İç İçe Evrenler Teorisi
-
cold-m4 bunu yazdı:
-----------------------------Lemuria bunu yazdı:
-----------------------------
arkadaşlar eğer aynı deney den bahsediyor isek...İsveç'te yapılıcaktı sanırım..ve birçok fiziksel olay ve tepkime nin ortaya çıkışı ile Big-Bang'in ne kadar mantıklı bir teori olup olmadığı..ve big-bang gerçekten oldu ise..bu partiküller nasıl birleşti nasıl dondu..nasıl yaşam alanları ve kusursuz sayılabilecek düzen olştu onlar araştırılacak..
-----------------------------abi inanmıcaksın ama, kardeşim demişti bana atom parçalıcaklarmış zamanda yolculuğu bulcaklarmış falan bi deney varmış die, son günlerde medyadan uzak kaldığım için pek duymamıştım, kardeşim öle deyince ben de yok olm o big bang ı ya da evrim teorisini falan ıspatlamak istiolardır demiştim, harbiden öyleymiş :)
olsun elbet birgün daha önceden bulunmamış ya da söylenmemiş bi şeyi bulacam :D
-----------------------------
zamanda yolculuk için onlarca deney yapıldı zaten...çoğundada durum pozitifti..yani gerekli düzenek kurulursa evren yırtılıp bi solucan deliği açılabilir ve zaman boşluğu diye tabir edilen zaman kavramının olmadığı bir nokta veya geleceğe gidilebilir...Einstein'ın gizli bir deneyi vardı çook eskiden araştırmıştım düzeneği pek aklımda kalmadı..ama hatırladığım kadarı ile dev bobinlerden oluşan mıknatıslar yapılacak ve böylece mıknatısın çekim gücü ile solucan deliği açılacaktı...deneyin içine dev su tanklarıda dahildi yanlş hatırlamıyorsam ama ne işe yarıyorlardı filan uuttum hepsini :/ -
evet insan düşünebilen bir varlıktır. düşünmek güzeldir. fantazide güzeldir.
abi şimdi insan oğlunun bi sınırı var yani evren içinde evren falan fistan ne bilim kızma ama onu kontrol edebilecek bi enerji olduğunu sanmıyorum. yani daha yıldırımları bile kontrol edememişken :| hatırladığım kadarı ile havada çakan bir şimşeğin enerjisi ülkede harcanan 1 yıllık enerjiye bedel. ve sen bu enerjiyi kullanacak teknolojin yok. dünyada yok. yani ilerde böle bi deney olabilir. similasyon üzerinde filan olabilir belki ama bugünün teknolojisi ile imkansız diye düşünüyorum. ve sözlerime son veriyorum. saygılar sevgiler.
-
FOXXLY bunu yazdı:
-----------------------------evet insan düşünebilen bir varlıktır. düşünmek güzeldir. fantazide güzeldir.
abi şimdi insan oğlunun bi sınırı var yani evren içinde evren falan fistan ne bilim kızma ama onu kontrol edebilecek bi enerji olduğunu sanmıyorum. yani daha yıldırımları bile kontrol edememişken :| hatırladığım kadarı ile havada çakan bir şimşeğin enerjisi ülkede harcanan 1 yıllık enerjiye bedel. ve sen bu enerjiyi kullanacak teknolojin yok. dünyada yok. yani ilerde böle bi deney olabilir. similasyon üzerinde filan olabilir belki ama bugünün teknolojisi ile imkansız diye düşünüyorum. ve sözlerime son veriyorum. saygılar sevgiler.
