Hyundai Accent Era Tip Tercihleri Hakkında
-
Bende bakiyorum 20000tl civarı . era lari seviyorum aslinda ama 20bin e pek yok 307ler de hos aslinda ama 2003 muydu biri 24000yazmis amk mali
Ya bu piyasa neden bu kadar ucuk 28 yasina geldim neredeyse 29 amk anca araba alicak durumdayim ida kredi ile piyasa ucuk sinir oluyorum ilanlari gorunce. Gidip te 2001 arabaya 19 20bin de vermek zoruma gidiyo amk
-
Uyun yorumları pmleri tek tek değerlendiriyorum herkese çok teşekkürler
Daha çok yorum alabilirim
-
come onnnnn
bilende bilmeyende yazmış yine amk
alıcaksan dizel al hocam , bu arada her iki motor tipinde de turbo beslemesi vardır.
piyasada dizel olup turbo olmayan ender araç kaldı modeline göre.
vgt'nin açılımı variable geometry turbo , değişken geometrili turbo.
vgt'nin avantajı turbonun üst devirlerde verdiği verimliliği biraz daha alt devirlere çekmektir.
bu nedenle turbo içinde bulunan kanatçıklar açılıp kapanarak basınçı ayar , verim sağlar.
ayrıca bu crdi serileri tatlısından chiptuning'e elverişlidir , genelde yürüyen ama durmayan araç sınıfındadır.
güzel bi yazılım ile 125+ beygir alabilirsin , akıllı kullanımda ise sana yakıt tasarrufu olarak geri döner.
benzinle vs. uğraşma , alabiliyorsan dizel al , vgt'de ikinci el alacağın için turbo biraz daha hassastır.
yani daha çok hareketli parça daha çok sorun aşınma bozulma sapma vs. olarak değerlendir.
çok uzatmayım , benzine tüpe ona buna yanaşma. alabiliyorsan crdi-cgt al (temizliğine dikkat et) , alamıyosan crdi düz al.
-
Benzinli alirsan tup taktirirsin, tupte binersen az yakar cok kacar, parcasi ucuzdur ve aracin satarken piyasasi vardir sikistiginda hemen satarsin.
eksik yonu ise araba kagit gibi hic guvenli degil.enson 2011 de abs yoktu sanirim ve tek sofor hava yastigi vardi
2011 vardi bende sattim baya oldu.
eger 30 bin civarina cikabilirsen git toyota auris al.
-
Plaka sorgulamak gerekirse bende 1tl heryerde 4tl :)))
-
2008 44binde bal rengi selext crdi vgt var,ozel plakalı :)
hasar yok arac full orjinal sadece arka tampon surtmeden dolayı kaskoda boyandi.
Arac kapalı garaj arabasi.orijinal fabrika çıkış spoiler ekstrası mevcut.ayrica ses sistemi de var.
4 lastik yeni en fazla 2-3bin km yaptı.
butceniz nedir :)
-
Eradan anlamayan da yorum yapmış, hocam crdı vgt ikiside turboludur vgt turboyla alakalı bir teknolojinin adı , benim tavsiyem 1.5 dizel temiz uygun fiyata bulabilirsen al tabiki benzinliden az yakar 240 tork var rampa çıkarken yokuş aşağı iniyormuş hissi yaşatır, 4 parçası boyalı 70 bin km yapmışlarını 26 ya veriyolardı 2 ay önce , bulamassan da 1.4 düşünebilirsin performansı iyidir ama 1.5 'e yetişemezz uzun yolda 23 krş yakar bide kafanı karıştırmak gibi olmasında seat cordobalarda iyi bende 2007 model 1.4 dizel var uzun yolda 16 krş yakıyo şehir içinde de sakin kullanımda 21krş u geçmez sadece biraz fazla sesli çalışır
-
ehveniser bunu yazdı
hasar yok arac full orjinal sadece arka tampon surtmeden dolayı kaskoda boyandi.
