IHS Hesabi Elimde Olan Domaini Nasil Yuruturum ?
-
saçmalama hocam. senin yaptığın hırsızlık.
senin bir malın olsa ve alanı bilsen senden geri alamayacağını düşünüyorsun.
eğer oldu yaptın adamın e-ticaret sitesi varsa ve domainde kesinti yaşatırsan, kesinti yaşattığın dakikalarında tazminatıyla hakkında dava açılır.
büyük ihtimal ya 50 k tl ceza alırsın ya da paşa paşa 1 yıl yatarsın.
not: adam benden şikayetçi olmaz, bana acır derse. olaylar öyle değil. haberturk u hackleyen çocuk,haberturk un sahibi tarafından affedilmesine rağmen içeride yattı.
ha ben on numara plan yapıcam kaçırıcam dersen helal olsun derim. ama bu işi iyi düşün :)
not: senin yaptığın hırsızlık değil sanat olur, yaparsan
-
1. Adam eğer domain change notification tool kullanıyorsa hemen uyanır, çünkü whois bilgileri güncellenecek
2. Icann bir domaini transfer ettikten sonra 60 gün kilitler. Bu arada Icann'e başvurulursa domaini geri alırlar.
IHS'nin nasıl yaptığını bilmiyorum, ama öncelikle ihsden bi domain al, aldığın domaini başka bi hesaba transfer edip nasıl davrandığına bak.
Yeni hesapdaki mail adresini değiştirip mail gelmemesini sağlayabilirsin. Ama dediğim gibi DCN hizmeti alıyorsa akşama uyanır adam.
Bu arada, işleri yurt dışından bi vpsden fln yap, IHS üzerinde domaini aktaracağın ikinci hesabın tüm bilgilerinin ve yeni aktaracağın yerdeki tüm bilgilerin herşeyi ile aynı olmasını sağla, bu sayede DCN'nin uyanmamasını sağlayabilirsin :)
Kişisel bilgilerini kullanma, yakalanırsan, avukat seni hırsızlığa teşebbüsden mahkemeye verir çünkü...
-
haci gel benim senin icin alayim o domaini butun risk benim ama %50
uyarsa pm at
ama daha once hic ihs ile isim olmadi ama rene hocaminda dedigi ilk once yeni bi domain alip ordan olabilecekleri gorebiliriz. suanda kredi kartim yok domaini alirsan inceler sonrada senin (C)almak istedigin domaine uygulariz.
ben yurt disindayim
bi internet cafeye giderim proxy dns vps ne varsa yaparim bulamazlar beni. burdaki int.cafelerde kamera yok zaten. bi sikim bulamazlar. en kotusu giderim bi pasyahaneye ordan telden wireless ile hallederim sonra teli cope atarim :)
-
Büyük bir firma ise dediğine göre büyük bir firma
Firmasınız logosunun şirketinin kısacası her bokunun patenti vs. hepsi vardır
Bilişim suçları ile beraber bir kaç mahkeme ve toplamda en fazla 7 duruşmada eline verirler benden demesi.
-
ipTelefon bunu yazdı
@ceo mahkeme ile com domaini geri alabilirlermi? hangi mahkemeye vericekler ?
Şöyle düşün hacı, sen tatil.com'un domainini kendi üzerine aldın.
Sence bu domaini sana yedirirlermi ?
Şahsen 100.000 TL'lik bir domainimi hackleyip vermese adam, arar bulur gerekirse öldürürdüm bile..
-
@barisyigit 26 yasindayim hocam
oncelikle `yakalanirsin` diyen arkadaslar ensiseleriniz icin tesekkur ederim ama yok abi yakalanmam, cok merkezi bir yerde oturuyorum etradimda tonla acik wireless var, evimdeki dx.com dan alinma antenle bile rahat 10 tanesine baglanabiliyorum ki cikip buyuk bir avm ye de gidebilirim yada tor vs kullanirim zaten yakalanirsam endiselenecegim son sey calip satmaya kalktigim domain olacaktir
@rene dcn tool lar dan birini kullandigini sanmiyorum adamin, ama kullaniyosa bile dedigin sekilde asilabildigini bilmiyodum tesekkur ederim bildi icin
yarin ihs den domain alip once baska bir hesaba sonra baska bir registrara transferi deniycem
bildiginiz yabanci, kiytirik merdiven alti registrar varmi ?
