Hulusi Kentmen Röportaj

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeyrekli
    zeyrekli's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Kasım/2007
    Erkek
    tustanbakanadam bunu yazdı
    zeyrekli bunu yazdı
    tustanbakanadam bunu yazdı
    zeyrekli bunu yazdı
    tustanbakanadam bunu yazdı

    @zeyrekli abicim derdin ne sıkıntın ne?  Tehlikeli yanım neymiş ben de öğreneyim. Kendimi entel sanıyor isem aslında kötü bir şey yaptığımı bilmem lazımdı çünkü Entel entellektüel gibi gozukmeye calisanlara denir. Benim öyle bir birikimim veya çalışmam yok. Pasif paspal ve tembel biriyim. Mahalle ağzını forumda kullandığımda kimse ne dediğimi anlamıyor. Ben bunu sokakta söyleyim herkes anlar ne dediğimi. Benim adamla bir derdim olsa direk lafımi esirgemem. Yılmaz Güney'in övuldugu bir konu olsa mesela o konuda dersin derdin var , ben de derim sevmiyorum. 

    Senin konularınla ister istemez temas ettikçe, birşeyi sevmek ve sevmemekle ilgili olarak ehliyet verilmesi gerektiğine inancım fazlasıyla artıyor. Şener Şen yetmedi, şimdide aba altından Yılmaz Güney çıktı:) Birileri hakkında ileri geri konuşmadan önce, o kişilerin yaşamında yaptıklarının on binde birini yaptımmı acab diye düşünebilecek noktaya geldiğinde anlarsın beni ancak. Had diye bir şey var, senin nezdinde olmasada, her şeye dil uzatanın sonuda ona dil uzatanlarla uğraşmak olur. Ne olursa olsun önce ülke değerine sahip çık, iyi ne yapmış ona bak. Adam emek vermiş emek, bunun anlamı öğrenildiğinde bir kişi konuşma, dil uzatma hüviyetine sahip olur, zira değer bilmeyi de öğrenmiş demektir.

    Sevmiyorum Yılmaz Güney i ne diyim?  Yalan mı söyleyim?  Filmlerini de sevmiyorum. Şener Şen hakkında ise bugün değeri biliniyor bunu dedim.  Yeşil Çamda tam olarak filmin merkezinde olduğunu söylersen bilmiş olurum. Filmlerdeki yeri izlediğim kadarıyla ya kötü karakter ya da gülünç karakterler , hak arayan - hak verdigimiz haline  üzüldüğümüz bir rolu var mı Yeşil Çamda? Varsa da ben bilmiyorum. Günümüz filmleri hakkında bilgim yok pek , küçükken sürekli Yeşil Çam izlerdim güncel film izleme imkanim yoktu.Şener sen ile ilgili kötü mü dedim değer verilip verilməməsi ilə ilgili konuştum. 

     

    Ha bak Yılmaz Güney mevzusuna gelelim. Sevmek zorunda değilim. Nerde sevmediğim tip var sevdiği için sevmiyorum. Yaptığı film ve fikirləri yüzünden sevmiyorum. 

     

     Sen ne yaptın diyorsun. Vatan millet diyorsun. Geçtim ben artık vatan millet mevzularını. Kimse beni vatanımı sevdiğim için tebrik etmiyor , vatana değer verdiğim için değer vermiyor. Ne işe yarıyor söyleyeyim mi? Bir hiçe. Vatanı sevdiğim için kimse madalya takmiyor. O yüzden artık bu konular dert değil benim için. Kafaya bile takmiyorum. 

    Az önce tanımlamıştım başka bir konuda burayada kopyalayayım, hele ki bu konuda haklı olmaktan ölesiye nefret ediyorum, ne yazık ki yapacak bir şey yok.

