Http://G.Asdafdgfgf.Com/Ads.Js Bu Nedir?
-
Daha öncede bulaşmıştı format çözüm oluyor tekrar bulaşasıya kadar...
url yi engellediğin zmn hotmail mail box a erişilmiyor. kasperin virüs listesinde var fakat temizleme yöntemi yok
-
merhaba arkadaşlar , bu virüsle alakalı herhangi bir çözüm bulan varmı, işyerindeki ağa yerleşti ve antivirüslerde sadece uyarı veriyor, internet sayfalarının girişinde uyarı veriyor ve neti yavaşlatıyor, ayrıca sayfalardaki grafikleri ve yazı karakterlerini bozuyor, burada güvenlik duvarımız var ama sanırım oda işe yaramadı ..birde merak konumuz bu virüs makinelere yerleşmişmidir ? nod32 kullanıyoruz ,bu program virüsü okuyor ama silemiyor,sürekli karantina uyarısı veriyor..
konuyla alakalı bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.. teşekkürler..
( yazılanları okudum, biraz daha kolay bir anlatım rica ediyorum:)
-
Ayni Sorun Bizim agdada var Cok kisi oldugu icin agada Dugal Herkez bilgisayarini korumak icin gerekli onlemleri almayabiliyor Kav 7.0 Siliyor engeliyor da Fakat agdaki viruslu pc acık oldukca o Worm mu Devamli Bulastırmayacalisiyor Fakat o pc kapaninca bulas mıyor benim gözlemlerime gore Vede bulsatı her korumasiz pc den de digerlerine gine agyoluyla bulasiyor fakat explorer.exe İle bulasma yolu buldugu kesin o programla nete girmeyi deneyince bulasiyor Cozum icin agtaki tum pcleri konturol etmeniz gerekli eger yapabilirsenizbunuda sanmiyorum yapsanizda ginede bulasabilir kimin neye girdigi neyaptıgı beli olmaz Saygilar
-
evet , işin ilginç yanı, bu virüs bazen yok oluyor , bi bakıyosunuz 1 gün boyunca hiç uyarı vermiyo antivirüs, sonra tekrar başlıyo kabus... ağdaki bilgisayarların hepsini temizlemeden bu sorun bitmicek sanırım..
yardım için teşekkürler..
-
aynı sorun aynı sorun...
Şu anda yabancı bir sitede yazı buldum ewido diye bişey indirtiyor baklım tarayıp sınucu yazarım .
Çok kötü bir durum .. Nod buluyor fakat silemiyor.. bakalım ne olacak .
Diğer sonuçları bekliyoruz.. Daha yeni format atmıştım halbuki :D ağa bağlar bağlamaz patladı..
-
totalvolt hangi ağ abi :D bizim okuldada feci arp atack var da:D
-
Arkadaşlar okuyalım lütfen :
http://www.netoptima.in/arprotect/
kısacası bu ads.js AVG free ile silinebiliyormuş + arp koruması yüklenip atak yapması engelleniyormuş..
bende antiarp vardı ama ne olduysa birdenbire çalışmaz hale geldi..belki sebeni bu dur..
---------
ARP spoofing den korunmak için LAN daki arkadaşlar bu yazılımı yüklemelidir (yazılım gelen ve giden saldırıları engellediği için herkezin yüklenmesi daha sağlıklı olur.) .ayrıca Ana sunucunu İP ve MAC i tanıtılmalıdırki araya girmeler engellensin.
uygun yazılım :
http://www.netoptima.in/arprotect/
htt://www.antiarp.com
da var üsttekini kullanamdım alttaki paralı 10$ ama tabiki craklisi var nette bulursunuz 4.3.1 di galiba crackli olan versyonu..
hatta alın : http://rapidshare.com/files/91135398/AntiArp_Personal_Edition_4.3.1.rar
-
Arkadaşların da belirttiği gibi bu virusu yiyen bilgisayar spoofing işlemine başlıyor ve bizi viruslu adreslere yönlendirmeye çalşışıyor.
Ben de dün kaspersky forumlarında bu konuya bakarken biri arkadaşımda vermiş olduğu ARProtect programını önermiş ben de indirip kurdum ve bu program ağda spofing yapan yani viruslu bilgisayarların ipsini veriyor.Size kalan o bilgisayarı bulup virusu temizlemek.
Ayrıca linux sunucu üzerinden iptables ile bu isteleri erişime kapattım.
g.asdafdgfgf.com/
www.g.asdafdgfgf.com
x.222360.com/
union.222360.com
www.222360.com -
arkadaşlar total in dediği gibi antiARP kurun ayrıca AVG ile taramam bitti ve o wormu silmeyi başardı :)
-