folder Tahribat.com Forumları
linefolder Cep Telefonları, Gsm Operatörleri ve Mobil İnternet
linefolder Huawei Ideos X5 (U8800) Hakkında [Rom - Root - CWM Anlatım]



Huawei Ideos X5 (U8800) Hakkında [Rom - Root - CWM Anlatım]

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotoğrafçı
    burakbet
    burakbet's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Mayıs/2007
    Erkek

    aşağı


    la?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotoğrafçı
    burakbet
    burakbet's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Mayıs/2007
    Erkek

    Froyo (Android 2.2) Root işlemi.

     

    Öncelikle 2 yol olduğunu belirtmek isterim. İkisinden birini tercih edebilirsiniz size kalmış.

     

    1. z4Root.apk

    z4Root.apk'yı herhangi bir apkymış gibi cihazımıza kuruyoruz.

    Permanent/Kalıcı Root: Telefonunuzu root yapıp, sürekli rootlu olarak kullanak istiyorsanız, uygulamanın bu tuşuna dokunup bekliyorsunuz.

               

    Temporary/Gecici Root: Bu uygulamanın en kullanışlı          özelliklerinden birisi. Eğer rootlu cihazlardan hoşlanmıyor ve bir uygulama yüklemek için de tek seferlik roota ihtiyacınız varsa, bu özellik telefonunuzu sizin için bir seferlik root yapıyor.

    Cihaz restartlandıktan sonra "superuser" programların olduğu dizinde belirecektir.

     

    2. Pembe Ekran (Pink Screen)

                           

    Telefondan SD kartı çıkartıyoruz. (Bunun nedeni bir nevi sigorta çünkü SD Kartta dload klasörü mevcutsa yapacağımız işlemde UNPACKING işlemi başlayacaktır. Telefon kapalı iken ses açma, ses kapama ve power   tuşlarına aynı anda basıyoruz. Ve karşımıza pembe bir ekran geliyor. Ardından USB aracılığı ile cihazımızı bilgisayara bağlıyoruz. İçinde boot.img nin olduğu dizine gidiyoruz. Ve benim vermiş olduğum boot.img ile değiştiriyoruz. Pembe Ekrandan çıkmak için ise bataryayı çıkartın.

    Fakat bu yol biraz zahmetli. İlkini tercih ediyorum her zaman.

    NOT: Bazı Froyo versiyonları temiz olmuyor ve iki yolda da root işlemi sıkıntılar yaratabiliyor. Bu yüzden temiz bir froyo kurulumu için ROM'u dosyalar arasına ekledim.

     

    (Froyo'dan Gingerbread'e geçişi ilerde anlatacağım)

     

    Gingerbread (Android 2.3) Root İşlemi

     

    BAŞLAMADAN NOT: Son yaşadığım olayda en son çıkar gingerbread versiyonunun rootlanmadığını farkettim. Ve bunun için temiz bir kurulum yapmanızı tavsiye ediyorum. Kurmanız gereken gingerbread versiyonu dosyalarda mevcut. Kurmanız gereken versiyon BETA. unutmayın.

     

    Öncelikle Bilgisayarınızda Hi Suite Kurulu olmalıdır.Eğer kurulu değilse Bu linkten indirebilirsiniz.İndirdikten sonra programı bilgisayarınıza kurun.Usb ile bilgisayar bağlantınızı yapın.Ardından telefonda ayarlar/uygulamalar/gelişmiş sekmesine gelin ve USB hata ayıklamasına tik koyun.

     

     

    Bu işlemi tamamladıktan sonra hi siute programını açın ve bağlan deyin telefon bağlanıtınızın sağlanmış olması gerek.

    Bağlantı sağlandıktan sonra hi suite programını kapatın

     

    Sıra geldi Root İşlemlerine

    1)Paket dosyalarda mevcut.

    2)Üst kısımda hi suite kurulumunda anlattığım gibi ayarlar/uygulamalar/gelişmiş sekmesindeki sahte konumlara izin ver seçeneğine de tik koyun

    3)Şimdi arama ekranına gelin ve *#*#2846579#*#* girin çıkan ekran da ProjectMenu ye tıklayın. Sonra Background setting’i seçin yeni çıkan menüde 2. sırada olan Log setting’i seçin yine gelen menüden Log switch seçeneğine tıklayın gelen yerde LoG On’u seçerek çıkan confirm yazısına basın.Bu işlemleri doğru yaptıysanız ana ekrana dönüp telefonu kapatıp yeniden açınız(Yeniden başlatma işlemi yapmayınız)

    4)Bildirim çubuğundaki USB Bağlandıyı seçin ve gelen ekranda USB depolama birimini aç’ı aktif hale getirin.

