folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Güvenliğine Giriş
linefolder İki Bilgisayarı Birbirine Bağlamak?

İki Bilgisayarı Birbirine Bağlamak?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KoKi
    KoKi's avatar
    Erkek

evde bi eski bi yeni bilgisayarım war arkadaşalar eski bilgisayarın cd -room u falan yok flash bellekte yok elimde ama ordaki bilgileri yeni bilgisayra atmak zorundayım bu iki bilgisayar arasındaki veri alışverişini nasıl yapabilirim?

psişik
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    ADSL modemin varsa modem uzerinden baglayabilrisin veya direk cross kablo ile ag olusturabilirsin ,eger network ten anlamiyorsan denetim masasi-ag baglantilarinda ag sihirbazi var oradan rahatlikla agi kurabilirsin.Agi kurduktan sonra cd rom a sag tiklayip paylastir dersen ,diger bilgisayarinda o cd rom u gorur,ayni sey klasorler ve suruculer icinde gecerlidir.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Media
    Media's avatar
    Erkek
    bi tane UTP tipi  bi  adıyla  cat5 bi  adıyla etherhet kablosu bi  adıyla Rc  45 alıp  gıdıp ethernet kartı gırışlerıne baglıyosun sonra  ag baglantılarımdan ayar yap ve ıstedıgın dosyayı paylasıma  koyabılırsın :)

....
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

abi baglama falan ugrasma, hard diski sok yeni ye tak, dosyalari aktar, sonra eskiye geri tak...

ama illaa bagliyacam diyosan 2 eternet karti bi kablo ondan sonrada bi suru ayar yapcan etcen, daha once yapmadiysan biraz vakit harciycan, ugrasma yani..

anca gidersin...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KoKi
    KoKi's avatar
    Erkek
    adsl modemim varda tek portlu bide cross kablo dedğin ney bu normal internet kablosuyla bağlasam olurmu?

psişik
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordvader89
    lordvader89's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hoca eski bilgisayar ethernet kablosu olacagını sanmıyorum aslında en iyisi bence ethernetle bglanmak...modeminde tek port'muş nasıl baglıcan sen bu bilgisayarları birbirine?

hemen sölim harddisk değiş tokuşuyla :D

eski bilgisayardaki harddisk alınır...yenisine takılır sora bilgiler aktarılır :D

edit:  lemar  sölemiş zaten

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KoKi
    KoKi's avatar
    Erkek
    lemar bunu yazdı:
    -----------------------------

abi baglama falan ugrasma, hard diski sok yeni ye tak, dosyalari aktar, sonra eskiye geri tak...

ama illaa bagliyacam diyosan 2 eternet karti bi kablo ondan sonrada bi suru ayar yapcan etcen, daha once yapmadiysan biraz vakit harciycan, ugrasma yani..

-----------------------------

ya haci haklısında şimdi bilgisayarda yeni amk korkuom bi bok olur die yha

psişik
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Erkek

usb girisin olmadigina gore serial converter ihtiyacinda yok.. 

iki pcde de ethernet bacagi oldugunu varsayiyorum , crossover kablo ile direkt pc 1 ile pc 2 uzerinde veri transferi yapabilirsin.

C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Şu şekilde oluyor,

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

abi  bisey olmaz hard disk cikarip takmak kadar basit bisi yok valla... ac kasayi makinanin hard diskin arkasinda data kablosu power kablosu var onlari cikart sonra aynen yeni kasaya monte et... master-slave olayi sicmazsa bilgisayar acilinda direk hard diskten isdedigin dosyalari alirsin.. master slave falan sicarsa zaten acilmama ihitmali var makinanin oyle bi durumda yeni takdigin hard diski cikarttigin zaman makina eski haline doner...

oyle bi durum olursa jumper falan ugrasman gerekecek... sen hele bi dene bu dedigimi buyuk ihtimal rahat rahat hallediceksin..

not: 8mm resmi kopyaladim hemen, lazim oluyor unutuyorum hepde diyorum yazacam diye, saolasin...

anca gidersin...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Erkek

Ben ciddi bir konuda geyik yaptım,
    Musket de benim mesajımı editledi... 

///______________
Toplam Hit: 3300 Toplam Mesaj: 20