İftar Çadırında Yaşadığım Olay
-
-
DJ_Alper bunu yazdı
fakir ihtiyacı olan birisinin hakkını kasp ederim diye iftar çadırına gitmem
öğrenciliğimde 1 kere gitmiştim
ben de bunu düşünüyordum, bugün hanımla üsküdar sahilde bir yürüyelim dedik,
kız kulesine giderken solumda iftar çadırı, saat 18 civarı, daha 2,5-3 saat var iftara,
önünde dünya kadar insan sırada..
tiplere bakıyorum, senden benden farklı değil.
iftar çadırına ben garibanlar, imkanı olmayan gider diye biliyordum, mantalite o değil sanırım?
hanıma da dedim, bu insanlar 3 saat önceden burada sıraya neden giriyor, neden bu kadar süre ayakta bekliyor, elindeki telefon, ayağındaki ayakkabı, gözündeki gözlük bende yok..
ben yanlış anlamışım heralde iftar çadırı mantalitesini, gerçi an itibariyle doğrusunu da anlayabildiğimi söyleyemem..
-
öyle psikolojisi bozuk insan her yerde denk geliyor hocam.
bizim gözümüzün önünde de büyük bir kavga olacaktı durum başka dolmuşla şehir merkezinden 20km uzakta bi yere gidiyoruz gerçekten fiziki temas olsa müdahale edecez ama 2 taraf arasındaki konuşmaları dinliyoruz.
3 tane genç deli gibi bağıra bağıra konuşuyor öyle böyle değil küfürlü argolu
1 tane yine genç yanında sevgilisi dedi ne konuşuyosunuz bu kadar niye bağırıyorsunuz diyince diğerleri de atar yaptı
ben sandım ki dolmuş şöförü bağırıp çağıranlara laf söylecek , dolmuşçuda haksızlığa uğrayan cocua atar gider yaptı
biz 3 kişi birbirimize bakıyoruz gerçekten fiziki müdahale olsa araya giricez , fakat olmadı son anda yatıştı , bazen diyorum ki ibret olsun diye böyle artislik yapanları evire çevire dövmek lazım.
fakat sonra diyorum ki böyle şeyler yapanların başına zaten birşey geliyor , bigün yanlış adama çatıyorlar geberiyorlar.
benim arakdaşımı lise son sınıfta 15 kişi kamyonla gelip dövdüler , bıçak çektikleri için bizim arkadaşlar müdahale edemedi yani yaklaşırsanız bıçaklarız dediler.
mahkeme vs sürdü baya sonra öğrendik ki o arkadaşı döven 15 kişinin yarısı zten başka sağbıkalardan içeri girmiş , adam yaralayan adam öldüren vs vs
yani genelde böyle etrafa atar gider yapanların çoğu bir şekilde hak ettiğini buluyor , inşallah amcanın yemeğini yiyen de bulur belasını.
doğru noktada müdehale önemli
-
Eskiden böyle şeylere kimse izin vermezdi yaşadığımız olaydan örnek vereyim babam esnaf esnaflık yaptığı yerdeki tüm esnaflar aynı kafadaydı burası bizim mahalle burda herkes bacı gardaş
Bir gün bi kaç zibidi tipli çocuk gelip karşı apartmanları dikizliyor yaşlı esnaflardan biri uyarıyor bu cadde oturmak için değil herkesin balkonuna camına bakmayın çocuklar yaşlı esnafa ters cevap verince bir kaç esnaf kızıp çocukları gönderiyor aradan biraz zaman geçiyor çocuklar yanlarına bi dünya zibidi alıp sapoyla bıçakla falan geliyor tabi tüm esnaf bir olup çocukların ağzını burnunu kırıyor 30 40 kişilik bir kavga düşünün kavga bitip minibüs polis geldiğinde ki karakol yürüyerek 3 4 dk benim deli abim havalı havalı minibüsten inen başkomsere ana avrat küfrediyor olay bitti geldiniz diye abimi almak isteyince polis tüm esnaf ve mahalleli abimi savunup vermiyorlar başkomiser ardına baka baka gidiyor o günden sonra hiç kimse gelipte orda oturup kimsenin balkonuna camına bakmadı herkes daha bir benimsedi esnafı evinde börek çörek yapsa esnafa getiriyor adam şehir dışına çıkacak olsa çocuğunu eşine esnafa emanet ediyordu herkesin bir birine güveni vardı
Şimdi esnaf değişti mahalle değişti kalmadı eskisi gibi herkes bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığında ne ara bu kadar bencil olduk ne ara bu kadar değiştik
-
Yıllar önce bir kız çocuğuna çarpan ve fren bile yapma gereği duymayan, polise o kadar insan içinde bir tek ben sinirlenmiştim, polis bildiğin denyo, işte o tavuğu çalan cinsten, beni kelepçelediler ve vatandaşın ricaları ile bırakmışlardı ama o kız çocuğu hala gözlerimin önüne gelir, umarım ölmemiştir diye hep dua ederim.
