Hukuk Fakültesi
-
Kendim Kırıkkale hukuktayım gazi ankara istanbul ve 9 eylül üniversitesindede hukuk okuyan arkadaşlarım var hangisi hakkında ne sormak istersen sorabilirsin
Şahsi fikrim İstanbul varken 9 eylüle gitmek akıl karı değil tabiki İstanbul hukuk
Hakim savcı olacam davasına hiç girme şimdiden ilk senenin sonunda öyle bir anlayacaksınki hukuk fakültesi ne demek her hücrene sinecek o zorluğu.
Ayrıca Ankara hakim savcı çıkarırda kocaman bir yalan günümüzde..
-
Ben de sordum soruşturdum biraz İstanbul varken 9 Eylül'e gidilmez diyorlar.Sağ olun müritler.
-
sirpence bunu yazdı:
-----------------------------
Şimdi yeni konu açmayayım dedim bende :|
Boğaziçi İşletme istiyordum tutmuyor görünen. Galatasaray İşletme ya da Uluslararası İlişkiler düşünüyorum ama fransızca olması falan biraz düşünmeme sebep oluyor. ayrıca kampüsü falan boğaz kenarı olması hariç tırtmış falan fıstık? Odtü İşletme falan gelir ama İstanbul dışı okumayı düşünmüyorum. Yani ne yapayım Odtü'ye mi gideyim (ama harbi İstanbul dışı istemiyorum) yoksa Galatasarayı tavsiye eder misiniz? Bir yıl Fransızca hazırlık yeterli olur mu? Fransızca olması dezavantaj mı olur avantaj mı? Tavsiye eder misiniz? Yoksa gelecek sene tekrar mı gireyim? Gelecek sene tekrar girsem boğaziçine gideceğime inanıyorum. Bu sene Lys ye adam gibi çalışmadım. Matta integrale bakmadan girdim. Edebiyatta Cumhuriyet dönemini bir kez olsun okumadım. :| Ygs den sonra 1 ay sonuçlar açıklanana kadar çalışmadım, mat sınavından önceki iki haftayı batak oynamakla geçirdim yine de bu puanı aldım(alacam) ona göre de yorum yapın :|
-----------------------------biriside bana cevap verseydi iyi olurdu :| yeni konu mu açsam :|
-
sirpence bunu yazdı:
sirpence bunu yazdı:
Boğaziçi İşletme istiyordum tutmuyor görünen. Galatasaray İşletme ya da Uluslararası İlişkiler düşünüyorum ama fransızca olması falan biraz düşünmeme sebep oluyor. ayrıca kampüsü falan boğaz kenarı olması hariç tırtmış falan fıstık? Odtü İşletme falan gelir ama İstanbul dışı okumayı düşünmüyorum. Yani ne yapayım Odtü'ye mi gideyim (ama harbi İstanbul dışı istemiyorum) yoksa Galatasarayı tavsiye eder misiniz? Bir yıl Fransızca hazırlık yeterli olur mu? Fransızca olması dezavantaj mı olur avantaj mı? Tavsiye eder misiniz? Yoksa gelecek sene tekrar mı gireyim? Gelecek sene tekrar girsem boğaziçine gideceğime inanıyorum. Bu sene Lys ye adam gibi çalışmadım. Matta integrale bakmadan girdim. Edebiyatta Cumhuriyet dönemini bir kez olsun okumadım. :| Ygs den sonra 1 ay sonuçlar açıklanana kadar çalışmadım, mat sınavından önceki iki haftayı batak oynamakla geçirdim yine de bu puanı aldım(alacam) ona göre de yorum yapın :|
-----------------------------biriside bana cevap verseydi iyi olurdu :| yeni konu mu açsam :|
-----------------------------Galatasaray Üniversitesi markadır ben gitmek isterdim şahsen.
-
afrasiab bunu yazdı:
sirpence bunu yazdı:
sirpence bunu yazdı:
-----------------------------Galatasaray Üniversitesi markadır ben gitmek isterdim şahsen.
-----------------------------ismi marka ama Fransızca olması düşündürüyor. 1 yıl Hazırlıkta okuyacağımız Fransızca yetecek mi bize? oraya genelde zaten temelden Fransızca eğitim almış Galatasaray Lisesi ve diğer Fransız Liselerinin öğrencileri gidiyor. Ben Fransızca adına gram birşey bilmiyorum :|Ayrıca kampüsü gerçekten çok mu küçük? :)
-
itfaiyeciTBT bunu yazdı:
Yok yok sen merak etme, İstanbul'dan da savcı ve hakim çıkar. Ben de özel bi üniversitede hukuk okuyorum, geçen yıl 454 puanla yerleştim. Yardımcı olabileceğim bir şey varsa buradayım.
-----------------------------Aha bir tane avukat buldum
Ustad sen simdi okulu filan bosver de sana sorum olacak.
Turkiye Cumhuriyeti kanunlarinda "herkes kendi korumada ozgurdur" diye bir madde varya ustune ustluk birde Biz Insan haklari evrensel bildirgesine imza atmisiz ya.
Simdi bu iki maddeye dayanarak tasima ruhsati almazmiyiz?
Bilindigi gibi silah ruhsati icin 40 dereden su getirtiyorlar.
Bu konu cidden cok merak ettigim bir konu.
-
sniperscope bunu yazdı:
Aha bir tane avukat buldum
Ustad sen simdi okulu filan bosver de sana sorum olacak.
Turkiye Cumhuriyeti kanunlarinda "herkes kendi korumada ozgurdur" diye bir madde varya ustune ustluk birde Biz Insan haklari evrensel bildirgesine imza atmisiz ya.
Simdi bu iki maddeye dayanarak tasima ruhsati almazmiyiz?
Bilindigi gibi silah ruhsati icin 40 dereden su getirtiyorlar.
Bu konu cidden cok merak ettigim bir konu.
-----------------------------Ne avukatı :D Daha ikiye geçtim o da alttan 5 ders var. Sen bi bilene danış.
-
hevesini kırmak gibi olmasın ama hukuk tercihini gözden geçir.. Şuanda baroda 40bin boşta avukat var,çalışanlarda 1500-2000 lirayı zor kazanan insanlar artık (para iyi olabilir ama ağır hukuk eğitimi için hiç birşey)
Bende hukuk düşünüyordum bizzat hukukçu bir abim "yazma" dedi.. Hayallerin mesleği değil artık.Ama Bir konuda eminim ki nerde okursan oku yanında ingilizce ve almanca koymalısın.Soruna cevap olarakta şehir dışından gocunmuyorsan izmire git,istanbul gerçekten çok kalabalıkmış
-
Ankara hukuk zor da Gazi garanti gibi benim şu anda.Gazi ile ilgili fikri olan ?