İguana

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek

Ozden bunu yazdı:
    -----------------------------

Tarantulalar 70 TL'den başlıyor geckolar gibi beslenirler çekirge, hamam böceği vs.Haftada 2 tane böcek atmanız yeterlidir.Ufak bi terrarium işini görür 40x30x25 lik bir terrarium işinizi görür.Zemini toprak döşeyip ağ yapabilmeleri için 3-5 ağaç dalı dik ve birbirine çapraz şekilde koyulur, herhangi şeffaf olmayan bir kap kullanılarak mağara tarzı biryer yapılırsa iyi olur tarantulalar karanlığı sever.Birde pet şişe kapağında su koyarsanız terrariumuna su ihtiyacını öyle karşılar ve ağ yapması için gerekli suyu temin eder.

Terrarium, toprak, mağara falan ne lazımsa almayı düşünüyorum. Ek aksesuarları varsa onlardan da alırım. Hayvana iyi bakmak isterim:) Ortalama maliyeti ne kadar olur. Bir de bu böcekleri petshoplardan mı alıyoruz. Dükkanda kara fatmalar var onlardan yakalayıp veririm de karafatma bulamazsam nerden bulup vereceğim hayavana :) Bu arada senin yerin nerede. İstanbuldayım ben.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branimir
    Branimir's avatar
    Erkek

hezarfen bunu yazdı:

hocam ben şimdi bi hayvan bakacaksam ele gelsin isterim, yani alcan elinde sevicen ne bileyim o da beni sevsin isterim :D kuş olsun kafama konsun filan yani, var mı sürüngenlerde bu ? 

Gayet tabi sürüngenleride elinizde, omuzunuzda gezdirip sevebilirsiniz.Farkındaysanız benim kendi hayvanlarımla olan resimlerde hep elimdeler.Benim boa yılanı kışın bilgisayar kasası sıcak diye onun üstünde takılıyodu benim yanımda :) Bunun insana verdiği haz çok başka anlatamam yaşamanız lazım bir kere sürüngen bi hayvan beslemeye başlarsanız sizi diğer ev hayvanları tatmin etmiyecektir çok asil ve karizmatikler.Ayrıca çok eğlenceli ve ilgi çekiciler, her beslenme saati ayrı bi belgesel gibi :)

DarkSkull dostum tarantula için iyi bir terrarium hazırlamak istiyorsan gerekenler;

• Tarantulanın boyutuna dengeli bir cam terrarium, cam'ın yan bölmelerinden birinde sık tellerle kapatılmış bir havalandırma olmalı. (40x30x30 işinizi görür)
    • Zemin için ince toprak nemli olarak zemine yayılmalı
    • Su ihtiyaçları için pet şişesi kapağı kadar ufak bir kap
    • Karanlık ve saklanma yeri için bir mağara derin ve geniş olmalı, hatta bölmeli olursa daha iyi olur yakaladığı yemleri bazen depolar.
    • Uzun ağaç dalları, çok ince veya çok kalın olmamalı.Terrariumun 2 köşesine çapraz şekilde 2-3 dal koyulabilir.Ağ örmeleri için bu şekilde ideal olur.
    • Terrariumun içine ön cama 1 adet termometre, 1 adet higrometre yapıştırılır ısı ve ve nem kontrolü yapılır.
    • Isı ve ışık ihtiyacı için bir adet UV lamba, tarantulalar için tavsiyem Repti Glo 2.0
    • Terrariuma çeşitli arka fonlarla ve aksesuarlarla egzotik ve mistik bir hava verebilirsin misafirlerinin çok ilgisini çeker.
    • Ve tabiki tüm bunlar için güzel tüylü koca bacaklı bir tarantula =)

Ben İstanbulda yaşıyorum ama şuanda yurtdışında okuyorum senenin büyük zamanı yurtdışındayım ama her ay 1 veya 2 kere İstanbulda oluyorum, şuanda yaz tatili ve bayram dolayısıyla İstanbuldayım ama elimde sadece piton var şuanda.Eğer satın almayı düşünürseniz ben siparişleri topluyorum her ay toptan getiriyorum hayvanları.Büyük petshoparda çekirgeler satılıyor onlardan alabilirsiniz bi petshop ile anlaşıp düzenli olarak ordan temin edebilirsiniz.Bu saydıklarımın maliyeti eğer kaliteli malzemeler kullanıcaksanız tarantula hariç ortalama 100-150 TL civarı

Toplam Hit: 17075 Toplam Mesaj: 83