folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder İhtilal İnkilap Ve Devrim Anlamları ?

İhtilal İnkilap Ve Devrim Anlamları ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FeRoCi
    FeRoCi's avatar
    Erkek

bu 3 kelimenin tam olarak anlamı nedir ? netten baktım da biraz aklım karıştı ? aralarındaki fark nedir ?

düşünüyorum oysa aklım var; aklım var oysa düşünmem gerek; düşünmem gerekse düşünülmesi gereken şeyler var; bazı var olan şeyleri düşünürsem zamanımı düşnmeye harcarım;harcanılan bi zaman varsa kıymeti bilinmeli; kıymeti bilinmeyen zaman tek canı kalmış süpermario ya benzer; süper marionun mantarı şirinlerin evine benzer; şirinlerin evinde bi kaltak var şirine o şirineyi bütün şirinler s*kmek ister... şirinler çok şey isterde ben hala neyi düşünüyorum anlamadım !!!!!...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FeRoCi
    FeRoCi's avatar
    Erkek

ihtilalin inkilaptan önceki adım olduğu söyleniyor.. ihtilalin anlamındada zor kullanarak yapılan geniş halk hareketi deniyor.. yani atatürkün yaptığı inkilaplardan önce zor mu kullanıldı ? biraz saçma geldi bana ? konuyu siyasete taşımayalım lütfen.. kelimelerin anlamları lazım teşekkürler şimdiden... 

düşünüyorum oysa aklım var; aklım var oysa düşünmem gerek; düşünmem gerekse düşünülmesi gereken şeyler var; bazı var olan şeyleri düşünürsem zamanımı düşnmeye harcarım;harcanılan bi zaman varsa kıymeti bilinmeli; kıymeti bilinmeyen zaman tek canı kalmış süpermario ya benzer; süper marionun mantarı şirinlerin evine benzer; şirinlerin evinde bi kaltak var şirine o şirineyi bütün şirinler s*kmek ister... şirinler çok şey isterde ben hala neyi düşünüyorum anlamadım !!!!!...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheWorm
    TheWorm's avatar
    Erkek

inkılap ve devrim aynı galiba.ama ihtilal darbe gibi bişey hocam :W yani bence böyle

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diamonique
    diamonique's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

2 sene önceki sınav sorumuzdu. Şunu unutmadım: İhtilal kanlı olur. Yönetim şekli değişmez. Devrimde ise yönetim şeklinin değişmesi vardır. İnkılap devletin toplumu çağdaşlaştırmak veya hayat tarzını değiştirmek için yaptığı değişikliklerdir, bildiğim kadarıyla zorunludur. Bildiğim kadarıyla böyle.

Edit: Atatürk inkılaplarından öncesi hakkında bir yorumda bulunmuşsun. Son zamanlarda Atatürk'ün videoları çıkmıştı. Orada halkın olduğu kısımlara bakarsanız insanların tümünün şapkalı olduğunu görürsünüz. Bu bir zorunluluktu. Biraz da baskıcılıktı. Eğer zorlamadan bahsetmeyecek olursak, İskilipli Atıf Hoca'nın Frenk Mukallitliği ve Şapka isimli eserinden dolayı idam edilmemesi gerekirdi.

Reecep Tayyip'in Askerleriyiz
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FeRoCi
    FeRoCi's avatar
    Erkek

diamonique bunu yazdı:
    -----------------------------

2 sene önceki sınav sorumuzdu. Şunu unutmadım: İhtilal kanlı olur. Yönetim şekli değişmez. Devrimde ise yönetim şeklinin değişmesi vardır. İnkılap devletin toplumu çağdaşlaştırmak veya hayat tarzını değiştirmek için yaptığı değişikliklerdir, bildiğim kadarıyla zorunludur. Bildiğim kadarıyla böyle.

inkilabın zorunlu olmasının nedeni nedir ? ihtilalden sonra yapılması mı zorunludur ?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diamonique
    diamonique's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

FeRoCi bunu yazdı:

inkilabın zorunlu olmasının nedeni nedir ? ihtilalden sonra yapılması mı zorunludur ?

Üstteki mesajımı düzenledim. İnkılabın zorunlu olması ihtilalden sonra gelmesine bağlı olarak değil, uygulanması açısındandır. Yöneticilerin toplumun hayat tarzını değiştirmek için yaptıkları harekettir. E bazı şeyleri değiştirmek için biraz zorlama yapmak gerekir. Ama devletin, insanların hayatı üzerinde hesap yapma yetkisi yoktur, sosyolojik olarak da suçtur zaten.