    5)İndirmiş olduğumuz paketteki superonlineclicki bir dosyaya çıkarın ve programı çalıştırın.İlk çıkan ekranda donate later’a tıklayın ardından program menüsündeki ROOT sekmesine tıklayın ve artık karşımıza sorular çıkmasını bekleyeceğiz.

    1.Soru

    Bu soruda yes Seçeneğini Seçiyoruz

    2.Soru

    Bu soruda da yes Seçeneğini Seçiyoruz

    3.Soru

    Bu soruyada no diyerek programı kapatıyoruz.Telefonumuzun root olduğunu menüdeki superuser simgesinden görebilirsiniz.İşlemin sonucunu aşağıdaki resimde görebilirsiniz.

     

    Froyo’dan Gingerbread’e geçiş.

    Geçmek için root olmanıza gerek yok. Fakat temiz bir gingerbread kurmanız çok önemli. Önünüzde 2 seçenek var. Diyorsanız ki "yok arkadaş ben 2.3 de kalıcam güzel rom." O zaman beta olmayan sürümü kurmanızı tavsiye ederim. ama diyorsanız ki sadece geçiş için kullanacağım (geçişten kastım icsye geçiş) o zaman beta kurmanız gerekir.

    Kurulum

    SD kartınıza U8800V100R001C00B518G001(Beta1.0)(Overseas Normal)(Gingerbread) (burda önemli olan B518 dir) içinde step 2 klasöründe dload klasörünü atın. Yani son hali \sdcard\dload şeklinde olacak. Ardından telefonu kapatın. Ses açma Ses Kapama ve Power tuşlarına aynı anda basın. (Daha önce belirtmiş olduğum "pembe ekrana" geçmek için SD kartı çıkartmıştık ama şimdi önemli olan SD kartın takılı olması) Telefon açılacak ve "UNPACKING" şeklinde bir yazı göreceksiniz. Zaten daha önce böyle bi ekran görmemiş olduğunuz için farklı gelecek ve bi olaylar olduğunu anlayacaksınız. İşlem bittikten sonra (biraz uzun sürebilir) cihaz yeniden başlayacak. (Başlamayabilir sakin olun panik yok telefon direkt kapanırsa sadece power tuşu ile siz de açabilirsiniz ama biraz bekleyin) Huawei logosunu göreceksiniz. Bir kaç defa restart atacak o ekranda. Şimdi 2 ihtimal var kurulumu yapamayıp "RECOVERY" ekranını açabilir. mavi yazılar yazan bir ekran gelirse recovery açmış demektir. Alt tarafta da bir takım hatalar yazar. E: ......... gibi. Orda imza hatalarından bahsediyor. Siz bu durumda (Ses açma kapama tuşlarını kullanarak aşağı yukarı hareket sağlayabilirsiniz, POWER tuşu ile de seçim yapabilirsiniz) iki adet WIPE yapacaksınız. İki wipe'ı da yaptıktan sonra "Reboot Device" diyoruz ve telefon yeniden başlıyor. Yine bir kaç defa restart yapabilir. Sonrasında Huawei logosunda kalacak ve afilli animasyon girecek. Sonrasında yapmanız gereken sadece beklemek. Cihazınız açıldı ve kendinizce kurulumu yapabilirsiniz.

     

    Gingerbread'den Froyo'ya dönüş

    Yapmanız gereken sadece aynı şekilde dload klasörünü (U8800 V100R001C00B136SP02CUSTC264D001(Turkey Channel) içindeki) SD kartın içine atmak ve cihaz kapalıyken ses açma kapama power ile açmak. Ama hangi dload'u attığınızdan emin olun. gingerbread iken bi daha gingerbread kurarsanız vaktiniz alınmış olur (bu hatayı çok yaptım) Kısacası sadece dikkatli olun.

     

    Ve şimdi geldik benim en sevdiğim kısma.

    Custom Rom kurulumu.