    O öyle bu böyle vs demeye lüzum yok. Aklı olan her insan evladı o 4 dakikalık video ve oradakilerin kimliğine bakarak, kimin oyunda ne tür bir role sahip olduğunu açık bir şekilde görür. Her ne şartta olursa olsun haklı olduklarını düşünmenin yaşamsal kural olduğunu iyi bilen ve islamcı olduğunu savunan liboşlarve dışlanarak görmezden gelinenler. İçi tamamen boş, bütün bilgi dağarcığı tüm bilgisi yarım, yanlı, yanlış, temelsiz, sadece adsensden para kazanılmak için hazırlanmış internet bilgilerinden oluşan, bu bilgileri edinmek için kullandığı pc, laptop, tablet ve özellikle her fırsatta akıllı cihazlardan başını kaldırmayan, yeni çıkacak modelleri ile ilgili engiiin bilgi sahibi olana ve bunun dışında hiçbir şey umurunda olmayan genç bir nüfus yetişirken, tüm bu olan bitenlerin önüde alınamayacak.

    Eskilerimizin gidişat kötü dediği o kötü safha var ya, işte onu yaşıyoruz şu an ve bunada değişim, çağı yakalamak filan isimler takıyor çok bilenler:) İşin daha da ilginci gidişat kötünün çok ötesinde artık. Hani o damarlarımızdaki asil kan var ya iyiden iyiye vurdumduymaz hale geldi, bakın görün bir sürü kişi çıkacak şimdi damar neymiş kan neymiş diye. Bu adamlar suçlu filan değil, bu adamlara oy verneler ve bunlardan daha iyi alternatife sahip olunmadığı düşüncesini yaratan diğer tüm partiler ve dolayısıyla topyekün suçluyuz. Bu ülkeyi bu hale bizden önceki kuşaklar getirdi kabul de bu kuşak ne halt yiyor??? ( kendimde dahil) velhasıl doğa kanunu güçlü güçsüzü yok ediyor. Resmen yok oluyoruz, birilerinin söylediği gibi değişmiyoruz, asimile edile edile yok ediliyoruz.

     

    Dipnot: Ben diyorum ki senin böyle olmanı ( senin nezdinde gençliğin çok büyük bir bölümünü) isteyenler vardı ve istedikleri sonuca mükemmel şekilde ulaştılar. En azından yaşamının ve kişiliğinin birileri tarafından yönetiliyor olmasıda mı rahatsız etmiyor ? Bir tek şeyi unutmamanı öneriyorum Sen gençliğin ne demek olduğunu biliyorsun ama senden büyükler yaşlılığında ne demek olduğunu biliyorlar gençliğinde.  Hiçe yarıyor dediğin şeyin aslında sen ve tüm bildiğin dünya olduğunu bir gün anlamanı umuyorum, bu kadar herşeyden vazgeçince madalya vermiyorlar.

     Ben bu yaşıma kadar sadece oturdum çevreyi inceledim. 5,5 yaşında okumayı söktüğümden beri her türlü insanı nerdeyse gördüm, yazılanları okudum. Köylusunden varosuna , zəngin picinden cömert insanlara. Ailem vatansever bir aile. Babam bağımsız proje yaparken ek gelir olsun diye devletten aldığı maaşı 1 haftada alıyordu. Adam iki rüşvət yiyene o mevki kalmasın diye kendi iş kurmadi. Kaç fabrikaya standarda uymadığı için üretim yaptırmadi ve ayagi kaydirildi. Annem ise dağın başında bir okulda. Daha bugün gittim.  Lojmanı sınıf diye kullanıyor. Boktan bir yere her gün gidiyor. Nereye atsan elinde kalıyor. Müfettiş geliyor lojmanda ders yapıyor diye okula ve anneme soruşturma açmaya çıkıyor. Ulan yavşak Bakanlık ve müdürler , kadın 260 puanı olduğu halde çocuklar öğretmensiz kalacak diye merkeze gelmiyor. Arti para almıyor.  Sen okul yapmıyorsun o makamda ne haltima kaliyorsunuz? Üstüne baskı kuruluyor nəden lojmanı derslik yapmışlar. 