-----------------------------yok hacı nie kızayım eleştiriye açıkım :)
ya benim demek istediğim tam olarak o değil, yani kontrol etmek falan değil, ateist gibi düşünmen lazım ne dediimi çözmen için :) yani patlatıyosun atomu, bilardo masasındaki gibi birbirine çarpa çarpa parçalana parçalana tüm olaylar kendiliğinden oluşuyor, sen sadece ıstka ile topa vurup bu olaylar dizisini başlatıyosun..
ama illa da doğrudur demiyorum, kaldı ki müslümanım, bu teoriyi de kabul etmem kendim ortaya atmama rağmen :) amaç felsefe yapmak :)
bu arada o spheres in ben a.k ulan ne güzel sadece bana ait bi teori olacaktı :))
-
valla butun yorumları tam okumadım ama sunu diyim bildigim kadarıyla cern de yapılan deneyin asıl amacı evrenin buyuk bi ksımını kaplayan(tam miktarı bilmiorum)karsı-madde adlı maddeyi ortaya cıkarmaktır.bu deneyin sonucunda(saka gibi) dunyanın yokolma iht. de var oldugunu duymustum sonucta adı üstünde karsı-madde..eger kontrolden cıkarsa...(1+(-1)=0 oldugundan).adamlar neden 13 yıldır para topluo hazırlanıo..
cıkanlar yan urunler kucuk bi evren olusması felan olabilcek seyler ama cok kucuk cok ufak olur olursada
-
bu olay melekler ve şeytanlar da da geçiyodu
-
Şahsen böyle bir deneyide Getireceği Sonuçlarıda Desteklemiyorum. Evren içerisinde Evren değilde, Belli bir alandaki Zamansal Paradoksa Yol açma tehlikesi olabilir Kanaatimce, Buda Sonuçları Dünyanın varolmamasına Kadar Dayanan Neticelere Götürebilir.
Aslında seninkine benzer bir Teoride ben atabilirim ortaya Hazır atıp Duruyoruzken Habire ortaya Teorileri, Şimdi o Halde Şuda olabilir, İnsan nereden geldiği ile ilgili hafızasal bilgilerini Yitirmiş olabilir belkide bu çok uzun ama çok çok uzun yıllar önce Uygarlık tarafından Geliştirilen bu tür bir deneyde ortaya Çıkan Paradoks ile Evren Mahiyetindeki hayat kısmen yokoldu ve yeniden başlamak durumunda kalmış olabilir, Uygarlık aynı Döngüye düşerek tekrar bu Deneye gelmiş olabilir O halde Tekrar bir yıkım olabilir.
-
biri evrenin sinirsiz olduğunu sölylemişti şöyle birşey var evren sinirsiz boşluktur tanımı yanliş ve bunun yanliş bir tanim oldu zaten lise ve üni lerde öğretiliyor
kendini bir odaya koy ve 1milimetre büyklüğünde olduğunu düşün ve oda ise 100km/2 şimdi sende bu oda nin sinirsiz olduğunu düşünürsün evren çok büyük olabilir ancak elbet biryerler de sonu vardir bilim ne kadar ilerlesede şuan birçok soruya
veremiyor herşeyin bir çözümü bilimsel açıklamasi vardir ancak bu zaman alir. evren içinde evren tabiki düşününce olabilir ama bu evrenin bayağı küçük boyutlarda
olması gerek bu konuyu bende çok düşündüm ama insan belli bir süre sonra kafayi yiyor herşey olabilir bunu bilmiyoruz bilimle öğrenicez. tabi ömrümüz yeterse.
konuyu açan arkadaşa teşekkür ediyorum.
-
Bunu senden seneler önce zaten ortaya atmışlardı :)
İzlediğin filmde Man in Black de idi...
Alt ve üst evren teorileri vardır, ve oldukca mantıklıdır...
Aslında düşünmediğiniz daha bir cok şey var...
En basitinden birşey söyleyim... Bir maddeyi düşün, en boy ve yüksekliği var. bunun değişebileceği aklımıza tabiki yatıyor... Peki Zaman 4. değişken olduğuna göre, zamanın değişmeyeceğini neden dşüünmüyorsunuz? Einstein in izafiyet teorisini incelersen zamanın nasıl birşey olduğu kanaatine zaten varırsın...
Onun haricinde, cok basit bir örnek daha vereyim... Bir odanın içindeki bir bakteriyi düşün... ve onunla birlikte olan milyonlarca bakteriyi düşün... Hepsi aynı odanın içerisindeler, ve odanın büyüklüğü ile karşılaştırıldığında bizim evrenle olan büyüklüğümüz arasındaki oranı takalıyorlar... O zaman onlarda kendilerine göre bir evrenin içerisindeler, ve sadece insanoğlunun yaptığı bir odanın içerisinde hayatlarını sürdürüyorlar...
