İçimde Yer Eden Bir Kaç Sıkıntı
-
İçimde sıkışan forumda genel anlam da duyduğum birkaç sıkıntıyı ayrı bir konuda belirtmek istediğimden ötürü, bu hakkında müridlere tanınmasından dolayı bu yazıyı yazıyorum.
aşşağıda bir yazı göstereceğimhttp://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=95413&sayfa=13#1027435
Arkadaşın Yazdığı bu yazıdan arkadaş resmen antikky'e psikolojik baskı yaptığı anlaşılıyor yani bu postu atacağım banlanacağım anti ateist olduğumdan diyor yani antikky de ister istemez şimdi banlasam bunu müridlerde gerçekten böyle bir ayrımcılık yapıldığı düşüncesi doğar mı? hissi uyanabilir. Tek post daha atarsan banlarım dedikten sonra arkadaşın defalarca bu konuya post kasmasının sonunda banlanmamasını buna yordum yanlış düşünüyorsam affola
Konuya gelince Tolgasen gerçekten bana göre cahilce fikirlerinin sonucunda böyle bir konu açıyor tıpkı zaman zaman türeyen bazı arkadaşların yaptığı gibi örnek isim vermiyim önce ortaya bir taş ve bu adamın cahilce fikirlerine cevap yazan bu yanlış fikirleri hazmedemeyen insaların tepkileri sonucu banlanmasını sağla
sonra kendiside bu konudan banlanınca mızmızlanıp durma olayı ( şu konunun çok cahilce olduğu kannatindeyim ben en azından) yazdığım şu yazı sebebiyle Banlandım.http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=95413&sayfa=8#1026031
konuyu beni banlayan adminim konudan anlatmak istediğimi tam anlamadan bu işlemi gerçekleştirdiğini düşünüyorum sebebine gelince burada arkadaşın anasına akrabasına edilen küfür yok olay şu madem evrime inananların akrabaları maymun oluyor müslümanlarda da Hz ademden ötürü tüm insalık akraba sayılmıyor mu? Evet.. Genel evde sex yapan da akrabaları olmuyor mu insan olmasından ötürü oluyor ailede bir insanın 1. dereceden akrabası olmuyor mu? oluyor. Burada ben sex yapan maymunları normal karşıladım senin akrabalarında yapıyor derken arkadaşın düşüncesi ilk insanın adem olduğunu düşündüğünden dolayı senin akrabarında bunları yapıyor normaldir üreme şeklidir manasındaydı. Bir kaç kişi diyecek yahu banlanmış amma koymuş hee gelmiş konuşuyor evet hocalar bu ban bana çok koydu neden koydu 1 sene dışarıdan 6 sene bil fiil üye olarak toplam 7 sene bulunduğum burada ban sayım 1 yada 2 keredir artık banlanan konu mesaj her şeyi ezberlediğimden kolay kolay banlanmıyordum çünkü site kuralları ve admin kararları beynime işledi resmen benim anlaşılmayarak ana baba akraba küfür ettiğim gereçesiyle banlanmak beni üzdü bana koydu açıkçası asla yapmayacağım kimseye yapmadığım bir şey (adam pkklı ve Atatürk düşmanı olursa o ayrı) bu konunun beni banlayan admin tarafından bu şekil anlaşılmamasını umut ediyordum bunudüşünerek yazdım. Demek ki tam öğrenememişim her şeyi bir 6 sene daha öğrenmek için çaba sarfederim farketmez. Bir şey öğrendim en büyük hatam böyle arada bir türeyen ortalığı provake eden kişilerin konularına mouseyi dahi konuya tıklamak için götürmemeyi, olan bana oldu.Tutup anasına babasına tecavüz eden kızına tecavüz eden dünyanın en pislik işlerini yapan kişileri koysam buraya HZ adem den türediğine inanalar bakın akrabalarınız neler yapıyor diye konu açmam ne kadar mantıksız sada evrime inanalarla bu derece dalga geçilerek konu açılması o kadarmantıksızdır ben böylekonu açınca suçlu oluyorsambu arkadaşta o kadar suçlu olmalıdır haksız yere 400 saat ban kararı verildi gözünüzü seveyim açıklamamı yaptım ben mi hak ediyorum böyle saçma konuları açanlar mı?
