folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder İç İçe Evrenler Teorisi

İç İçe Evrenler Teorisi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek

Mantık dışı değil, mümkün olabilir. Ancak bilimin günümüzde bulunduğu noktada bu konu hakkında tutarlı konuşması mümkün değil. Bilimin bu tip sorulara cevap verebilmesi için öncelikle kendi içinde bulunduğumuz evreni çözmesi gerekir. Bu bağlamda görülüyorki bu teorinin cevap bulması için uzun yıllar var.

Rene hocam, bakteri örneğinde anlatmak istediğini anladım, ancak bakterilerde bizim evrenimizin şekillendirdiği bir organizma. Yani insanın istemeden yarattığı bir alt evren gibi değilde, içinde bulunduğumuz evrenin bizler gibi bir parçası. Bir üst evren varsa bizler gibi bakteride onun bir ürünü. Aslında herşey evreni nasıl tanımladığımıza bağlı, bu yüzden dediğim gibi önce kendi evrenimizi tanımlamamız gerekirki evren hakkında teoriler ortaya atabilelim. Bu yüzden iç içe evrenler teorisi mantık dışı olmasada bilimin şu anki evren tanımlamasına göre olanaksız gibi görünüyor.

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VisualBoy
    VisualBoy's avatar
    Erkek

atom vs parçalanacağı yoktur, uzun birzamandır cern de bi hızlandırıcı yapılmaya çalışılıyordu

ve bitti, bu hızlandırıcı bir çok deney için kullanılacak ve 

ilk deney 2 protonun çarpıştırılmasıyla oluşacak,

daha önce cern ile ilgili belgesel izleyen varsa atom çarpıştırma deneyleri baya eskiye dayanır,

ve bu deneyler sonucu atomun elektron, proton ve

notron harici 250 civarı parçacık ihtiva ettiğini bulurlar.

Ülkemiz maalesef yılda 6-7 milyon $ lık masraftan kaçınarak

buraya üye olmamıştır zamanında. Türkiye'nin ne zaman üye

olacağı sorusuna ise "zamanı gelince" cevabı verilmiştir. 

konuya dönelim:

http://kutuphane.taek.gov.tr/internet_tarama/dosyalar/cd/4106/cagri_sunum/engin_arik/earik.html (boğaziçi üni-Engin ARIK) 

http://onpunto.com/ShowBlog.aspx?Web=koloni&CId=94107

http://www.ucandaire.org/yazi/cern-de-buyuk-deney-baslamak

gerçekten bilgilendirici... 

hızlandırıcıdan resimler: 

http://www.eiroforum.org/images/photogallery/cern-01l.jpg

http://www.eiroforum.org/images/photogallery/cern-02l.jpg 

http://www.eiroforum.org/images/photogallery/cern-04l.jpg (Atlas deneyinde kullanılacak olan Atlas dedektörü - proton çarpıştırma deneyi)

HolyOne'a ulasinca, bildirecegim...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PirtakoZ
    PirtakoZ's avatar
    Erkek

cold-m4  

13.Kat dşye bi film var izlemeni öneririrm. Teorinle birebir örtüşüo diyebilirim :)

Eski bir film.. Matrix in bundan esinlenilerek yapıldığını söyleyenler var :D

Yoksulluk korkusu ile ömrü servet peşinde harcayanda gördüm fakirliğin özünü...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek
    renegadealien bunu yazdı:
    -----------------------------

Bunu senden seneler önce zaten ortaya atmışlardı :)

İzlediğin filmde Man in Black de idi...

Alt ve üst evren teorileri vardır, ve oldukca mantıklıdır...

Aslında düşünmediğiniz daha bir cok şey var...

En basitinden birşey söyleyim... Bir maddeyi düşün, en boy ve yüksekliği var. bunun değişebileceği aklımıza tabiki yatıyor... Peki Zaman 4. değişken olduğuna göre, zamanın değişmeyeceğini neden dşüünmüyorsunuz? Einstein in izafiyet teorisini incelersen zamanın nasıl birşey olduğu kanaatine zaten varırsın...

Onun haricinde, cok basit bir örnek daha vereyim... Bir odanın içindeki bir bakteriyi düşün... ve onunla birlikte olan milyonlarca bakteriyi düşün... Hepsi aynı odanın içerisindeler, ve odanın büyüklüğü ile karşılaştırıldığında bizim evrenle olan büyüklüğümüz arasındaki oranı takalıyorlar... O zaman onlarda kendilerine göre bir evrenin içerisindeler, ve sadece insanoğlunun yaptığı bir odanın içerisinde hayatlarını sürdürüyorlar...

Peki bunu duyduğunuzda mantıklı geliyor ama, belkide biz dünya ve bu evrende başka bir odanın içerisinde istek? Bu neden aklınıza gelmiyor???

Belkide aslında hepimiz, başka bir sistemdeki başka bir canlı ortamının bulunduğu bir yerdeki bir kapalı kutunun içerisindeyiz...

Paralel evrenler teorisine görede, zamanında en boy ve yüksekliği olduğuna göre, ki bunun olmadığını düşünmek ayrı bi sacmalık çünkü sen burada duran bir cismin eninin boyunun ve yüksekliğinin var olduğunu ve bunun değiştirilebileceğini düşüyor isen onun içinde bulunduğu zamanında koordinatlarının değişeceğini düşünmen gerekir mantıken, aynı evrenden birbirine paralel sonsuz adette evren bulunmaktadır ve belkide senden sonsuz adette vardır...

