İçimde Yer Eden Bir Kaç Sıkıntı
-
Nitrous bunu yazdı:
-----------------------------antikky şuna bir modluk ver haketti:)
hoşgöreceksin bazen herkezi kendin gibi görme olan vaaar olmayan vaarr..
-----------------------------
yazdıklarımın amacını anlamayıp kendi anlamak istediği doğrultusunda yorum yazanlarında olacağını tahmin etmiştim ama not da belirtiğim bir kaç maddeye saygı duyulmasını beklerdim kim bilir bana nereden hazımsızlığın var neyse ama ben sana saygı duyuyorum kendi çapında espri yaparak konuya renk kattın modluk meselesiyle, ama konu anladığın gibi değil belirtmek isterim.
@Fikret
Düşüncelerime tercüman oldun teşekkür ederim hocam
@Sivilpadişah
dini her konuda bilimsel açıklama bulamassın her şey kuranda ve hadislerde de olmaz islamiyetin doğuşundan bu yana bir sürü bilmsel gelişme yaşandı insan oğlu gelişti hangisi kuranda ve hadislerde vardı ? onun için ben bilimsel konulara dini yönden değil bilimsel yönden yaklaşılması gerektiğini düşünüyorum evrim teorisinin çok güçlü bir teori olduğunu savunuyorum müslümansın ama müslümanlıkta böyle bir düşünce yok o da benim 4-4 lük müslüman olmadığımı gösteriyor işte arkadaşlar kabulleniyorum :) ayetleri inkar değil de bu açıdan da değerlendiriyorum değerlendirimesi gerektiğini düşünüyorum diyeyim daha doğru olur heraldeneyse burada ki konu benim inancım falan filan değildi zaten onun için ayrı konu açılabilir yeri değil çünkü aynı konu üzerine tartışmak içinde açmadım konuyu önerilerim ve sıkıntılarımı belirtmek maksadıyla açtım
-
Ben bu evrim konusunu takip ettim. Arkadaşlar fikirlerini söylediler bu iyi bişey ama konu bence bu amaçla açılmamıştı. Belliki tamamen gırgır şamata olsun diye açılmıştı ama olayın buralara kadar geleceğini kendiside tahmin edemedi çünkü düşünmeden açtı. Zaten konu başlığı evrim teorisine inananlara resmen küfür niteliğindeydi. Burdada ayı oynatılmıyor, bi konu tartışılıcaksa "arkadaşlar benim fikrim budur yada bu olay böylemidir?" şeklinde düzgün bi konu acılır herkes fikrini söyler bütün fikirler ve bilgiler bi araya geldiğinde insanın şimdiye kadar yanlış bildiği şeyler düzeltilir. şahsen ben genelde mizah konularını daha çok takip ederim.teknoloji haberlerinede uzak kalmam. böyle olmasına rağmen birilerinin canını sıkacak esprileri ve yorumlardan kaçınıyorum. politik konulardanda nefret ederim. politik konu açıldıgında youtube daki videoların altında bulunan yorumların nerdeyse aynısı burada hortluyor kürt-türk muhabbetleri filan.
Din olayı ise ap ayrı bişey zaten. herhangi bi dine mensup olan yada olmayan biri bi başka dindeki insana hakaret etme hakkı hiç bi yerde yoktur ve nefret etmeside kendi alçaklığıdır. birini kendi tarafına çekiceksen din anlamında, herkes kendi doğrusunu öne sürer karsıdaki kişi kabullenmiyorsa yada ikna edemiyorsan zorlayamaz ve kızamazsın. geriye sadece saygı duymak kalıyor.yanlız şunu anladım biz tartısmasını beceremiyoruz hemen küfürlere sarılıyoruz bu doğru bişey değil. küfreden adamı kimse hiç bi yerde takmaz. Bunlar benim düşüncem. serdarada katılıyorum aslında banlanırkende yazdıkları mantıklıydı ve ben gercek manada ne demek istediğini anladım. yanlıs anşasılacağınıda biliyordum nitekim öyle oldu. söyleme tarzı biraz sert idi bunun dışında forumdaki mesaj/yorumlarını beğenir ve desteklerim.
-
kusura bakmazsan yazıya sadece göz atarak bi yorum yapacam. Başlığa bakınca gerçekten özel hayatınla ilgili bir sorun sandım. Ama sanal dünyaya gereğinden fazla kıymet vermemek ilazım diye düşünüyorum. Yani "sıkıntı", "içimde yer etti" gibi ifadeler olayın vehametini artırır diye düşünüyorum. Mesela depresyon kelimesi de çok kolayca kullanılır. Olumsuz ve uç noktaya taşımadan duyguları tanımlarsak olayları da daha temiz ortaya koymak kolaylaşcaktır bence.
-
Sizde tartışılmayacak adamlarla tartışmaya girmeyin kardeşim, ben de evrim teorisine (insanın maymundan gelme kısmı) inanmam ama sırf üslubu yüzünden (anti-ate) o elemana karşıydı tavırım. Baktınız adamın postları seviyesizce, bırakın yazmayın o konuya. Kendini Allah sanarak inanmayanları yargılamaya-cezalandırmaya çalışan çakma müslümanlar her zaman olmuştur ve olmaya devam edecektir, s**tiredin gitsin.