@Tolgasen
tutup imzana profiline anti-ate yazmışsın iyi hoş güzel ben ateist değilim ama evrim teorisini destekleyen bir insanım
sana anti-ate yazmandan ötürü eminin çok çok az tepki almışsındır bir kaç kişi anti-islam yazsın bakalım topa tutarlar topa ama sana ne kadar hoşgörülüler aslında ama anlamıyorsun onun için burada kimse kayırılmaz bu konuda olay şu; adam evrime inanıyorsa inanaır adam müslümansa evet ateist se satanist se eyvallah kimse kimsenin diniyle inancıyla dalga geçemez sen bana çıkıp beniminandığım düşüncemi bilimle ilimle açıkla ateist arkadaşlar evrime inanan arkadaşlar bu böyle böyle de bana başım gözüm üstüne şu bilimle ilimle hibirşekilde bağdaştıramadığım mantık dışı şu konuyu açıyorsun yakışmıyor. Z-chan ın yaptığıda yanlış senin yaptığında ama bunu kavramıyorsunuz çocukça ve cahilce tavırlar sergliyorsunuzAdminler bizde insanız hata yaparız hatalarımızı bize bildirin dedikleri için ve öneri görüş bölümü olduğu için de şunları belirteyim
insaların inançlarındaki fikirlerindeki yanlışları birbirlerine belirten konuları açmasına müsade ettikleri kadar; insaların birbirlerinin görüşleri inançlarıyla dalga geçtikleri
konuların açılmamasınıda sağlamalılar diye düşünmekteyim. Bu tür konular sizlerinde gördüğü üzere hep tartışma ve kavgaya dönüşmüştür çoğu insanında banlanmasına. Açılan bu tür konulardaki banlar çözüm getirmediğini görüyoruz hep yenileri açılıyor köklü bir çözüm olarak benim önerim bu
Tbt mantıklı insanların yer aldığı bir platform bu tür konularda dalgayla alayla değil mantıklıca tartışılmalı eleştirilmeli.Not:
* desteğe neden göndermedin diyenlere gönderdim buraya da açarak diğer müridlerinde okumasını istediğim için.
* Konuyu okumadan cevap yazmayınız aksi halde konunun amacından anlatmak istediğinden sapılacaktır.
* Her konuyu kendince saçma espri kaynağı olarak gören arkadaşlar lütfen bu konudan uzak dursunlar.Çünkü mizahi konu değildir.
* Biraz uzun oldu Adminlerin okuduktan sonra beni anlayacaklarını temenni ediyorum.
Saygılarımla -
okumadım ama sırf bukadar ugrastıgın yazdıgın icin bile destekliyorum o derece :P
-
Recep abi hepsini döver :W
Okudum hocam, sonuna kadar haklısın. Sonuc olarak o da bi taktiktir ama bu taktigi yöneticiler ne kadar s*kler orası mechul (:
Onlarca banlanan insanlar var, biri oturup kafasını yormaz niye banlandı acaba diye.
Cünkü buranın yönetiminin ne kadar saglam oldugunu biliyoruz :)
Bak biz de ban yedik :)
Andrei ~
-
Tolgasen'i hiç tanımam. Sadece mesajları gözüme çarpıyor bazen.
Ama senin çocuğa cahil demen hoşuma gitmedi benim. Yani sen çok mu kültürlüsün de çocuğu cahil olarak nitelendiriyorsun? Hadi cahil diyelim. Sen çok kültürlü biri olsan bi kere çocuğa böyle hitap etmezdin.
Ha konuya gelince, "senin anan babanda yapıyor" ve "genel evdekide yapıyor" gibi iki şeyi aynı paragrafta yanyana kullanman yanlış... M Buna göre yanlış; dini boyut. Müslümansın yani bilirsin biri zina biri helal. Ve sen "argo" konuşmuş gibi duruyorsun. Mevzu döllenmeyse çocuk olur. Genel evde böyle bir durum yok her halde.
