İçinizdeki İlkel İnsandan Kurtulun
-
Forumda yazıldı, bir sürü şekilde tartışıldı. Hayvan severleri anlamıyorsunuz, vejeteryanları anlamıyorsunuz, ateistleri anlamıyorsunuz, eşcinselleri anlamıyorsunuz, ırkçıları anlamıyorsunuz (evet ırkçlılar) ... Sizin gibi düşünmeyen, sizin gibi hissetmeyen insanları anlamıyorsunuz.
Anlamayabilirsiniz. Gayet doğal. 50bin yıllık insanlık evrimi sonucunda, size en çok benzeyen insanlarla birlikte yaşama içgüdünüz oldu. Hayatta kalma şansınız artacak. Diğerlerini öldürerek dünyaya egemen olma içgüdümüz var. Evet. Fakat bu binlerce sene önceydi.
Artık insan modernleşiyor. Emin olun, ırkçılık ve nefret konusunda tavan yapmış bir yapıdaydım. Herhalde aranızdan 5'i geçmeyecek adamlar Hitlerle ilgili 800 sayfalık biyografi bitirmiş, kavgam kitabını okumuş ve belgesellerini izlemiştir. Yani ırkçı olsanızda muhtemelen ne bok yediğiniz hakkında hiçbir fikriniz yok. Aynı şekidle komünizm yada başka birşey. Bilinçdışı, bilgi dışı şekilde ilerliyor bir çok kişi.
Fakat büyük insanları inceleyin. Dünyada binlerce yılda kaç yıl hiç savaş olmadan yaşadı ? Çok az. EVet içgüdülerinizde rekabet , savşa var ama dizginleyin.
Sevmeyebilirsiniz, anlamayabilirsiniz ; fakat saygı duymak ZORUNDASINIZ ! Ateistlere, türban takanlara, sosyalistlere, faşistlere, Kemalistlere, akplilere, mhplilere, kürtlere ....
Hiç bir oluşum durduk yere çıkmamıştır. ORtada bir sorun vardır. En basitinden terör oluşumunu amerikanın olayı sanıyorsanız kat etmeniz gereken ve öğrenmeniz gereken çok şey vardır. Hiç bir ülke gelipte 2 günde terör oluşumu yaratamaz. Türk devletinin ve Türk milletinin yerine getirmediği sorumluluklar vardır.
Neyse olayımız siyaset olmadığı için daha derin şekilde girmeyeceğim Fakat şu resme dikkatinizi çekerim ;
http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/76479_546981875326846_937702542_n.jpg
Neye inandığınız umrumda değil. Fakat inandığınız şeye başkası inanmıyor diye insanlara şiddet göstermek, öldürmek çözüm değildir. Herkesin yaşama ve özgürlük haklarına saygı duymanız gerekir.
İlkel insanlar kavga eder, ilkel insanlar adam öldürür. Adam öldürmek kötü birşey deyip ardından gidip adamı kötü dedikleri öldürme cezasıyla cezalandırmak ancak ilkel ve saçma düşüncenin eseridir.
Tekrar diyorum ortamlarına girmeyebilirsiniz, anlamayabilirsiniz fakat insanlara saygı duymanız gerekir. Kavga ve şiddet: haksızların, haklı görünmek yani karşısındakini susturmak için başvurdukları bir yoldur.
Savaş, kavga, asker, tüfek gibi şeyler asla ama asla çözüm olmamıştır. Yarının barışçıl dünyasını bugün siz atacaksınız. Etrafınızdaki herkes insan. Hepimiz her gün kötü şeyler yapıyoruz. Psikolojik sorunlarımız var. Bu bizim öldürülme yada şiddet görme nedenimiz olamaz.
--
İçinizdeki ilkel insandan kurtulun. İnsanları tanımaya başlayın. Yanlış yolda olduklarını düşünüyorsanız sakince konuşarak doğru yola çekebilirsiniz. Fakat değişim uzuunnnca zamanın ardından gelir. Ve konuşurken, belkide hiç düşünmediğiniz bakış açısını size kazandırabilir.
Tam bir Atatürkçü olarak Atatürk'ten nefret eden ve komünizmi savunan (ki bence saçmadır) insanlarla tartışıyorum. Dindarlarla tartıştım , bir çeşit çeşit insanla tartıştım. (*tartışma konuşma anlamında).
