İçinde Mızıka Bulunduran Parçalar?
-
nedense aklıma ilk bu geldi:)
-
Çekmecemde bitane diatonic bi tanede tremolo var ama henüz çalamıyorum tam olarak :)
diatonikler 10 deliklidirler rock ve blues tarz müziklerde kullanılırlar
chromaticler 12-16 delik civarı bişeydi bunlar ne için kullanılıyo bilmiyorum :D 12delikli pompalı bi kromatikle çok deli blues çalan bi adam görmüştüm bi ara youtubeda...(pompa dediğim yanda bi tuş gibi bişey ve çıkan notayı bi ton inceltiyo basıldığında)
tremololar genelde gospel ve folk tarz müziklerde kullanılırlar,ses daha dolgun çıkar ama tek nota üfleme gibi bi olay yoktur bunlarda,bi nevi perdesiz gitardır bunlar benim gözümde
Eğerki mızıkaya başlayacaksanız diatonik alın,çünkü en kolay çalınabilecek ve öğrenmek için kaynağı en rahat bulabileceğiniz mızıka türüdür.
Özellikle başlangıç için hohner bluesbandi tavsiye ederim 20-25lira civarı bişey.yada marinebandler falan var onlar 50-60civarıydı sanırım... birde C(do) mızıka öneriyorlar ilk başta.
Mızıka güzel alettir heryere götürüp heryerde çalabilirsiniz,bu yönden çok güzeldir :) seside güzeldir...
Ancak nefesli bi enstrüman olduğu için pek de kolay bi enstrüman değildir. Üflediğinizde başka nota havayı çektiğinizde başka nota çıkar her delikten,ve farklı teknikleri falan vardır anlaması zor yapması zor olan...
Eğerki başlayacaksanız önce tutmayı öğrenin,sonra çalarken yapılacakları ve yapılmayacakları,sonra notalarını öğrenin,çalmaya uraşın işte :D harptabs.comda tablar var bakarak bişeyler yapabilirsiniz az çok...(2. delikten havayı çekerek ses çıkartamıyosunuz doğru düzgün,birde fazla üfler yada fazla çekerseniz havayı mızıka bozulabiliyor)
-----------------------------
Mızıkaya dair bildiklerim bu kadar :)
Mızıkayla yapılan müziğe verebileceğim en iyi örnek little walterdır.en çok bu adamı seviyorum ben :)
-
Eyvallah hocalar çok sağlam şeyler çıkmış konudan :)
-
Siz bide hezarfeni görün amk ankara havası çalıyor mızıkayla :P
-
-
-
-
alibaba bunu yazdı:
-----------------------------mızıka dendiğinde aklıma once upon a time in the west filmi geliyor hocam. orada harmonica ağlatıyordu resmen mızıkayı.
http://www.youtube.com/watch?v=16B1WDG7PsE&feature=related
-----------------------------şans eseri uzun zamandır aradığım parçayı bldum sağol ustad