İçki Yasağı Yolda Mı?
-
bundan 15 sene önce her boku yiyen bi adamdım. sigara hariç. içki eğlence filan fıstık.. 10 sene öncesine kadar böyle devam etti. sigaradan rahatsız lduğum kadar hiçbişeyden rahatsız olmuyordum. yerde gördüğüm sönmüş izmaritler bile beni çileden çıkartıyordu.. kaldı ki dumana maruz kalmak ne hale getiriyordu...
10 sene önce alkolü eğlenceyi filan alayını bıraktım. 5-6 yıl keşiş hayatı yaşadım. busefer de alkol eğlence müzik ses disco bar ıvır zıvır hepsinden rahatsız oluyordum..
son 4-5 yıldır, tekrar 15 sene önceki hayatıma döndüm. bir farkla. artık sigara da içiyorum.. yani bugün birçok kişinin şikayet ettiği (alkol, yüksek ses, sigara vb..) şeyleri icra ediyorum.
kısaca bunları eleştirenlerin içinde de oldum, bunları eleştirenleri eleştirenlerin içinde de.. şimdi ise daha karmaşık. her ikisinin de içindeyim. hem eleştiriyor hem yapıyorum...
ancak bir fark var. ben bizim toplumun genelini kapsayan "şap ile şekeri karıştırmak" deyimine muhatap kalanlardan olmadım.
işim icabı arabama günde tanımadığım 3-4 kişi alıyorum. ayrı zamanlarda. ve sigaradan rahatsız olurmusunuz die soruyorum. bana çok zor gelmiyor bu. toplumumuz biraz empati yapabilse, bu sorun yasalarla çözülecek şeyler değil aslında..
özetle şunu söyleyim. birtakım yasalarla bazı şeyleri kontrol altına almaya çalışabilirler. ancak ben kimseyi rahatsız etmeden içiyorsam s.çıyorsam müzik dinliyor ya da kopuyorsam, gidip kendilerini becersinler.
bunu yapan kim olursa olsun. itiraf ediyorum akp yi seviyorum. ama bunu onlar da yapacaksa, onlara da "Allah'dan "zenci" diliyorum"
-
Adam fakirlikten cinnet geçiriyor, karısını, çocuğunu öldürüyor. Fakirlik yasaklansın arkadaşım. Ama dur, o kendi evinde yaşıyor nasıl olsa fakirliğini, bize zararı yok. Yasaklanmasın sktir et.
-
zenginlik yasaklanırsa fakirliği yasaklamaya gerek kalmaz sanki :)
-
kibrisa icki turizmi baslatacakmis esas amac kktcnin kalkinmasi.
-
stok yapıyım diecem de gerek yok
-
Arada çıkan dengesizler alkollü etrafa zarar veriyor diye alkolü yasaklamak ne kadar kaliteli bir düşünce. İki üç kürt pkklı olup asker öldürüyor, bütün kürtleri de yasaklayalım. İki, üç gerizekalı allahu ekber deyip kafa kesiyor, müslümanlık da komple yasaklansın. Evlerinde yaşasınlar en azından.
-
bu arada bir anektod :
hollandada esrar kullanımı yasal olarak serbest bırakıldığında, esrar kullanımında çok ciddi bir düşüş gözlemlenmiştir.
-
Alkol tabiiki yasaklansın,
zemzem suyu ithalatı başlasın ve vergidende muaf olsun,
içen evinde içsin mantığıda yanlış, ihbar hattı olsun içenleri ispikliyelim evlere baskınlar olsun. -
iSo bunu yazdı:
----------------------------------------------------------
rap müzik de yasaklansın sadece ilahi dinleyelim
-
çokda güzel olur içki kime yarar getirmişki yasaklanmasın.
ben içki yüzünden insanların neler çektiğine çok şahit oldum çok doğru bir karar...