     

     Beni bunlar ile mi vatansever olmami bekliyorsun hocam? Ben boktan sebepler yüzünden değil yaşadığım olaylar yüzünden böyleyim. Hala şehitlerin ve gazilerin hürmetine içimde az da olsa saygım var ve ihanet tarzı isler yapmam. Ancak çok değiştim ve bu boktan düzeni ben değistiremem. Rahat para kazandığım yer benim vatanım artık. Vatanı sevdiğimiz için eziyet gördüğümüz yer değil

    Senin vatanseverliğinin ölçüsünü ben belirleyecek değilim elbet, ama annen ve baban bu yaptıklarını yaparken, yaşadıklarını yaşarken ne olursa olsun belirli bir amaç uğruna yapıyorlar. Zaten meselemiz bu, ortalık berbat ve yaşanacak yer olmaktan çıkmış durumda ve hal böyleyse düzeltmek özellikle sizin nesile düşüyor ki senin de tavrın belli. Yani benim tespitimde bir yanlış yok, ne yazık ki durum böyle. Ben düzeltemem dediğin noktada iş bitiyor, tek başına bir şey olmaz belki ama koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurahman çelebi diyorlar unutma.

    17 yaşındaymışsın, bir yıl sonra oy verme yetkin olacak. Senin yaşındaki çok büyük bir kitle ya fayda sağlamak ya da bilmediği, anlamadığı için oy veriyor sana bu eziyetleri çektirenlere. Oy vermeyle iş düzelirmi? evet düzelmez bunda da haklısın. O zaman nasıl düzelecekse düzeltmenin yolunu bulmakta istesende istemesende yeni nesile düşüyor. Bir süre sonra akranların bu ülkeyi yönetecek, belki de arkadaşların birde böyle bak olaya. Unutma ki kaç nesil sonrasında ne olacağını bile düşünmeden kanlarını dökerek, hayatlarını vererek aldılar bu toprakları ve resmen değişim adı altında onların nesilleri yok ediliyor. Benim burada yazdıklarımın hiçbiri nasihat değil, bunlar gerçekler ve ne siyasetle ne de dinle alakası olan şeyler değil. Başında ümmet bilincine sahip bir yönetim var ve bu adamlardan dönüpte kafasını sana çevirmesini beklersen sana azilmekten veya kaçıp kurtulmaktan başka çözüm kalmaz. Vazgeçmek hakkın elbette var ama çok uzak olmayan bir zamanda pişman olacağını da düşünüyorum.


    Bilmem kaç bin (artık bilmiyorum) özgün makale referansı ile makale yazarlığı.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Nisan/2015
    Homo

    @zeyrekli hocam benim neslimden bir bok olmaz. Benden de olmaz gibime geliyor. Atatürk'e söven bir nəsildən bahsediyoruz. Her şeyi kavga dövüş ile halletmeye çalışan , əldə şəkil için sigara olan bir nesil. Bu devletin başına Atatürk geçse yeniden o halledemez. Çünkü Atatürk iyi bir komutandı. O zaman devrim silahla yapıldı.  Vatansever insanlara , babası  annesi şehit düşen insanlara Ülkü aşıladi. O kadar devrim yaptı. 

     

     Benzetme yanlış olabilir ama Atatürk tecavüz edilmeye çalışan bir genç kızı kurtardı. Atatürk bu kıza kendi kızı gibi baktı geliştirdi. Sonra bu kız geneleve düştü. Artık kim girdi çıktı belli değil. Üstüne üstlük bu iş onu sevən gençleri yaraladı.  Hep onu ordan kurtarmaya çalışanlara engel olundu. Artık kız oraya alıştı gençlerin umudu azaldı bazısının yok oldu. Ben işte o gençlerden biriyim ve artık umudum kalmadı. Zaten siken sikti artık kendime sevmesem de yeni birini bulmak zorunda hissediyorum kendimi. Gönlüm onda kalsada imkani kalmayan bir şey için çabaliyorum gibi hissediyorum. Atatürk'ün kızı iken 1000 kişi seviyor ise o öldükten sonra kalan 50 kişiden biriydim.