Bir de tolganın bu konu üzerine yoğunlaşmasıda çok yanlış. Yani fikrini bildirirsin adamlar yorumlar biter. Uzatmaya gerek yok.
Tabii benim görüşüm bunlar. Adminlerimizin fikrini bilemem.
-
Bende o konuda
"O göt kadar aklınla evrimi anlamaya çalışıp anlayamazsan böyle maymundan gelenler diye konu açman normal =) Teoriyi çürüttünüz de dalga geçmeye kalkmanız kusur kaldı..."
yorumum nedeniyle 12 saat banlandım. Benim sinirlendiğim nokta adamın teoriyle ilgili zerre bilgisinin olmayıp böyle soytarılık yapacağı bir konu açması.Tamam teoriyi desteklemiyo olabilirsin fakat en azından neye karşı olduğunu bilmek için iki satır makale oku. Adamda o da yok, gelmiş saçma sapan bi konu açmış anti-ateyim diye dolanıyo ortalıkta. Senin anti-ate olabilmen için o teoriyi bilmen gerekiyor.Ben inanmıyorum diyerek karşısında durduğun şey hakkında bilgiyi reddedemezsin..
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------Tolgasen'i hiç tanımam. Sadece mesajları gözüme çarpıyor bazen.
Ama senin çocuğa cahil demen hoşuma gitmedi benim. Yani sen çok mu kültürlüsün de çocuğu cahil olarak nitelendiriyorsun? Hadi cahil diyelim. Sen çok kültürlü biri olsan bi kere çocuğa böyle hitap etmezdin.
Ha konuya gelince, "senin anan babanda yapıyor" ve "genel evdekide yapıyor" gibi iki şeyi aynı paragrafta yanyana kullanman yanlış... M Buna göre yanlış; dini boyut. Müslümansın yani bilirsin biri zina biri helal. Ve sen "argo" konuşmuş gibi duruyorsun. Mevzu döllenmeyse çocuk olur. Genel evde böyle bir durum yok her halde.
Bir de tolganın bu konu üzerine yoğunlaşmasıda çok yanlış. Yani fikrini bildirirsin adamlar yorumlar biter. Uzatmaya gerek yok.
Tabii benim görüşüm bunlar. Adminlerimizin fikrini bilemem.
-----------------------------
ben o konuyu cahilce buldum bu tarz konuları da cahilce açılmış olarak buluyorum benim görüşüm bu genel ev başka bir örnektir orada zevk almak amacıyla orada sexi belirttim arkadaşın verdiği örnekte maymunlar bu işi zevk için değil üremek için iç güdüleriyle yapıyor zaten argo konusu ayrı ana baba küfür ayrı o yok
konuda sadece tolgayı değil buna benzer inanç ile dalga geçerek konu açan z-chanı da eleştirdim -
hocam olaya enpati yoluyla yaklaşman çok iyi olmuş.bunu o konuyu açanda yapabilme özelliğine sahip olsa zaten öyle bi konu açmazdı oyüzden mantıklı bi karşılık bekleme derim.
o olayı takip etmiştim.bana göre konunun başlığı zaten tahrik edici bişeyler ispatlama cabasında olan kişilik olduğunu belli ediyo ve planlanmış gibi geldi.yoksa izlenme hit i çok az olan bi video yu izleme şansı çok düşük.tabi maymunlara çakma veya çaktırma gibi bi hevesi yoksa :)
bide ardından "ateistler neden bayramı kutlar" gibi konu açmasına çok gülmüştüm.
kaçtane ateist tanıdın? bunların %kaçını bayramı kutlarken gördün? sanki bayramı elimizde meşaleler slogan atarak kutluyomuşuz gibi :D
nese kısaca tam bi ergen mücadelesi :D:D
-
tüm olay ne biliyor musun abicim ?