Yukarıda söylediğim gibi, bir bakterinin senin odanda bulunduğunda, odanın bakteriye büyüklüğününü evrenin bize büyüklüğüne oranı eş ise, bakteri için evren bizim odamız ise, belkide bizde başka birisinin odasındayız...

Tabiki, bunlar hayatı boyunca hiç kimseden bunları duymamış ve belli bir zeka seviyesine sahip olmayan insanlara cok ters gelecektir, Zaten din ve islam öğretiside bunların tamamını inkar edip yasaklamaktadır, Yani senin bileceğin iş...

Ne biliyoruz ki? isimli belgeseli bul ve izle... İlk seferde anlamana imkan yok, en az oturup 3-4 sefer izle...

Eğer zahmet olmuş ve bu yazıyı okumuş isen, belgeselin linkini bulabilriim senin için...

-----------------------------

evet malesef daha önce ortaya atılmış :)

izlediğim film man in black falan değildi, uyduruk yerel bir kanalda bir film izlemiştim, adam küçük kuklalar yapmıştı, kendi kanından falan vermişti onlara, sonra konsantre olup onlara enerji aktararak onları canlandırmıştı :)  sonra dedim acaba insan da başka bir canlı yaratabilirmi, tabiki filmdeki şekilde değil, başka bir şekilde bilimsel yolla falan. sonra dedim, insan yaratabilirse onu yaratanı da biri yaratabilir, belki de biz küçük bir çocuğun kendine kurduğu maket bir evrenin içindeki oyuncaklarızdır gibi gibi.. tabi o zamanlar daha imanlı 16 yaşında bir çocuktum :) ancak o kadar aklıma gelmişti..

sonradan bu cern olayını duyunca birden o olayla bir bağlantı kurdum biraz düşünerek bu hale getirdim..

hocam tabiki zahmet olmadı, aksine teşekkür ederim :) zaten cevaplarını okumaktan sıkılacağım konular açmam, açtığım konulardaki mesajları harf harf okurum :)

hocam eğer bahsettiğin belgeselin linkini bulabilirsen çok iyi olur, memnun olurum.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek
    benim merak ettiğim şu: cern'deki deneyi yapınca big bang gibi büyük bi patlama meydana gelirse nolcak?Bunu bi tek ben mi düşünüyorum?Çünkü başka hiç bi yerde bunla ilgili bir soru görmedim :)

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek
    zamanda yolculuk vs bunlar bence medyanın yahut baska kurulusların dikkatini cekmek yada dikkatleri baska yöne kaydırmak için uydurulmus gibi geliyor deneyin medyaya yansıyan konuları basarıya ulassa demiyorum denense dahi bunu tum dunyadan gizli tutarlar galiba önumuzdeki gunler dunyada cok sey degişecek yeni bir savasın hazırlıkları yapılıyor olabilir bunu anlamak için bu ve bunun gibi bir çok haberin ne kadar medyada kaldıgına bakmak lazım
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek
    ve bizde aslında bir deneyin parçası olduğumuzu anladık yani öylemi.

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek

erkan07

hocam ben illa böyledir sen deneksin demiyorum, adı üstünde teori, varsayım, sallama :)

ot gibi yaşayıp başkalarının anlattıklarına inanmaktansa düşünüp bişeyler üretmek daha mantıklı. tabi ürettiklerin doğru ya da yanlış olabilir, ama en azından beynini geliştirirsin.

sen olaya dini açıdan baktığın için teorim hoşuna gitmedi,ama ben de müslümanım, İslam dini bilime felsefeye düşünmeye, akla önem verir. adı üstünde felsefe, anlattığım şeye ben de inanıyor değilim, kendime yeni bi yaratıcı oluşturma gibi bir niyetim de yok :)

tabi dinde hoş karşılanmaz bu tarz düşünceler ama, inanmadığın sürece sorun yok bana göre, Allah benim teorimden rahatsız olacak değil, ya da insanlar ben böyle dedim diye ateist olacak değiller..

vs vs :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

cold-m4

ben bişey demedimki bende teorinin sonucunu teorik olarak söyledim.

yani dediklerinize bakarsak bizlerde birer denek olabiliriz yani:)

ayrıca bu sözüm rene nin böcük örneklerine istinadendi.aklıma atalarımızın yani ilk denek olan atalarımızın bizleri denek olarak kullananlardan haberdar olup olmadıkları sorusu geldi.

ve  sonsuzluk kavramı hem  deneyenler için hemde denekler için mutlaktır. evrenin sonsuz olup olmadığı tartışılıyor ve sürekli büyüdüğü biliniyor .

eğer büyüyorsa büyüdüğü yer yada yön  daha önce neydi? ve  bir sonu varsa o sonun ardındaki yer nedir ?duvar? elektrik?   

her ne olursa olsun evrenin devamı mutlaka olacağına göre evren sonsuzmudur değilmidir den çok ,eğer evreninde bir sonu var ise o sonun arkasındaki şey nedir?olmalıdır bence.

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
Toplam Hit: 4886 Toplam Mesaj: 30