanması gereken metin.
-----------------------------anlamadonm ama ediğin şey aşılır yani sayfaya tablo aç tabloyu ortala yazıyıda onun iiçine yaz yine sayfaya ortalanır =)
-
BilimAdami bunu yazdı:
-----------------------------B0LDPiL0T bunu yazdı:
-----------------------------@Bilimadamı
Hocam senin dediğin şekilde yazı ortalanır fakat, ortalanacak yazının üzerinde başka içerik ve html etiketleri yoksa en altda hizalanmaz ortalanması gereken metin.
-----------------------------anlamadonm ama ediğin şey aşılır yani sayfaya tablo aç tabloyu ortala yazıyıda onun iiçine yaz yine sayfaya ortalanır =)
-----------------------------
hocam dediğin şekilde sayfanın en altında ortalama yapmak için "ortalama yapılacak olan metin" den önce ya table ya p,h, v.s html etiketleri yada içerik olmalıdır.fakat css ile dediğim biçimde yapılırsa sayfanın en altında ortalama için herhangibir öğe gerekmez. istenilen metin div taglarının içerisinde css yardımı ile sayfanın en altında ortalanmış olur.
ek olarak şunuda söylemek gerekirse artık tasarımlarda ( web 2.0 ) table pek kullanılmıyor yada kullanılmamaya çalışılıyor. table sız tasarımlar yeni bir trend oldu. sayfanın boyutunun düştüğü ve daha hızlı yüklendiği söylenilmekte.
-
tabloda ise
<tablo valign="bottom" aling="center"></tablo>
td de ise <td valign="bottom" aling="center"></td>
yaparsan olur -
DarkFall bunu yazdı:
-----------------------------Derskonusu
<html>
<head>
<title>Derskonusu</title>
</head>
<body>
<font size="3" color="red">
<body bgcolor="Black">
<br></br>
<br></br>
<br></br>
<br></br>
<br></br>
<br></br>
<br></br>
<br></br>
<br></br>
<br></br>
<br></br>
<br></br>
<br></br>
<br></br><center><b>yazılacak yazı</b> </center>
</body></html>
en basitinden <br></br> komutu ile indirebilirsin. öteki komutu bende bilmiyorum :)
benim de ilk aklıma işin ameleliği geldi :) tam yazacaktım br die sen benden önce davranmışın :)
-
Div tam anlamıyla ortalamak için
.ortala
{
width: ??px;
margin-left:auto;
margin-right:auto;
}
?? işaretinin yerine belli bir büyüklük girmelisin. eğer div'i absolute yapıcaksan
.ortala
{
width: ??px;
position: absolute;
left: 50% - width'in yarısı px;
}
şeklinde yapmalısın
-
<div align="center" style="border:dotted #CCCCCC 1px">Selamlar Üst Kısım</div>
<div align="center" style="bottom:0px; position:absolute; border:dotted #CCCCCC 1px; width: 100%;">Burası alt kısım </div> -
tablolarda öyle bişey vardı misal bi tablonun yüksekliği(height) içindeki objeninkinden fazlaysa objeyi dikine ortalıyor objeyi tablonun en üstüne hizalamak için sadece td tagına küçük bi kod ekliyoduk sanırım buna benzer bi şekilde en altada hizalayabilirsin tablolarla çalışıcaksın border ı kaldır
<center>
<table border=2><tr><td valign=bottom height=300 width=200>ilk satır sütün tablo</td></tr>
<tr><td>ikinci satır birinci sütün tablo içindeki objenin max boyutuyla aynı olucak uzunluğu genişlikte bir önceki td ile</td></tr></table>
</center>
asortic sonradan gördüm
-
beyler br leri alt alta sıralayarak sorunu çöcdük biz iligilenenler için sağolunu
-
patates bunu yazdı:
beyler br leri alt alta sıralayarak sorunu çöcdük biz iligilenenler için sağolunu
<p> iki satır atlatır :D
-
ilk sayfada öyle bişey olmaz demiştim ama bugun banada lazım oldu aradım taradım javascriptle yapılıyomul diye duydum ve kendim yaptım buyrunuz:
footer:en alta yaıştırmak istediğiniz div (ben ide gore seçtim siz classa gorede seçebilirsiniz)
sonalan:en alta yapışacak olandan bi üstteki:bu kısım nekadar aşağıya inerse enaltta o kadar iner.
<script type="text/javascript">
deneme = $('div#sonalan').offset();
sonuc=sonalan.top;
$('div#footer').css({
marginTop: sonuc
});
</script>anlatım biraz bozuk oldu kusura bakmayın
birde footer in css ozelliklerinde margin-bottom:0px; olmak zorunda