nerden okuyorsa ya da nerden duyuyorsa bildikleri tek birşey var. evrim=maymundan gelmek. e bunu da kabullenemeyince ben maymundan gelmedim ulan havalarına giriyorlar. düz mantığın daniskası. evrim öyle 2 satır ile öğrenebileceğin kadar dar bir konu değil. oturursun sayfalarca kitap okursun bi dünya makale okursun araştırırsın. sonra konu açarsın ulan ben evrime inanmıyorum diye. yazar herkes verecek cevabın olur. mantıklı düşünen adam ilk insanın adem olduğunu bilir demiş biriside. nasıl yani açıklar mısın denilmiş kuranda yazıyor diyor. bu körü körüne inanmaktır, mantık yürütmek değildir! konu yine o olaya dönmesin ama yazılan postları tek tek okudum. senin yazdığın hakaret içeren birşey değildi, yanlışlıkla banlanmış olabilirsin. yani orda maymunlar çiftleşiyorsa bunu senin ailende yapıyor ne farkı var yani demek için yazmışsın ki haklısında.
aslında tek problem şu: bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak. herkesin kendine göre doğruları var fakat o konu hakkında bildiğin tartışmaya yetmiyorsa, tartışmaya aptal cevaplar vermeni engelleyecek kadar bilgi sahibi değilsen o konuya cevap yazmayacaksın. bu kadar basit. zaten bu ülkede herkes din alimi, politikacı, teknik direktör :)
aslında tek problem o değil, bir de saygı eksik. yani sen kalkıp anti-ateistim diyorsan ve birisi bişey dediğinde benim inancım bu saygı duy diye cevap veriyorsan, karşındakide ateistim dediğinde sende onun inancına saygı duymak zorundasın. herkesin inancı kendine. sırf sana göre yanlış diye başkasına hakaret edemezsin. senin dinin islamsa herkes sana nasıl saygı gösteriyorsa kalkıp birisi hristiyanım dediğinde ona da saygı göstermek zorundasın. seve seve göstermiyorsanda başka türlü gösterirsin :) ama ne kadar yazsak boş. ramazanda oruç tutmadığı için dövülen insanların olduğu cahil cühela sözde müslümanların içinde yaşıyoruz. birkaç beyinsizde bu postu götünden anlayıp cins cins cevap verir şimdi bak gör :)
-
antikky şuna bir modluk ver haketti:)
hoşgöreceksin bazen herkezi kendin gibi görme olan vaaar olmayan vaarr..
-
evrime inanan müslüman nasıl oluyor?
dinle-evrim çelişmiyormu, ben müslümanım ama evrime inanıyorum nasıl birşey :S
"kuranda yazıyor" bu körü körüne inanmaktır.
diyen birisi nasıl bir müslümandır? kurana inanmayan müslüman nasıl olur, nasıl bunu körü körüne inanmak olarak görür?
edit: yorumlarınızdan bunlar aklımda takıldı, kesinlikle kimseyi savunmuyorum neyse ben yatar :\
-
SivilPadisah bunu yazdı:
-----------------------------evrime inanan müslüman nasıl oluyor?
dinle-evrim çelişmiyormu, ben müslümanım ama evrime inanıyorum nasıl birşey :S
"kuranda yazıyor" bu körü körüne inanmaktır.
diyen birisi nasıl bir müslümandır? kurana inanmayan müslüman nasıl olur, nasıl bunu körü körüne inanmak olarak görür?
edit: yorumlarınızdan bunlar aklımda takıldı, kesinlikle kimseyi savunmuyorum neyse ben yatar :\
-----------------------------kuran sana oku diyor, ilim öğren diyor, araştır diyor. tabi din dogmadır gerçekligi tabiki bilim tarafından ispatlanamaz ama bu inançla ilgili birşey. hasta olduğunuzda kalkıp kurandakileri yapmıyorsunuz bilim ile tedavi oluyorsunuz ama aynı bilim sana kalkıp böyle birşey iddia ettiğinde bilim düşmanı kesiliyorsunuz. problem bu.