İki Bilgisayarı Birbirine Bağlamak?
-
8mm hoca sen karisma :) yoksa adama WAN kurduracan :)
haci sen git bir bilgisayarciya 5ytl ver ,bana cross kablo verin de onlar verir :) sen kabloyu al gel iki bilgisayarada uclarini tak ,dikkat et eski pcnde ethernet girisi varmi yoksa 10ytl ye pci soket bir ethernet kartida al ,sonra kablolari baglayinca zaten bilgisayarda ufak tefek hareketler olur :) uyari falan verir zaten ,sonra ag sihirbazini kullan ...
-
8mm hacı bu 10 luk baglantı ne oluyor 10/100 luk baglantı seklıde aynı bu bılgıyı nerden aldıysan yanlıs bılgılendırme yapmıslar ole bı ayrım yok 10luk baglantı dıe. 10 /100 baglantı seklıyle 100 arasında hıc bır fark yok sadece aralarındakı fark kablo awg lerınden kaynaklanmaktadır . 10 mb baglantı cın cat5 kablo kullanılıyordu 100 luk baglantı ıcın cat5e ( category five enchanded ) kablo kullanılmaktadır.
koki yapacagın tek sey ethernet gırısın varsa kı eger ınternete tek portlu modem uzerınden baglanıyorsan kesın vardır tabı usb degılse neyse compunun dedıgı gıbı gıdıp bı cross kablo alacaksın bılgısayarcıdan ıkı bılgısayra arasında baglayıp network kuracaksın en kolay cozum bu
oda olmadı hdd yı degıstır. yada gıt kendıne bı tane cd room al
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------8mm hoca sen karisma :) yoksa adama WAN kurduracan :)
haci sen git bir bilgisayarciya 5ytl ver ,bana cross kablo verin de onlar verir :) sen kabloyu al gel iki bilgisayarada uclarini tak ,dikkat et eski pcnde ethernet girisi varmi yoksa 10ytl ye pci soket bir ethernet kartida al ,sonra kablolari baglayinca zaten bilgisayarda ufak tefek hareketler olur :) uyari falan verir zaten ,sonra ag sihirbazini kullan ...
-----------------------------
ya harddisk degistirecesin ya coputerwolfun dedigini yapacaksin ama hardiski cikarip takmaktan korkan adam ethernet kartini nasi takacak makinaya onu bilmiyorum... (korkma abi korkma bisicikler olmazzz!) -
-
eski bilgisayarının hdd ini çıkarıp yeniye tak yeni pc ndeki hdd master yap diğerinde jumper varsa çıkar hiç bi sorun yaşamadan veri aktarımı yaparsın korkma bir şey olmaz en azından öğrenmiş olursun
-
Bir çok kişi açıklamış bu pc'leri birbire bağlamayı fakat biraz kaos ortamı oluşmuş. Tam net bir bilgi verebliecek olan yok mu? :)
Şimdi ben ethernet kablom (doğru mu diyorum tam bilmiyorum, bildiğimiz modem ile pc'yi bağladığımız internet kablosu) ile 2 pc mi birbirine bağladım. Fakat ağı bir türlü ayarlayamadım, sadece bilgisayarımda sınırlı internet bağlantısı imgesi oluştu o kadar, diğer bilgisayara erişemedim.
Ethernet kaplosuyla bu iş olmaz mı? Olur ise ethernet kablosundan kablosuna fark olduğun için mi yapamadım ben bu işi? veya Ağ'ı mı kuramadım?
Birisi bu konunda yardımcı olursa çok sevinirim.
Not: 2. pc'yi monitöre bağlamadım. Sadece bilgisayarı açıp yapmaya çalıştım. Öyle yani... :)
-
Açıklayalım.
Üstteki 10/100 lük alttaki de cross anlaşılmayacak ne var ki?
Tabiki 10 luk la 100 lük kablolama aynıdır şekilde farklıdır yazmıyorki.
Aslından onun orjinal adı tam olarak şu: 568a-b de şekilde siz sağ üst ve alta bakarak bağlayacaksınız.
İki bilgisayarı birbirine 2 yolla bağlarsınız. Ya cross kablolama ile yaparsınız yada hub-switch-portlu modem kullanarak düz kablo ile çoklarsınız (bağlarsınız).
Düz kablolama ile ayırma görevini cihaz,
Cross bağlantıda kablonun 1.ci ucu:
turuncubeyazturuncu-yeşilbeyazmavi-mavibeyazyesil-kahverengibeyazkahverengi
2.ci ucu : yeşilbeyazyeşil-turuncubeyazmavi-mavibeyazturuncu-Kahverengibeyazkahverengi olur.
Bu kablolamanın adı da CROSS bağlantı olur.
-
lordvader89 bunu yazdı:
-----------------------------hoca eski bilgisayar ethernet kablosu olacagını sanmıyorum aslında en iyisi bence ethernetle bglanmak...modeminde tek port'muş nasıl baglıcan sen bu bilgisayarları birbirine?
hemen sölim harddisk değiş tokuşuyla :D
eski bilgisayardaki harddisk alınır...yenisine takılır sora bilgiler aktarılır :D
edit: lemar sölemiş zaten
-----------------------------
abi değiş tokuş yapınca bilgileri nasıl aktarıcak? ne kadar malsınız yaa ahahahahahaaaa -
Edit.