-
Asi bunu yazdı
Eskiden böyle şeylere kimse izin vermezdi yaşadığımız olaydan örnek vereyim babam esnaf esnaflık yaptığı yerdeki tüm esnaflar aynı kafadaydı burası bizim mahalle burda herkes bacı gardaş
Bir gün bi kaç zibidi tipli çocuk gelip karşı apartmanları dikizliyor yaşlı esnaflardan biri uyarıyor bu cadde oturmak için değil herkesin balkonuna camına bakmayın çocuklar yaşlı esnafa ters cevap verince bir kaç esnaf kızıp çocukları gönderiyor aradan biraz zaman geçiyor çocuklar yanlarına bi dünya zibidi alıp sapoyla bıçakla falan geliyor tabi tüm esnaf bir olup çocukların ağzını burnunu kırıyor 30 40 kişilik bir kavga düşünün kavga bitip minibüs polis geldiğinde ki karakol yürüyerek 3 4 dk benim deli abim havalı havalı minibüsten inen başkomsere ana avrat küfrediyor olay bitti geldiniz diye abimi almak isteyince polis tüm esnaf ve mahalleli abimi savunup vermiyorlar başkomiser ardına baka baka gidiyor o günden sonra hiç kimse gelipte orda oturup kimsenin balkonuna camına bakmadı herkes daha bir benimsedi esnafı evinde börek çörek yapsa esnafa getiriyor adam şehir dışına çıkacak olsa çocuğunu eşine esnafa emanet ediyordu herkesin bir birine güveni vardı
Şimdi esnaf değişti mahalle değişti kalmadı eskisi gibi herkes bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığında ne ara bu kadar bencil olduk ne ara bu kadar değiştik
Ben de anlattığın gibi bir mahalle kültüründe büyüdüm hocam, mahallemizin esnafı yaşlısı büyükleri ne olursa olsun mahalledekileri zibidi tiplilere karşı her zaman savunurdu. Komşumuzun başına bela olan bir tip varsa kürekle sopayla kovalardık mahalleden. Kimse bana bulaşmasın korkusuyla yaşamıyordu. Çünkü birlik olduğumuz zamanlardı.
Komşu paraya sıkışınca yardım toplanırdı yardımı alan onu borç kabul ederdi ve borcunu da öderdi. Mahallenin amcaları teyzeleri ailemizden birisi gibiydi.
Şimdi içinde yaşadığımız kültür acayip birşey bilmiyorum bana çok ters geliyor. Herkes vurdumduymaz robot gibi olmuş, bir olay olunca insanlar haksızı dışlamak yerine olan biteni tv seyreder gibi izlemeyi tercih ediyor. Gördüğüm kadarıyla Türk kültürü yok olmuş arap kültürüne geçmişiz aynı onlar gibi herşeyi izliyoruz.