Peki bunu duyduğunuzda mantıklı geliyor ama, belkide biz dünya ve bu evrende başka bir odanın içerisinde istek? Bu neden aklınıza gelmiyor???
Belkide aslında hepimiz, başka bir sistemdeki başka bir canlı ortamının bulunduğu bir yerdeki bir kapalı kutunun içerisindeyiz...
Paralel evrenler teorisine görede, zamanında en boy ve yüksekliği olduğuna göre, ki bunun olmadığını düşünmek ayrı bi sacmalık çünkü sen burada duran bir cismin eninin boyunun ve yüksekliğinin var olduğunu ve bunun değiştirilebileceğini düşüyor isen onun içinde bulunduğu zamanında koordinatlarının değişeceğini düşünmen gerekir mantıken, aynı evrenden birbirine paralel sonsuz adette evren bulunmaktadır ve belkide senden sonsuz adette vardır...
Yukarıda söylediğim gibi, bir bakterinin senin odanda bulunduğunda, odanın bakteriye büyüklüğününü evrenin bize büyüklüğüne oranı eş ise, bakteri için evren bizim odamız ise, belkide bizde başka birisinin odasındayız...
Tabiki, bunlar hayatı boyunca hiç kimseden bunları duymamış ve belli bir zeka seviyesine sahip olmayan insanlara cok ters gelecektir, Zaten din ve islam öğretiside bunların tamamını inkar edip yasaklamaktadır, Yani senin bileceğin iş...
Ne biliyoruz ki? isimli belgeseli bul ve izle... İlk seferde anlamana imkan yok, en az oturup 3-4 sefer izle...
Eğer zahmet olmuş ve bu yazıyı okumuş isen, belgeselin linkini bulabilriim senin için...
-
daha önce'de söylediğim gibi aynı soruyu soracağım. eğer biz başka bi odanın içindeysek peki hangi odadayız? bilim buna kanıt sunabiliyormu? big bang'in bilimsel bi teori olduğu kanıtlandığna göre içinde bulunduğmuz oda sürekli genişliyor ise bu genişleme nereye kadar sürecek? alt evrenin sınırı genişleyerek üst evrenin sınırına ne kadar yaklaşabilecek? zamanın izafi olmasıda bilimsel teoridir doğru,zaman'da diğer 3 unsur gibi değişebilir ancak zamanda big bang'dan önce yoktur ki 10 üzeri -43 zamanında evren oluşmaya başlamıştır bunada planck zamanı denir. o zamandan öncesi fizik ötesi bir zamandır fizik kuralları geçerli değildir.
rene'de din bunları yasaklamıştır deyince yanlış demiş. hak veriyorum islam dinini bilmedğimizden tam anlamıyla öğrenmediğimizden kaynaklanıyor bu. bunu araştırmanın ne günahı olacak yahut islam dini bunların hangisini yasaklıyor karşı çıkıyor ki mesela aşağıda bi ayet vereceğim evrenin genişlediğinden bahsediyor,bu şu an edwin hubble tarafından bilimsel olarak kanıtlanmış bi teoridir hemde 1930'lu yıllarda peki 1400 önce yazılan bi kitapta evrenin genişlediğinden kim neyi bilerek bahsediyor. merak ediyorum. eminim sizde merak edeceksinizdir. (galiba 1-2 gün giremeyeceğim tbt'ye bu mesaj üstüne dönen tartışmalarada lütfen küfür yahut hakaret etmeyin,biliyorsanız konuşun bilmiyorsanız susun selametle)
bahsettiğim ayet;
Ve evren’i (göğü) kuvvetimizle kurduk, muhakkak ki onu genişletmekteyiz. (51 Zariyat Suresi 47)
-
jannissary bunu yazdı:
-----------------------------daha önce'de söylediğim gibi aynı soruyu soracağım. eğer biz başka bi odanın içindeysek peki hangi odadayız? bilim buna kanıt sunabiliyormu? big bang'in bilimsel bi teori olduğu kanıtlandığna göre içinde bulunduğmuz oda sürekli genişliyor ise bu genişleme nereye kadar sürecek? alt evrenin sınırı genişleyerek üst evrenin sınırına ne kadar yaklaşabilecek? zamanın izafi olmasıda bilimsel teoridir doğru,zaman'da diğer 3 unsur gibi değişebilir ancak zamanda big bang'dan önce yoktur ki 10 üzeri -43 zamanında evren oluşmaya başlamıştır bunada planck zamanı denir. o zamandan öncesi fizik ötesi bir zamandır fizik kuralları geçerli değildir.