    Froyo'dan herhangi bir custom roma geçişiniz çok zordur eski versiyondur falan filan derken cihaz açılmaz hatalı olur vs. o yüzden custom rom kurulumu için gerekli olan tek şey Rootlanmış bir gingerbread sürümüdür.

    ClockWorkdMOD (Recovery)

    Root Explorer.apk yı dosya yöneticisinden kuruyoruz. Ve açıyoruz. Aynı şekilde en dış dizine gelip .cus_backup klasörüne giriyoruz ve recovery.img yi benim vermiş olduğum ile değiştiriyoruz. (önceki recovery'nin yedeğini almanız sizin için bir sigortadır her ihtimale karşı yedekleyin) Root Explorerı açınca  üstte "Mount R/W" göreceksiniz buna tıkladığınızda "Mount R/O" olacaktır. Kopyalama işlemini yapmak için oranın R/O olması gerekir.

    Recovery'i değiştirdikten sonra kurmak istediğiniz custom romu zip li şekilde sd kartın içine atıyoruz. Kolaylık olması açısından bir klasör açıp (örnek: romlar) oraya atabilirsiniz yoksa sd kartta bulmak biraz sıkıntı olabilir. Ve telefonu kapatıyoruz. SADECE "Ses açma ve POWER" Tuşlarına basıp telefonu açıyoruz ve bir süre sonra  mavi yazılar yazan bir ekran gelecek. Aynı şekilde ses tuşlarıyla yön verip power ile seçim yapıyoruz. geri gelmek için ise telefonun geri tuşunu kullanıyoruz.

    Asıl Kurulum

    Kurulumdan önce yedek almanızı tavsiye ederim. baktınız olmuyor tekrar CWM yi açarsınız restore edersiniz ve programlarınız ayarlarınız kısaca her şeyiniz geri gelir. Yedek almak için de CWM açıldıktan sonra Backup and Restore bölümüne giriyoruz ve backup diyoruz.

    Kurulumda Wipe'lar çok önemlidir.

    Backup bittikten sonra en geri gelip "Wipe Data/Factory Reset" i seçiyoruz Yes diyoruz. ardından "Wipe Cache Partition" u seçiyoruz. Artından "Advanced menüye giriyoruz ve Wipe Dalvik Cache" seçiyoruz. Ve sonra "Install zip from SD Card" a girip "Choose zip from SD Card" diyoruz. ve sonra sd kartta romu nereye attıysanız oraya girip seçiyoruz. Kurulum bittikten sonra ana menüdeki "Reboot System Now" seçeneğine tıklayın.

    Ve işte bu kadar.

    Bazı Custom Romlar sıkıntılı olabilir. Cihaz açılmadan sürekli restart atar vs. O zaman bataryayı çıkartıp CWM yi açın ve başka bir rom kurun. Ya da yedeğinizi geri yükleyin.

    IMEI yedekleme

    5iromtoolbox apk yı kuruyoruz ve backup IMEI diyoruz. SD kartınıza yedeklemiş oluyor. Siz o dizini bilgisayarınıza alın usbye atın upload edin başka yerlerde mutlaka olsun.

     

    5iRomToolBox download: http://pikachukaki.googlecode.com/files/ToolBox5iromV1.0.4.2.apk

    download: https://hotfile.com/dl/174587802/54b8aec/burakdarendeIdeosX5Doc.rar.html

    hi suite: http://www.huaweidevice.com/resource/mini/201105239635/hi_suite_en/

    froyo için boot klasörü : http://burakdarende.com/boot.img

     ek olarak: ICS sürümlerine http://code.google.com/p/ics-aurora/downloads/list buradan ulaşabilirsiniz.

    sorularınızı alayım?

    burakbet tarafından 02/Eki/12 01:01 tarihinde düzenlenmiştir

    la?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Twitter
    Twitter's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ekim/2007
    Erkek

    Froyo için boot klasörü boş hocam


    Tbt Dersimliler Derneği Başkanı :)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2002
    Homo

    hi suite dosyası da silinmiş :S


    ________ inspired by love and guided by knowledge _______
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotoğrafçı
    burakbet
    burakbet's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Mayıs/2007
    Erkek
    Twitter bunu yazdı