     

     

     Hocam düşün rene hoca özel hastane için avuç içi tarama yaptı , hastanede yüzde 40-30 düşüş oldu muayenede. Devletin sırtında yük olan kaç milyon lira kalktı. Peki ne oldu Tabipler Birliği engel oldu. Bu ülkede yapılan iyi şeyler cəzasız kalmıyor. Bu durum böyle olunca niye kendimi zora sokayim diyorum

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Haziran/2012
    Erkek

    yorumları çok okumadım ama tustanbakan a çok yüklenmeyin. konuşması açıklaması biraz değişik ama bu aralar seviyorum onu nedense. biraz daha cümlelerini düzgün şeçse tam mürit insan


    Çılgın şeyh Müritleri coşturuyor...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeyrekli
    zeyrekli's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Kasım/2007
    Erkek
    Atakan bunu yazdı

    yorumları çok okumadım ama tustanbakan a çok yüklenmeyin. konuşması açıklaması biraz değişik ama bu aralar seviyorum onu nedense. biraz daha cümlelerini düzgün şeçse tam mürit insan

    Yüklenmiyoruz yav her şeyi yüklenmek saymayın, bir tür sohbet bizimkisi, gençlik başında duman arkadaşın, bizde dumanı dağıtmak için katkıda bulunmaya çalışyoruz, her yaşın kendine göre sorumlulukları var ve olmalı zaten. Bu değerler yitirldiği, sokakta gördüğü yanlış şeyleri küçüklerine aktarmaktan çekinen nesiller ortaya çıktığı için, her taraf bonzai, her taraf saygısızlık vs gidiyor. Bananecilerden biri değilim kusura bakmayın.

    sizden önceki nesillerin ne yaptığı ortada genç kardeşim, sırf onlara bakarak bizden bir ... olmaz demekten men ederim seni. İlle sizin nesilden de bir şeyler çıkacak, ille bu ülkeyi yönetecekler, ille bu sorumluluğu alacaklar. İşte bende diyorum ki birşeyler öğrenmiş, dimağı biraz olsun gerçek meselelerle uğraşarak deneyim kazanırsanız belki eskilerden daha iyi olur. Atatürk onca devrimi, savaşı verirken tek hedefi yeni Atatürk' ler ve hatta daha iyilerini yetiştirmekti. kaldı ki o 1950 ye gelindiğinde izleri silinmişti bile. Artık o tarih çok uzak, ancak göstermeliki bu kötü berbat vs. vs. denilen ülkeden bir Atatürk çıkabiliyor.

    Herşey kötü vs. demeden önce biraz başka açılardan bakmaya çalışmak lazım. Sağlık dediğin şeyi zaten ücretsiz vermesi gerekiyor devletin yav, el tarama sistemi neymiş? Yanlış açılardan bakmak yanlış sonuçlara götürür. Bu ülkenin kaynaklarını  bir grup seçilmiş ( a partisi, B partisi) yiyecek, kalanı oturacak kemik atılmasını bekleyecek, yıllardır alışılmış olan bu. bu konu uzadı, ben hakılığımı ispat etmeye çalışmak istemiyorum, senden tek ricam birileri hakkında laf söylerken her açıdan değerlendirme yapmaya çalış, Eskiler işi biliyormuş aslında en temizi sana adamakıllı bir sopa atmak:).........


    Bilmem kaç bin (artık bilmiyorum) özgün makale referansı ile makale yazarlığı.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Nisan/2015
    Homo

    :))

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek

    Adam sağlam trol bi mesajla konunun amına koydu, tabi türk sinemasının gelmiş geçmiş en iyi oyuncusuna laf edince böyle oluyor

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeyrekli
    zeyrekli's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Kasım/2007
    Erkek
    mataramasuko bunu yazdı

    Adam sağlam trol bi mesajla konunun amına koydu, tabi türk sinemasının gelmiş geçmiş en iyi oyuncusuna laf edince böyle oluyor

    Evet öyle oldu kusura bakmayın valla, ustalara saygısızlık edilince doğal engel olamıyorum bazen, Onlar' a saygısızlık ettiysem affola.