rene'de din bunları yasaklamıştır deyince yanlış demiş. hak veriyorum islam dinini bilmedğimizden tam anlamıyla öğrenmediğimizden kaynaklanıyor bu. bunu araştırmanın ne günahı olacak yahut islam dini bunların hangisini yasaklıyor karşı çıkıyor ki mesela aşağıda bi ayet vereceğim evrenin genişlediğinden bahsediyor,bu şu an edwin hubble tarafından bilimsel olarak kanıtlanmış bi teoridir hemde 1930'lu yıllarda peki 1400 önce yazılan bi kitapta evrenin genişlediğinden kim neyi bilerek bahsediyor. merak ediyorum. eminim sizde merak edeceksinizdir. (galiba 1-2 gün giremeyeceğim tbt'ye bu mesaj üstüne dönen tartışmalarada lütfen küfür yahut hakaret etmeyin,biliyorsanız konuşun bilmiyorsanız susun selametle)
bahsettiğim ayet;
Ve evren’i (göğü) kuvvetimizle kurduk, muhakkak ki onu genişletmekteyiz. (51 Zariyat Suresi 47)
-----------------------------Hocam bildiğin gibi bu cok komplike bir olay yani bu şekilde basit bir şekilde tartışılacak mevzular değil... Yani örneğin sorduğun "eğer biz başka bi odanın içindeysek peki hangi odadayız" soruya 2 üst mesajda bahsettiğim bakterilerinde aslında hangi odada yaşadıklaını bilmedikleri şeklinde bir cevap verebilirim...
Yani mevcut dünya düzeninde yaşayan alt evlenlerde hangi evrende yaşadıklarının farkında değiller ve/veya bilmiyorlar. Aynı şekilde, mevcut evrenin genilşemesinin sonuna gelip gelmediğimizi bilmediğimiz için sona yaklaştığımızda ne olacağınında farkında değiliz.
Zamanın öncesine fizik öncesi evren ismini katar isek, o zaman yada sistemde ne olup omladığınıda bilmemiz gerekki mevcut bilgilerimizlede buna birşey diyemiyoruz...
Dinin yasaklaması olayınıda şöyle söyleyim, Dini görüşe göre, alt evren üst evren zaman yolcuğu vs vs vs tarzında konuştuğumuz belkide ütopik konuların hiç birinin içerisinde geçmediği ve takılacağımız yerde sizin bunu anlamaya aklınız yetmez tarzında bir yorum getirdiğinden bahsettim, kaldıki yukarıda arkadaşın birisi yazmış, "yaklaşık 2 yıl önce bir film izlerken aklıma gelmişti, kafamda biraz düşünmüştüm, sonra korkup tövbe ettim bi daha da aklıma getirmedim.." yani bu tarz bir düşünce tipik düşünce...
Gene söylediğin 1400 yıl önce yazılan kitabı dine yada bir inanca bağlamakta ters, şöyle söyleyim, o zamna piri reisde yüzyıllar önce dünyanın haritasını çizdiğinde neye güvenerek çizmişti onuda inanca bağlayacağız?
Ha unutmadan bir şey daha söyleyim orada küfür ve/veya hakaretlerden dolayı cekindiğini söylemişsin, şu anki site kurallarına göre küfür kesinlikle sistemde yasaktır bunun güvencesi benim :)
Fantazik konular bunlar :)