Arac kapalı garaj arabasi.orijinal fabrika çıkış spoiler ekstrası mevcut.ayrica ses sistemi de var.
Gri veya beyaz bakıyorum hocam teşekkürler
-
ehveniser bunu yazdı
ben talibim pm atarmısın
-
evet bir hyundai cı olarak konuyu elime alayı pc ye geçtim şurada hyundai kağıt gibi uçar filan diyen insanları çok merak ediyorum ne kadar hyundai kullandılar crdi hakkıında atıp tutanlar filan
alper hyundai motoru yanidoch ve crdi ikiside reno ya göre filan dizel dede benzindede lpg dede çok yakar crdi ile kafa tutamayacağın araç yoktur hele rampada alayını tokatlarsın ama dizel bilindiği gibi bir araç değildir
çalıştırdığın gibi gazlayıp gidemezsin bir iki dakika turbo yağlasın diye beklersin aynı şekilde stop ederken de kafana göre gaz kökleyemezsin veya düşük devirde gidemezsin hassas araçtır turbosu patlar 2 ay önce distiribütör 1k fiyat çekti bunun işçilik ve montajı varchipe açıktır ama herkese attırmayacaksın 110 beygiri 125 beygir ve üzerine çıkartırsın ama crdi motorların ilk versiyonlarının turbo mili kibrit çöpünden hallicedir sonra turboyu eline alırsın ya garantiden değişmiş turbolu crdi ye chip atacaksın bunu da bilinçli ellerde yada chip işine girmeyeceksin chiplersen bu makineyi tutamaz disk büyütme işine gidersin
crdi candır ama yakıtta üzer bu nasıl dizel dersin he ama bu dediğim şu şartlarda
araçla 3-5 km gidip stop edeceksen tutup günlük uzun km ler yapacaksan güzeldir yakıtı he dediğim gibi reno dizelden fazladır ama ama ama reno dizel sadece ama sadece senin stop lambalarını izler
dizel sadece turbo değil yakıt pompası da sıkıntılıdır patladı mı 1k kadar da ona bayılırsın 400k km gibi rakamlar da rektefiye ye gitmen gerekebilir motor üfleme yapabilir ama dizel iyidir candır temizini buldun mu yoluna bakarsın
tüpte akar hyundai motoru güçlüdür doch motor iyidir benzin+lpg de eğer 10k km de bir yağ filtre değiştirip 30k da bujiler vs diye güzel bakım la gidersen 800k km görürsün anahtar değmeden
kısa mesafe şehir içi ndde lpg yi tercih ederim ben performans da crdi den düşüktür ama yakıtta iyidir akar sıkıntı çıkarmaz arıza yapıyor filan hikaye ben şimdiye kadar 1 tane i 30 dan isyan eden gördüm gerçekten sorunluydu aracı
era nın en büyük sorunu yol tutuşu arkasının çılgınca zıplamasıdır bunun tek çözümü geniş ince yanak ve monreo amarsitör dür
era nın envayi çeşitini ve getz i kullandım hyundai ın her haltını bilir sempatim vardır
örneğin kimse inanmaz ama getz daha ağırdır yol tutuşu daha iyidir
hyundai lerin 2008 dahil olarak plastik kalitesi içindeki ufak tefek çeşitli parça farkları vs olarak daha iyidir
ses sistemi bir çok araçtan iyidir
era lar start team select style paketleri vardır
style paket de 10 airbag abs esp (esp li paket de yol tutuşunu bayağı düzeltir) sunroof gibi çılgın bir paketdir az bulunur
benzin de 1.6 sını bulursan (buda az bulunur) tadından yenmez
kaza ise alın size kaza arkadaşım yaptı iki araç kafadan girdi honda çekici ile hyundai çalışarak gitti
hyundai hakkında çok bilgim vardır alper her sorunu at pm den
http://i.hizliresim.com/WWDpkE.jpg
her hyundai ci bir sonata hayal eder