-
ShockMan bunu yazdı
Yıllar önce bir kız çocuğuna çarpan ve fren bile yapma gereği duymayan, polise o kadar insan içinde bir tek ben sinirlenmiştim, polis bildiğin denyo, işte o tavuğu çalan cinsten, beni kelepçelediler ve vatandaşın ricaları ile bırakmışlardı ama o kız çocuğu hala gözlerimin önüne gelir, umarım ölmemiştir diye hep dua ederim.
Hocam yaklaşık 12-13 sene önce İstanbul'da benim kız kardeşime araba çarpıp kaçmış. Mahalleye gelip olayı öğrendiğimde tüylerim diken diken olmuştu bütün mahalleli çarpan arabayı aramaya çıkmış, kimse banane dememiş canla başla arabayı arayıp sahibini bulmuşlar. Niye kaçtın vs derken bir de temiz sopa çekmişler, getirip kardeşimden özür diletmişler.
Şu anki İstanbul'da böyle birşey hayal edebiliyor musun allasen ?
-
DadasAdam bunu yazdıShockMan bunu yazdı
Hocam yaklaşık 12-13 sene önce İstanbul'da benim kız kardeşime araba çarpıp kaçmış. Mahalleye gelip olayı öğrendiğimde tüylerim diken diken olmuştu bütün mahalleli çarpan arabayı aramaya çıkmış, kimse banane dememiş canla başla arabayı arayıp sahibini bulmuşlar. Niye kaçtın vs derken bir de temiz sopa çekmişler, getirip kardeşimden özür diletmişler.
Şu anki İstanbul'da böyle birşey hayal edebiliyor musun allasen ?
Allah bir daha yaşatmasın hocam, insanların duyarsızlaşmasına çok üzülüyorum.
-
Tavuğumu aldılar diye ağlıyordur, sandıkta ekonomi çooh eyi diye AKP ye oy basıyordur. Ne yalan söyleyeyim artık yaşlıların bir çoğuna AKP lidir gözüyle bakıyorum ister istemez. Ne otobüste yer veresim ne de saygı gösteresim geliyor.
-
GusFring bunu yazdı
Tavuğumu aldılar diye ağlıyordur, sandıkta ekonomi çooh eyi diye AKP ye oy basıyordur. Ne yalan söyleyeyim artık yaşlıların bir çoğuna AKP lidir gözüyle bakıyorum ister istemez. Ne otobüste yer veresim ne de saygı gösteresim geliyor.
Hocam sözlerimi kişisel algılama ama ayrıştık ayrıştırıldık sen kapalısın sen açıksın sen sağcısın sen solcusun sen alevisin sen sünnisin derken şimdi ben akp liyim sen değilsin ben chp liyim sen değilsin oldu iş olan olmayana tepkili hatta bazen düşman biri kendini çokkkkk müslüman diğeri çokkk aydın sanıyor ne kendini gerçek müslüman sananların dini inancı nede aydınların kişiye saygıları bizi bir arada tutamadı senin otobüste yer vermemende bir tepki kardeş kardeşe düşman artık kimsenin kimseye saygısı kalmadı
Yıllar önce nette bi yaziya denk gelmiştim dev sol liderlerin nasuh mitap diye bir bey muhsin yazıcıoğlu ile ilgili bir soruya mamak askeri cezaevinde kaldıkları günlerden örnek vererek cevap vermişti
"yargılananların bazıları hücreye atılırdı her hücreye bir sağcı bir solcu konulurdu bir birbirini yesinler diye ama biz oyle yapmazdık biri işkenceden çıkınca diğeri ona bakar su ekmek verirdi o zaman yazıcıoğlu aynı hücrede kaldık bizde birbirimize baktık o zaman yazıcıoğlu bana biz tüm ülkede sokakları bölüşemezken ceza evlerinde 2.5 m2 lik hücreleri paylaştı demişti " tam cumleyi tam hatirlamasam da boyle bi cümleydi
şu an ayrışan insanları bir araya getirmek için ne olamadı gerekiyor acaba yada bir araya gelir mi onuda bilmiyorum