İki Bilgisayarı Birbirine Bağlamak?
-
evde bi eski bi yeni bilgisayarım war arkadaşalar eski bilgisayarın cd -room u falan yok flash bellekte yok elimde ama ordaki bilgileri yeni bilgisayra atmak zorundayım bu iki bilgisayar arasındaki veri alışverişini nasıl yapabilirim?
-
ADSL modemin varsa modem uzerinden baglayabilrisin veya direk cross kablo ile ag olusturabilirsin ,eger network ten anlamiyorsan denetim masasi-ag baglantilarinda ag sihirbazi var oradan rahatlikla agi kurabilirsin.Agi kurduktan sonra cd rom a sag tiklayip paylastir dersen ,diger bilgisayarinda o cd rom u gorur,ayni sey klasorler ve suruculer icinde gecerlidir.
-
bi tane UTP tipi bi adıyla cat5 bi adıyla etherhet kablosu bi adıyla Rc 45 alıp gıdıp ethernet kartı gırışlerıne baglıyosun sonra ag baglantılarımdan ayar yap ve ıstedıgın dosyayı paylasıma koyabılırsın :)
-
abi baglama falan ugrasma, hard diski sok yeni ye tak, dosyalari aktar, sonra eskiye geri tak...
ama illaa bagliyacam diyosan 2 eternet karti bi kablo ondan sonrada bi suru ayar yapcan etcen, daha once yapmadiysan biraz vakit harciycan, ugrasma yani..
-
adsl modemim varda tek portlu bide cross kablo dedğin ney bu normal internet kablosuyla bağlasam olurmu?
-
hoca eski bilgisayar ethernet kablosu olacagını sanmıyorum aslında en iyisi bence ethernetle bglanmak...modeminde tek port'muş nasıl baglıcan sen bu bilgisayarları birbirine?
hemen sölim harddisk değiş tokuşuyla :D
eski bilgisayardaki harddisk alınır...yenisine takılır sora bilgiler aktarılır :D
edit: lemar sölemiş zaten
-
lemar bunu yazdı:
-----------------------------abi baglama falan ugrasma, hard diski sok yeni ye tak, dosyalari aktar, sonra eskiye geri tak...
ama illaa bagliyacam diyosan 2 eternet karti bi kablo ondan sonrada bi suru ayar yapcan etcen, daha once yapmadiysan biraz vakit harciycan, ugrasma yani..
-----------------------------ya haci haklısında şimdi bilgisayarda yeni amk korkuom bi bok olur die yha
-
usb girisin olmadigina gore serial converter ihtiyacinda yok..
iki pcde de ethernet bacagi oldugunu varsayiyorum , crossover kablo ile direkt pc 1 ile pc 2 uzerinde veri transferi yapabilirsin.
-
Şu şekilde oluyor,

-
abi bisey olmaz hard disk cikarip takmak kadar basit bisi yok valla... ac kasayi makinanin hard diskin arkasinda data kablosu power kablosu var onlari cikart sonra aynen yeni kasaya monte et... master-slave olayi sicmazsa bilgisayar acilinda direk hard diskten isdedigin dosyalari alirsin.. master slave falan sicarsa zaten acilmama ihitmali var makinanin oyle bi durumda yeni takdigin hard diski cikarttigin zaman makina eski haline doner...
oyle bi durum olursa jumper falan ugrasman gerekecek... sen hele bi dene bu dedigimi buyuk ihtimal rahat rahat hallediceksin..
not: 8mm resmi kopyaladim hemen, lazim oluyor unutuyorum hepde diyorum yazacam diye, saolasin...
-
Ben ciddi bir konuda geyik yaptım,
Musket de benim mesajımı editledi...