@SysTeMeRRoR hacim pm den tecrubelerini vs atip bu isi yapabilecegine inandirirsan beni neden olmasin ? ugrasip 100 bin kazanacagima oturdugum yerden 50 bin kazanirim
-
ICANN domaini iptal etmesi için iki taraflada yazışması lazım. Yani kayıt ettiren IHS olduğundan sana ve karşı tarafa email atar.
Yalnız olay transfer edildikten sonra almaları zor gibime geliyor. Çok diretirlerse mahkemeye taşıyıp avukatlarla belli bir miktar paraya anlaşma olanağın var.
Kısacası domain sana geçtikten sonra aslında domain üzerinde hak iddia edip mahkemeye gidebilirsin ve para kopartırsın tabi dediğin gibi değerli bir domainse.
Onun dışında IHS ye yüklü miktarda para ödeyerek aldım deyip birde sahte belge hazırlaman gerekir. Yani kısaca yapabiliyorsan yap ve anlaşma yoluna git. En mantıklısı bu sonuçta buda bir güvenlik açığı ve bundan hayli hayli yararlanabilirsin. Tabi bütün bu işleri yaparken dirayetli olman da şart birde IHS hesabına girerken ip ni saklamayı felanda unutma her şey loglanır.İşin etiksel açıdan bu şekilde açıklamasını yapabilirsin. Güvenlik açığı.
-
Adamin anne kizlik soyadi var
Dogum yeri ve tarihini ogren
Turkcelli ara hatti kayip calinti diye kapattir. Geri actirmasi 1-2 gun surer
O sirada ara ihsyi kendini o adam gibi tanit boyle boyle hattim degisti yeni hattim budur guncelelyin lutfen de. Teyit icin eski hatti arasalarda ulasamazlar.
Sonrs domain transfer keyi senin yeni verdigin tele gelir. Mail adreini de manuel degistirirsin olur biter. Gerisi sana kalmis :-))
Yukarida yazdigim tum bilgiler beyin firtinasi ve eglence amaclidir. Uygulanmamasi tavsiye edilir. Uygulanmasindan dogacak sorunlardan yalnizca fiili uygulayici kisi / kisiler sorumludur. Hirsizlik kotudur.
-
noname bunu yazdı
Adamin anne kizlik soyadi var
Dogum yeri ve tarihini ogren
Turkcelli ara hatti kayip calinti diye kapattir. Geri actirmasi 1-2 gun surer
O sirada ara ihsyi kendini o adam gibi tanit boyle boyle hattim degisti yeni hattim budur guncelelyin lutfen de. Teyit icin eski hatti arasalarda ulasamazlar.
Sonrs domain transfer keyi senin yeni verdigin tele gelir. Mail adreini de manuel degistirirsin olur biter. Gerisi sana kalmis :-))
Yukarida yazdigim tum bilgiler beyin firtinasi ve eglence amaclidir. Uygulanmamasi tavsiye edilir. Uygulanmasindan dogacak sorunlardan yalnizca fiili uygulayici kisi / kisiler sorumludur. Hirsizlik kotudur.
italik göt korkusu :d hocam söylediklerini yapabilirsen eğer geri dönüş verde bilelim sonuçları. bu arada bence durma yap.
-
Ihs'de hesap arası transfer için otp lazım. vip access application'ı kurup otp alıyosun. Bu işlemi yaptıktan sonra da ihs'ye her girişinde otp istiyor. Bu işlem yapılmamış ki hesaba girebiliyosun.
Kendi hesabına transfer ettikten sonra başka bir firmaya transfer edersin. Tabi senin telefonun da kabak gibi çıkar. Üye olmak için telefon numarası gibi bilgiler giriyorsun. Adam kendi hesabına girmek istediği an da zaten otp istiyecek, giremiyecek. O application da Symantec'in o da bilgi verir belki. ICANN da olaya dahil olup geri verebilir kolay bir şekilde domaini. Tabi bunlara gelemeden ilk aşamada enselenirsin bence.
Ihs'de güvenlik için bu otp sistemini kurmayı ihmal etmeyin. Bkz: konuyu açan arkadaş :D