-
SpoofU bunu yazdı:
Sizde tartışılmayacak adamlarla tartışmaya girmeyin kardeşim, ben de evrim teorisine (insanın maymundan gelme kısmı) inanmam ama sırf üslubu yüsünden (anti-ate) o elemana karşıydı tavırım. Baktınız adamın postları seviyesizce, bırakın yazmayın o konuya. Kendini Allah sanarak inanmayanları yargılamaya çalışan çakma müslümanlar her zaman olmuştur ve olmaya devam edecektir, s**tiredin gitsin.
tartışmadım zaten tek post ile tartışma olmaz da haklısın bunu öğrendik yazıda yazdım zaten zararlı ben çıktım -
Tamamıyla haklısın hocam.. Özellikle son zamanlarda türeyen bir olay oldu bu. Konu bilimsel boyutlarda olsa her iki tarafta aynı şekilde konuşsa zaten sorun olmayacak. Daha önceki konulardada söylemiştim. Herşeyi bi kenara bırakalım dünya üzerindeki hiç bir kurum-kuruluş-kişi evrimi yada tanrıyı tüm kanıtlarıyla ortaya koyamıyor. Kaldıki, şu an TBT'nin hiç bir üyesi öyle doğrudan 'Evrim şu kanıttan dolayı vardır.' diyerek herkesi ikna edemez. Aynı şekilde hiç kimsede 'Tanrı şu sebepten dolayı kesin olarak vardır.' şeklinde bir açıklamada bulunamaz. Açılan konular sayfalarca uzayıp gidiyor ve varılan noktada hep banlanmış üyeler yada küfre dönüşmüş bir ortam oluyor. İnanmayanlar, inananlar tarafından bahsettiğin konu gibi alay konusu olarak görülüyor. vs vs vs.. Bırakın kim neye, kime inanıyorsa inansın. Kimse kimseyi sorgulamasın inandığı şey için. Bilgilendirme için bir konu açıldıysada eğer, bilginin içeriğiyle ilgili yorum yapılsın. GB'larca döküman varken hala daha gelip foruma 'evrim, insan maymundan gelmiş' diyenler varsa eğer onlardan tek ricam wikipedi'ye evrim yazsınlar hiç yoktan..
Fikret'in dediğine birebir katılıyorum.. Sorun : bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak..
-
SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------Aldigin ceza yanli$ degildi. Senin niyetin kar$indakinin sulalesine kufur etmek olmasa bile yazi$ $eklin bunu ima ediyor. Bundan sonra yazdiklarina dikkat edersin.
Burdaki hicbir admin Tolgasen gibi birinin dirdiriyla baski altinda kalacak kadar zayif karakterde deil. Icin rahat olsun.
-
Madem acik kapilar onunde dusuncelerimizi soyliyeme sansi verilmis bende anlatayim:
Ban konusunda ben opsiyonel davranildigini gördüm cunku ben bi konuda bi yaziyiya yazana "dangalak" dedigim icin 100 saat ban yemistim sebebide site ici kufur oldugu soylendi ki cokta onemli ama benim attigim msjin bi üstünde adam bildigin sövmüs ban man yok. Bundan dolayi adminler in kendilerini yakin hissettigi dusunceye taraf oldugunu oldugunu gordum.
-
Sky bunu yazdı:
-----------------------------Madem acik kapilar onunde dusuncelerimizi soyliyeme sansi verilmis bende anlatayim:
Ban konusunda ben opsiyonel davranildigini gördüm cunku ben bi konuda bi yaziyiya yazana "dangalak" dedigim icin 100 saat ban yemistim sebebide site ici kufur oldugu soylendi ki cokta onemli ama benim attigim msjin bi üstünde adam bildigin sövmüs ban man yok. Bundan dolayi adminler in kendilerini yakin hissettigi dusunceye taraf oldugunu oldugunu gordum.
sky o dediğini admilerden birine ben sordum o şöyle oluyormuş yani adam küfürden ilk defa banlanıyorsa onun cezası az olurmuş ama adam küfürden banlanmayı alışkanlık haline geitrdiyse atıyorum 4 kez küfürden banlanmış 5. kez banlanan birisiyle ilk kez banlanan birisi arasında saat farkı bulunuyor muş ilkdefa küfür ima etmek hümünden dolayı 400 saat aldım benimkisi daha ilginç değilmi Gladio benim küfür ima ettiğimi yazmış ima da etmedim tamamen yazdığım anlamda belirtmek istedim ama öyle anlaşılmış neyse forumda kimler neler ima ediyor ima etmekten dolayı ban veriliyor sa yazdıklarıma dikkat edeceğim şayet bundan sonra gördüğüm her küfür imasını şikayet etmeyi düşünüyorum foruma artı katkım olur.
devletin düşünce suçlularını zindanlarda çürütmesi gibi faliyete eylemleri geçmeden öyle anlaşıldıklarını düşünmeleri sonucunda senelerce hapis yatmalarına benzettim bu durumu