Hukuk Okuyan Arkadaşlar Bi Bakıverin .
-
biraz zor oluyor. bos zamanin kalmiyor ama ben yaptim, universite 5 senede bitti ama bitti. ilk iki senesinde biraz salladim ancak sonra motive olunca hersey hizlica ve guzelce bitti.
-
istanbul ticaret üniversitesinde
hem çalışıp hem bölümü bitirebildiniz mi ?
-
Madem kamu kuruluşunda çalışıyormuşsun,
öncelikle okuyacağın okulu değil de, ders saatleri için iş yerinden izin alıp alamayacağını şimdiden düşün.
Yani bakalım senin kurum mesai saatleri içerisinde görevinden ayrılıp okula gitmene izin verecek mi ?
Ben de bir kamu kurumunun personel işlerine bakan biriminde görevliyim,
Bizim buradan bir şahıs, doktora için günde 2 saatlik izin istedi de, kanunen veremeyiz diye yazı yazdık.
Yani eğitim durumu nedeniyle kanuni olarak iş yerinden izin alamıyorsun...
Bence ilk önce sen okul için izin meselesini bir düşün...
-
bende bir özel üniversitenin hukuk fakültesinde son sınıftayım açıkçası hakimlik savcılık sınavının mülakat kısmı ile ilgili benimde şüphelerim,kaygılarım var elbette ama özel üniversite faktörünün çok fazla etkili olduğunu düşünmüyorum (işime böyle geliyorda diyebilirsiniz tabi)
17 İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ 29 2 1
18 İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ 38 4 311 ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ 99 9 1
8 BİLKENT ÜNİVERSİTESİ 15 3 27 BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ 57 6 3
bunlar 2008 hakimlik savcılık sınavı istatistikleri. birinci sırada başvuran kişi sayısı ikinci sırada yazılı sınavı kazanan kişi sayısı son sıradada mülakatı kazanan kişi sayısı var.
ayrıca bir mahkeme kaleminde çalışıpta hukuk fakültesinde okuyan birkaç arkadaşım var. dersler için doğal olarak izin alamıyorlar ancak sınavdan sınava gelebiliyorlar kamu kurumunda çalışırken derslere gelmenin pek mümkün olabileceğini bende zannetmiyorum.
-
eskiden ankara hukuk ağırlıklıydı ama şu an sanırım daha çok gazi hukuktan alıyorlar.
eğer devam zorunluluğu yoksa her derse girmene gerek yok kitap ve ders notlarından geçebilirsin, en azından ben öyle yapıyorum
-
bitirirmisin bilmiyorumda cemaatten değilsen savcılık,hakimlik çok zor.Mülakatlarda özel ünidenim dersen baya bi zor diye biliyorum.