Hukuk Okuyan Arkadaşlar Bi Bakıverin .
-
seneye özel üniversiteye yazılmayı düşünüyorum.kamu personeli olduğum için yıllık 6 milyar gibi bi rakamla
istanbul ticaret üniversitesinde okumayı planlıyorum.sizce hem çalışıp hem bölümü bitirebilir miyim.
ilerde hakim savcılık sınavlarında başarılı olabilir miyim.
tabi ki insanın potansiyeli önemli ama hem çalışıp hem eğitimi tamamlar mıyım sizce
-
hem çalışır, hem okursun, ben öyle yaptım.
Vakıf bitirenlerin hakimlik-savcılık sınavının mülakatında şansları yok denecek kadar azdır.
-
kendim şuan adalet bakanlığı personeliyim.
istanbul ticaret üniversitesi vakıf mı oluyo :-)
şuanki durumum ilerde avantaj sağlar mı acaba
-
İstanbul Ticaret Üniversitesi, İstanbul Ticaret Odası Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı tarafından 2001 yılında kurulan bir vakıf üniversitesidir. Özel üni-vakıf üni, bunlar aynı şeylerdir.
Ne gibi bir avantajdan bahsediyorsun? Torpil mi?
-
vakıf ünileri elenir dedin direk o durumu kurtarır mı demek istedim.
-
Hangi savcının biyografisine bakarsan bak genelde Ankara Üniversitesi :S
-
Addict bunu yazdı:
-----------------------------
vakıf ünileri elenir dedin direk o durumu kurtarır mı demek istedim.
-----------------------------direkt elenir demedim, şansları azdır. Vakıf ünilerde verilen eğitime kalitesiz olarak bakılıyor genelde. Bi Mersin Çağ ve Kıbrıs'ı gördükten sonra katılmamak elde değil, ama Bilkent'i gördüğümde de ne Ankara'dan ne Marmara'dan ne de İstanbul'dan bir farkı olmadığını hatta, mesleki ingilizce dersleriyle, Tr'deki her üniye fark attığını gördüm.
Adalet M.Y.O çıkışlıysan avantajlı olursun mesela. Şu an savcılık stajlarının 2. senesinde olan Atatürk Üniversitesi mezunu ve Adalet Meslek Yüksek Okulu'ndan sonra dikey geçişle hukuka geçmiş 2 arkadaşım mevcut.
-
hocam dikey geçişi yapamam gibi geliyor.
istanbul ticaret üniversitesinin eğitimi nasıl bilgin var mı peki :)
bu arada zabıt katibiyim acaba ilerde mülakatta yararı olmaz mı bu durumun :)
eğitim liseye göre nasıl ezber olayları falan :) açıköğretim adalet meslekten geçişin zorluk derecesi nasıl bir de
-
Meslek içinden gelmen, sempatiye neden olabilir. E tabi bir de zabıt katibiymişsin, hele de asliye ceza'daysan, kulak aşinalığının vereceği bilgi, 2.sınıfta ceza genel görecek olan bir öğrencinin bilgisinden fazla olur.
İTÜ hakkında hiç bilgim yok.
Ezber diye bir durum yok. Kimse senden toplamı yüzbinlere yaklaşan kanunları ezberlemeni beklemiyor. Ezberlemeyi hafızlar da yapar, önemli olan hukuk mantığını kavrayabilmek, soyut bilgileri, somut olaya tatbik edebilmek. Çoğu sınava kanun-mevzuat açık gireceksin zaten.
-
hocam sen msn'e bi gir en iyisi detaylıca konuşalım yaa :)
bilirsin beni pit10din@hotmail.com adresim :) bayadır yoksun laflayalım dertleşelim :)
-
Addict bunu yazdı:
-----------------------------
hocam sen msn'e bi gir en iyisi detaylıca konuşalım yaa :)
bilirsin beni adresim :) bayadır yoksun laflayalım dertleşelim :)
-----------------------------msn adresini kaldır ordan, do u wanna enlarge your pennis spamlarına maruz kalırsın yazık olur, ekledim.