    Froyo için boot klasörü boş hocam

    evet öyle bi hata oluşmuş hallediyorum hemen


    la?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotoğrafçı
    burakbet
    burakbet's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Mayıs/2007
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı

    hi suite dosyası da silinmiş :S

    hi suite ve froyo için boot klasörünü de ekledim


    la?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kapil
    kapil's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Mayıs/2007
    Erkek

    musait bi zamanda ics atcam bakalım bu sefer becerebilirim inşallah yoksa yine rahatsız etcem seni hocam :D


    Orman Mühendisi //
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CnkGn
    CnkGn's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ocak/2011
    Erkek

    Korkuyorum ya brick denen olay başıma gelecek diye :D


    yo yo yo 1-4-8-3 to the 3 to the 6 to the 9 representing the abq. what up biaatch! leave at the tone...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neo_brn
    neo_brn's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Temmuz/2007
    Erkek

    Olm bence sen Ideos x5 mühendisliği oku lan.


    İşte tüm olay bundan ibaret.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KeRiM_0_5
    KeRiM_0_5's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Temmuz/2010
    Erkek

    öncelikle anlatımından dolayı burakbete teşekkür ederim uzun zamandır konu açıp detaylı bir şekilde anlatmak istediğim ama bir türlü zaman bulamadığım bir konuydu daha önce bir kaç arkadaşla pmden görüşüp bu konuyu açacağımı söylemiştim ama kısmet olmadı

     

    burakbet bunu yazdı

    Backup bittikten sonra en geri gelip "Wipe Data/Factory Reset" i seçiyoruz Yes diyoruz. ardından "Wipe Cache Partition" u seçiyoruz. Artından "Advanced menüye giriyoruz ve Wipe Dalvik Cache" seçiyoruz. Ve sonra "Install zip from SD Card" a girip "Choose zip from SD Card" diyoruz. ve sonra sd kartta romu nereye attıysanız oraya girip seçiyoruz. Kurulum bittikten sonra ana menüdeki "Reboot System Now" seçeneğine tıklayın.

    yukarıdaki anlatıma ek olarak temiz bir kurulum için wipe cache partition yaptıktan sonra mounts and storage menüsüne girip ve format/system seçiyoruz ardından advanced menüye giriyoruz ve wipe dalvik cache seçiyoruz advanced menüsünden çıkmadan reboot recovery diyoruz bunu mutlaka yapın reboot yapılmadığında bende sürekli böyle oluyor install zip from sd card bölümüne girdiğimde sd cardı göremiyorum içi boş oluyor herhangi bir sorunda bende yardımcı olabilirim konu içerisinde sorularınızı sorabilirsiniz kolay gelsin


    Bilgi tamamen özgür olmalıdır...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Twitter
    Twitter's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ekim/2007
    Erkek
    KeRiM_0_5 bunu yazdı

    öncelikle anlatımından dolayı burakbete teşekkür ederim uzun zamandır konu açıp detaylı bir şekilde anlatmak istediğim ama bir türlü zaman bulamadığım bir konuydu daha önce bir kaç arkadaşla pmden görüşüp bu konuyu açacağımı söylemiştim ama kısmet olmadı

     

    burakbet bunu yazdı

    Backup bittikten sonra en geri gelip "Wipe Data/Factory Reset" i seçiyoruz Yes diyoruz. ardından "Wipe Cache Partition" u seçiyoruz. Artından "Advanced menüye giriyoruz ve Wipe Dalvik Cache" seçiyoruz. Ve sonra "Install zip from SD Card" a girip "Choose zip from SD Card" diyoruz. ve sonra sd kartta romu nereye attıysanız oraya girip seçiyoruz. Kurulum bittikten sonra ana menüdeki "Reboot System Now" seçeneğine tıklayın.

    yukarıdaki anlatıma ek olarak temiz bir kurulum için wipe cache partition yaptıktan sonra mounts and storage menüsüne girip ve format/system seçiyoruz ardından advanced menüye giriyoruz ve wipe dalvik cache seçiyoruz advanced menüsünden çıkmadan reboot recovery diyoruz bunu mutlaka yapın reboot yapılmadığında bende sürekli böyle oluyor install zip from sd card bölümüne girdiğimde sd cardı göremiyorum içi boş oluyor herhangi bir sorunda bende yardımcı olabilirim konu içerisinde sorularınızı sorabilirsiniz kolay gelsin

    kerim dayı senden rom tavsiyesi isteriz : )


    Tbt Dersimliler Derneği Başkanı :)
Toplam Hit: 11303 Toplam Mesaj: 58