folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder İki Bina Arasında Kablosuz Ağ

İki Bina Arasında Kablosuz Ağ

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akustikelektrik
    akustikelektrik's avatar
    Erkek

Karşı binada ikinci katta internet hattımız var, hızı 25 mbps. Bizim amacımız bu interneti kendi müstakil evimize alabilmek. Elimdeki aletleri falan yazıyorum, fikirlerinizi alayım.

Yaptıklarım;

Karşı binada bulunan modemi, benim evi rahat görebilmesi için balkona aldım. Bizim müstakil evin bahçesine airties air 4310 kablosuz repeater koydum. İnternet hızı yaklaşık 2 mbps çıkıyor. Müstakil evin arka odalarında kullanılabilmesi için ayrıca elimde bulunan zyxel wap3205 cihazı yine kablosuz repeater olarak eşleştirdim. Arka odalarda da hız yine aynı 2 civarında.

Hız düşüşü çok fazla, bunun sebebi kablosuz olması, yada mesafe, yada cihaz kalitesi midir?

Müstakil evin içinde zaman zaman internette kopmalar oluyor,sinyal full olmasına rağmen sınırlı bağlantı görünüyor.

Bütün kablosuz ağların ismini ve şifresini aynı yaptım, bunun bir zararı olur mu?

Bunların yerine kablo çekmek mantıklı mıdır?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

iki evin arasındaki mesafe ne? önce bi bunu yaz. arada sinyali engellicek bişey varmı? ortam nasıl. detay ver biraz.

ayrıca tüm ağların adını aynı yapma. güvenlik açısından. belli bir algoritmayla yap. tabi benim görüşüm. ilk 2 soruyoa cevap verirsen, daha kolay cevap alırsın.

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akustikelektrik
    akustikelektrik's avatar
    Erkek
    crimeangel bunu yazdı

iki evin arasındaki mesafe ne? önce bi bunu yaz. arada sinyali engellicek bişey varmı? ortam nasıl. detay ver biraz.

ayrıca tüm ağların adını aynı yapma. güvenlik açısından. belli bir algoritmayla yap. tabi benim görüşüm. ilk 2 soruyoa cevap verirsen, daha kolay cevap alırsın.

Haklısın, detay verelim. Bahçedeki repeater ile balkonda bulunan modem arasında, bir balkon daha var,pek kalın duvar yok. Mesafe yaklaşık 15-20 metre. Bahçenin en yüksek demirine sabitledim cihazı. Bu ikisi arasında sinyal engelleyecek başka bir unsur yok. Ama sanırım kamyon falan geçtiğinde etkileniyordur :D Bunların dışında müstakil evin duvarları oldukça kalın, eski ev olduğu için. Biraz da bu nedenden dolayı diğer zyxel repeater i bağladım evin girişine. Hız normal mi, kablonun avantajı olurmu hocam?

edit:  Tüm ağların adı aynı olunca mesela cep telefonum, nerede olursam olayım bağlanıyor otomatik, diğer türlü bu olmaz diye düşünmüştüm. Acaba aynı isimleri verdiğim için, bilgisayar bağlanacağı zaman karıştırıyor olabilir mi, çünkü bazen internet kesiliyor.

akustikelektrik tarafından 13/Şub/14 00:29 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

tp-link  tl-wa7510n sunu bi incele ihtiyacin olan bu geriye kalan kablo ve ap lerle is cozuceksin

delimiyim ben?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akustikelektrik
    akustikelektrik's avatar
    Erkek
    ayhun bunu yazdı

tp-link  tl-wa7510n sunu bi incele ihtiyacin olan bu geriye kalan kablo ve ap lerle is cozuceksin

hocam cihaz güzel ama yaklaşık 300-400 liralık elimdeki aletlerin üzerine cihaz almak istemiyorum. Benim cihaza daha güçlü anten bağlasam sonuç değişirmi acaba?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

Hocam aranızda yol vs. var ise buda çok büyük etken burdan 1 otobüs geçiyor 2.5mb la download yaptığım şey 100kb a düşüyor otobüsün sesini duyması yeterli nedense.

Kanal aralığını en az kullanılan kanalı yap hocam mesela 

innsider ile bak etrafındaki wifiler çoğunlukla hangi kanaldaysa sen diğerini yap 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akustikelektrik
    akustikelektrik's avatar
    Erkek
    Ka1nsha bunu yazdı

Hocam aranızda yol vs. var ise buda çok büyük etken burdan 1 otobüs geçiyor 2.5mb la download yaptığım şey 100kb a düşüyor otobüsün sesini duyması yeterli nedense.

Kanal aralığını en az kullanılan kanalı yap hocam mesela 

innsider ile bak etrafındaki wifiler çoğunlukla hangi kanaldaysa sen diğerini yap 

pek işlek cadde değil hocam, en fazla iki üç tane geçer günde.  Kanal aralığı dediğin yine modem arayüzünden mi yapmak gerekiyor. Ben default ayarlarda direk eşleştirdim cihazları

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akustikelektrik
    akustikelektrik's avatar
    Erkek

up olsun, fikirleri alalım

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek

Antenlerin çubuk şeklinde olanlarda mı

destination@tahribat.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

Aynen hocam interneti dağıtacağın modem ve ap lerden ayarlıycaksın 11 felansa değiştir 11 çok kullınılıyor bide 6 7 veya 8 yap mesela hocam

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

arkadaslarin dedigi dogru kanali en dusuk kacta tutabiliosan o sekilde ayarlamaya bak cunku kanal buyudugunde dalga boyu genisler ve sinyal kaybi artar ornek olarak sole

11. kanal dalga hareket   )           )           )           )

1. kanal dalga hareketi    ) ) ) ) ) ) ) )

yani kanal sayin buyudukce aralik artar veri islem hizi duser.

delimiyim ben?
Toplam Hit: 2112 Toplam Mesaj: 17