Aslında herkesin varmak istediği nokta aynı. Fakat varış yolları farklı. Biraz hoşgörü ve biraz empati yeteneği kazandırarak ; dünyayı daha iyi bir yer haline getirebiliriz.
Bir insan eşcinsel, ateist, güçsüz, düşük zekalı, zenci vs.. olduğu için öldürülmeyi ve şiddete maruz kalmayı hak etmez. Sadece iki çeşit insan vardır: İYİ ve KÖTÜ !
Edit: resim ekledim direkt
@mod: direkt eklemeyelim öğle yemeğimi masaya bırakıyodum az kaldı. mideler kaldırmayabilir. gerek yok
-
Zumsuk Hocam Alnına Bir Şeref Öpücüğü Kondurdum... Çok Güzel Yazmışsın Çok İçten Yazmışsın. Kutlarım Tebrik Ederim... Tüm Güzellikler Seninle Olsun.
-
saygı duymak zorunda değilim. ama -yazdıklarına bakılırsa- sen, saygı duymayana da saygı duymak zorundasın.
-
Yine zumzugunu vurmus masaya...
-
Yazınla ve eklediğin resimle içimdeki ilkel insandan kurtuldum sağol, ama halen ilkel beynim yerinde duruyor savaş ya da kaç demek için olayın olmasını bekliyor,
-
okuyunca aklıma gelen ilk isim turan dursun oldu büyük adamdı
-
Belki inanmayacaksınız ama, ben (ne zaman gördüğümü hatırlamıyorum) zumsukun bu konuyu açtığını hatta içeriğinin birebir aynı olduğunu rüyamda gördüm -
Gerçek İslamın koşulsuz uygulanmadığı hiçbir fert ve ülke bu dediklerini başaramaz.Bu anlattıkların gerçek İslam'ın kabulcülerine uygulattığı uygulamayanlara DAYATTIĞI küçük bir kural,hümanizm ayağıdır.Bin kere uyarır,ünlem alır ,öyle cezalandırır.En büyük komünizm İslamdır ve İslam bütün sistemciklerin toplamından daha geniş kaide ve kurallara sahiptir.
-
schwarzseherisch bunu yazdı
saygı duymak zorunda değilim. ama -yazdıklarına bakılırsa- sen, saygı duymayana da saygı duymak zorundasın.
Aynen öyle. Bu durumda, inandığım değerleri en net şekilde ifade eden insanların yaptıklarına bakarım. En basitinden Atatürk'ün. Yada bir insan dindarsa Hz. Muhammed'in yapacaklarına bakabilirdi. Yani o olsa ne yapardı diye
Mini etek giyen bir kadına laf atar mıydı yoksa, "hoşgörü dini" mi derdi ?
-
Robinson_Crusoe bunu yazdı
Yazınla ve eklediğin resimle içimdeki ilkel insandan kurtuldum sağol, ama halen ilkel beynim yerinde duruyor savaş ya da kaç demek için olayın olmasını bekliyor,
İlkel olan şey beynin değil, içgüdülerindir. Ve bedenine beynin hükmeder. Beynin ilkel olmadığı gibi aksine, toplumun güncel kültürü ve sosyal bariyerlerini içinde barındırır.
Örneğin şimdi bir kadınla, kadın istemediği halde cinsel birliktelik yaşamak kötü birşeydir. Senin bedenin önce hayatta kalma sonra çoğalmayı istiyor. Bi kadın gördüğünde (özellikle ateşliyse) ona karşı reaksiyon veriyor. İçgüdüler bunlardır. Fakat sen kendini tutuyorsun. Beynin yanlış birşey olduğunu biliyor ve beyninle engelliyorsun.
Yapsan ne olur ? YAkalayıp hapse atarlar. HAyatta kalır mısın ? Kalırsın. En büyük problem ortadan kalkar. Hatta işe falan gerek yok. Yattığın yerden yaşarsın. Fakat beyninle daha fazlasını istiyorsun.
Olay bundan ibaret. Kendine engel olabilmek. Çünkü ilkel olmayan insanlar bu şekilde davranır. Hepimiz kadınlara karşı tepki veririz hele hele ateşliyse. Fakat ilkel adam köşe başı delikanlısı gibi "yavrum hepsi senin mi" der. İlkel olmayan adam, gidip kızla konuşmak için bir çözüm bulur
-
İdealler, gerçekler karşısında kazanamazlar. Güzel Laf Kalabalığı olmuş.