İçi Erimiş Vida
-
klavuzlar hassas ve bilinçli kullanılması gerekiyor hocam.
kamyon bijonu sıkar gibi sıkılmış vidaları açmak için bu aldığın klavuzlar çok kaliteli olmadığı ve doğru kullanılmadığı için işini görmemiş olmaları normal.
bu sorunun aynısını yaşamıştım. yıldız tormavida uçlu kale marka kilit kapağını bir türlü sökemedim.
asıl sorun vidanın bindiği kapak vidayı kastırıyor ve zaten yuvasına sıfıra sıfır oturmuş olan vida iyice sıkşmış oluyor.
B planı olarak çekiç ile sağlam büyük düz tornavida ile vura vura vida ile teneke arasında boşluk yarattım.
daha sonra vidaların kafasına vura vura gerginliğini vumuşatmaya çalıştım.
yuvaları bozulmuş vidaların içine zar zor giren düz tornavidayı çekiçle geçirdim. bir darbe çekiç ardından sağ sol yaptım öyle yapa yapa söktüm ikisini.
vida deliklerine zor girecek tornavidan varsa çekiçle geçir. tornavidayıda ayarlı pense ile ısırt. sağ sol yapa yapa sökersin.
-
Arada arkadas yazmis ben de onu yazacaktim. Gobegi degistirmen icin o vidalara ihtiyacin yok. Sadece yan tarafta kapi dilinin altinda uzun bi vida var onu sokeceksin. Sonra anahtari tak, icerideki siyah dili el yordami ile dikey hizalayinca cart diye cikacak zaten :)
-
özellikle yapılmış olabilir
-
futurist bunu yazdı
bir matkap
ve ucuna oradaki vidadan daha küçük bir demir vida ile deleceksin sonrada matbaayı ters çalıştırıp vidayı cekeceksin
dogrusunu soylemis, kesen vidalari tamircilerimiz hep bu yontemle cikartiyorlar.
-
Vidanın ucuna t şeklinde dışına taşmayacak şekilde kaynak yapa can sonrada çevirecen
-
Delmek güzel bence de
-
Ulan o vidalarla boşuna mı uğraştım acaba :D Durun hocalar şu uzun vidayı söküp deneyeyim. Olmazsa diğer denemeler yarına kaldı saat iyice geç
-
https://www.hizliresim.com/8ulk6ro
Fotoğraf üzerinde gösterdiğim yerlere ince uçlu matkap ile çizgi çekeceksin düz tornavida ucunun gireceği şekilde.Daha sonra açılan kanala düz tornavida ile daldığın zaman çok rahat sökersin.
-
Sadece 5 dakıka ıcınde o göbegi acarım :D
-
DjBlueMaN bunu yazdı
https://www.hizliresim.com/8ulk6ro
Fotoğraf üzerinde gösterdiğim yerlere ince uçlu matkap ile çizgi çekeceksin düz tornavida ucunun gireceği şekilde.Daha sonra açılan kanala düz tornavida ile daldığın zaman çok rahat sökersin.
Sert agazlaıyı Koseden takacak vıda patlıcak sadece ona gereklı olan saglam bır uzun tornivida.