    Bilmem kaç bin (artık bilmiyorum) özgün makale referansı ile makale yazarlığı.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JahR
    JahR's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 05/Aralık/2013
    Erkek
    Atakan bunu yazdı

    yorumları çok okumadım ama tustanbakan a çok yüklenmeyin. konuşması açıklaması biraz değişik ama bu aralar seviyorum onu nedense. biraz daha cümlelerini düzgün şeçse tam mürit insan

    Hem mürid hem insan olunmaz.


    beyin derki; ya beni kullan, ya da kafana sık ulan!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Huerfanos
    Huerfanos's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ekim/2012
    Erkek
    Atakan bunu yazdı

    yorumları çok okumadım ama tustanbakan a çok yüklenmeyin. konuşması açıklaması biraz değişik ama bu aralar seviyorum onu nedense. biraz daha cümlelerini düzgün şeçse tam mürit insan

    Ya herşeyi geç. Hepsini unut. 

    Adam multi ve rahat rahat takılıyor 


    Anarsistherif...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Haziran/2012
    Erkek
    zeyrekli bunu yazdı
    Atakan bunu yazdı

    yorumları çok okumadım ama tustanbakan a çok yüklenmeyin. konuşması açıklaması biraz değişik ama bu aralar seviyorum onu nedense. biraz daha cümlelerini düzgün şeçse tam mürit insan

    Yüklenmiyoruz yav her şeyi yüklenmek saymayın, bir tür sohbet bizimkisi, gençlik başında duman arkadaşın, bizde dumanı dağıtmak için katkıda bulunmaya çalışyoruz, her yaşın kendine göre sorumlulukları var ve olmalı zaten. Bu değerler yitirldiği, sokakta gördüğü yanlış şeyleri küçüklerine aktarmaktan çekinen nesiller ortaya çıktığı için, her taraf bonzai, her taraf saygısızlık vs gidiyor. Bananecilerden biri değilim kusura bakmayın.

    sizden önceki nesillerin ne yaptığı ortada genç kardeşim, sırf onlara bakarak bizden bir ... olmaz demekten men ederim seni. İlle sizin nesilden de bir şeyler çıkacak, ille bu ülkeyi yönetecekler, ille bu sorumluluğu alacaklar. İşte bende diyorum ki birşeyler öğrenmiş, dimağı biraz olsun gerçek meselelerle uğraşarak deneyim kazanırsanız belki eskilerden daha iyi olur. Atatürk onca devrimi, savaşı verirken tek hedefi yeni Atatürk' ler ve hatta daha iyilerini yetiştirmekti. kaldı ki o 1950 ye gelindiğinde izleri silinmişti bile. Artık o tarih çok uzak, ancak göstermeliki bu kötü berbat vs. vs. denilen ülkeden bir Atatürk çıkabiliyor.

    Herşey kötü vs. demeden önce biraz başka açılardan bakmaya çalışmak lazım. Sağlık dediğin şeyi zaten ücretsiz vermesi gerekiyor devletin yav, el tarama sistemi neymiş? Yanlış açılardan bakmak yanlış sonuçlara götürür. Bu ülkenin kaynaklarını  bir grup seçilmiş ( a partisi, B partisi) yiyecek, kalanı oturacak kemik atılmasını bekleyecek, yıllardır alışılmış olan bu. bu konu uzadı, ben hakılığımı ispat etmeye çalışmak istemiyorum, senden tek ricam birileri hakkında laf söylerken her açıdan değerlendirme yapmaya çalış, Eskiler işi biliyormuş aslında en temizi sana adamakıllı bir sopa atmak:).........

    Hocam öncellikle mesajı bana söylediğinize inanıyorum ha tustanbakan işe o ayrı onun cevabı farklı olur

     

    yazdım sildim yazdım sildim boşverin hocam . büyüklerimiz herşey iyi bilir, teşşekkür edelim.

     

    @Huerfanos

     

    hocam o konuda haklısınız işte biraz daha dikkat etse düzelir gibi hani eskisi gibi dik cevap yada konu açmıyor ondan diyorum . bir insanın kaybetmek kolay kazanmak zordur. arkadaşı kazanalım. tahribat gibi ortam yok. hani değişik birşey ben facebook kullanmam etmem tahribat var bir hayatımda hepte olacak .

    Atakan tarafından 07/Eyl/14 12:44 tarihinde düzenlenmiştir

    Çılgın şeyh Müritleri coşturuyor...
Toplam Hit: 4795 Toplam Mesaj: 44