Reecep Tayyip'in Askerleriyiz
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lostok
    Lostok's avatar
    Erkek
    http://tdkterim.gov.tr/bts/?kategori=verilst&kelime=ink%FDlap&ayn=tam http://tdkterim.gov.tr/bts/?kategori=verilst&kelime=ihtilal&ayn=tam http://tdkterim.gov.tr/bts/?kategori=verilst&kelime=devrim&ayn=tam
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hackworm
    hackworm's avatar
    Erkek

www.sadikcan.com/ataturk-ilkeleri-ve-inkilap-tarihi-i-konulari.html

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FeRoCi
    FeRoCi's avatar
    Erkek

o zaman şöyle diyebilir miyiz? doğru anlamışmışmıyım..?  inkilap ve devrim aynı anlamdadır.. devrim kelimesi zamanla kişilerin kendi bireysel düşünceleri yüzünden çeşitli anlamlarda kullanılmıştır. yani siyasal anlamda devrim, iktidarın kökeninde değişme yaratan bir olaydır, örneğin fransız devrimi, diğer anlamda ise ekonomik ve toplumsal anlamda devrim, ekonomik ve toplumsal ilişkilerde temel değişiklikler yapan bir olaydır.   ihtilal inkilabın bir aşamasını temsil eder.  bir toplumda sosyal ekonomik ve siyasal sorun olduğu  zaman yönetim bunu engelleyemiyorsa toplumsal öğelerin çarpışması sonucu ihtilal oluşur. ihtilal mevcut düzeni yıkar.. ihtilal kısa sürede olur ve ardından devrim aşaması yaşanmaya başlar. İhtilal ile siyasal, sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda eski olan ortadan kaldırılır. Ondan sonra inkılâp ile eskiye nazaran daha ileri ve halkın yararına olan yeni bir düzen getirilir. Bu yeni sistem ile devrim başarılı olursa ihtilal de başarılı olmuş olacaktır.  

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HyKo
    HyKo's avatar
    Erkek

tamamen yanlış anlamışsın. devrim herhangi bir alanda yapılan köklü ve ''ani'' değişikliklerdir. tekrarlıyorum çağdaşlaşma veya modernleşmeyle alakası yoktur sadece değişiklik. ilerici de olabilir gerici de. atatürk devrimi ilericidir iran devrimi gericidir. yani bir düzenin 50 yıl içinde tamamen başkalaşması devrim sayılamaz. ihtilal ise yalnızca iktidar, yönetim tabakasını ele geçirmektir. siyasal anlamda devrimden söz edebilmek için öncelikle yönetime sahip olunması gerekir bu bakımdan ihtilal devrimin ilk adımıdır. ihtilal zor kullanarak iktidara sahip olmaktır. yönetime sahip olduktan sonra düzeni bozmadan sadece yönetici kadroyu yani iktidarı elinde bulunduran kişileri değiştirmek devrim değildir. devrim sürecinin tamamlanması için ihtilalden sonra sosyal ekonomik siyasal alanlarda köklü ani değişiklikler yapılmalıdır. ancak bu şekilde devrim tamamlanır. bkz:1960 devrimi. iktidara sahip bulunanların değişip sistemin aynı kalarak devam etmesi yani kısacası sadece sistemi yürütenlerin değiştiği olgu ise darbedir.bkz:1980 darbesi.darbelerde geniş halk kitlelerinin desteği olması zorunlu değildir ve çogunlukla şiddet içerir köklü değişiklikler barındırmaz.

...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FeRoCi
    FeRoCi's avatar
    Erkek
    HyKo bunu yazdı:

tamamen yanlış anlamışsın. devrim herhangi bir alanda yapılan köklü ve ''ani'' değişikliklerdir. tekrarlıyorum çağdaşlaşma veya modernleşmeyle alakası yoktur sadece değişiklik. ilerici de olabilir gerici de. atatürk devrimi ilericidir iran devrimi gericidir. yani bir düzenin 50 yıl içinde tamamen başkalaşması devrim sayılamaz. ihtilal ise yalnızca iktidar, yönetim tabakasını ele geçirmektir. siyasal anlamda devrimden söz edebilmek için öncelikle yönetime sahip olunması gerekir bu bakımdan ihtilal devrimin ilk adımıdır. ihtilal zor kullanarak iktidara sahip olmaktır. yönetime sahip olduktan sonra düzeni bozmadan sadece yönetici kadroyu yani iktidarı elinde bulunduran kişileri değiştirmek devrim değildir. devrim sürecinin tamamlanması için ihtilalden sonra sosyal ekonomik siyasal alanlarda köklü ani değişiklikler yapılmalıdır. ancak bu şekilde devrim tamamlanır. bkz:1960 devrimi. iktidara sahip bulunanların değişip sistemin aynı kalarak devam etmesi yani kısacası sadece sistemi yürütenlerin değiştiği olgu ise darbedir.bkz:1980 darbesi.darbelerde geniş halk kitlelerinin desteği olması zorunlu değildir ve çogunlukla şiddet içerir köklü değişiklikler barındırmaz.

peki inkılâpla devrim aynı anlamdamıdır ?

Toplam Hit: 3033 Toplam Mesaj: 18