İçinden Çıkılamayan Bir Soru Müridler
-
samurai bunu yazdı:
-----------------------------
konsere gidilir
-----------------------------Ne için gidersin konsere?
-
konser dinlenir mürid, izlenmez. haa konserde elbette görsellik de vardır ama öncelik "dinlemek"dir, müziktir bu.müzik için gittiğinden "dinlenir"
-
konser izlenmez dinlenmez :D
Konsere katılınır :)
-
dinlenir - izlenir
gidilir
katılır
Bir tanede ben ekleyeyim. Konser verilir :D Çalan adamlar, söyleyenlerde var işin içinde dimi?
Dur bi tane daha geldi. Konser düzenlenir. Düzenleyenler.
Tabi ki de. Konser hazırlanır. Işıkçılar, sesçiler.
Konser satılır. Satılmayan konser konser değildir..
-
kulak zevkiyle müziği dinlerim :) güz zevkiyle izlerim cevremide sanatcıyıda yada sanatcılarıda tabi bu durumda gözlerin başka yerde olsada kulağınla müziği dinlersin kulak gözden daha cabuk dinler işitir hiseder. :) açıkçası dinlemeye gidilir...
edit: Bu Arada Neyin kafasını yaşıyorsunuz böyle bir tartışmaya giriyorsunuz her ikiside can arkadaşlarıdır .. izlemekle duymak ayırmayın can arkadaşları :)
-
Seyredilir. İzlemek izi takip etmek anlamındadır kullanımı yanlıştır.
Konser seyredilir konser görsel bir showdur. Konser klip izlemek gibi birşeydir. Kimse klip dinlemez izler değil mi?
-
televizyon izlendiğine göre konser de izlenir bence
-
Konsere gidilir ve
Konser izlerken, dinlenilir. Ama öncelik olarak izlemek... Mantık olarak sadece dinlemek istiyorsan kayıttan çalan müzik ve ses tonu daha iyi. Evde kayıttan dinleyebilirsin. Orada söylüyor sen izlemek için gidiyorsun ve onu dinliyorsun. Radyo dinlenilir, televizyonu dinliyorum değilde televizyon izliyorum demek seside duymaya çalıştığın anlamına geliyor. Bence Doğru terim olarak "konser izlenir" kullanılır.
-
aslında konsere gitmenin amacı zaten sewdiğin yıldızı canlı canlı görmektir bi yerde bu yüzden konser izlenir
-
O değilde sanki herkez türk dil kurumunda çalışıyor ifadeler hep net bana göre yada bence filan yok cümlelerde :) kiminin doğrusu kiminin yanlışıdır amaç eğlenmekse nicedir bu :)