İki Laptop Beyaz Ekran Donanimcilar Konuya
-
SaviorAngel bunu yazdı
perpada özkan var buradan eski mürid ona götür yapar ama sezer hocamın da dediği gibi büyük masraf çıkar %100 bir yerde kısa devre vs var
Masraf da çıksa yapacak bir şey yok şu anda
-
sunyy2003 bunu yazdıSaviorAngel bunu yazdı
perpada özkan var buradan eski mürid ona götür yapar ama sezer hocamın da dediği gibi büyük masraf çıkar %100 bir yerde kısa devre vs var
Ver Özkana o yapar. O adam bu işin ustası. Benim pcyi de ona götüreceğim.
Not. Bir de sen ben herşeyi bilirim kafasında gibi duruyorsun. Pcyi adama vereceksin, sen hiç birşeye müdahale etmeyeceksin. Adam sana tamir edip verecek.
Pikacu tarafından 02/Ara/20 23:33 tarihinde düzenlenmiştir -
Pikacu bunu yazdısunyy2003 bunu yazdıSaviorAngel bunu yazdı
Not. Bir de sen ben herşeyi bilirim kafasında gibi duruyorsun. Pcyi adama vereceksin, sen hiç birşeye müdahale etmeyeceksin. Adam sana tamir edip verecek.
Ben mi her şeyi bilirim ?
-
sezeruludag bunu yazdıRitmFarbRacourci bunu yazdısezeruludag bunu yazdı
Asus Laptop'un kasayı değiştirirken Anakart'a Kısa Devre yaptırdığın için Lcd Panel'i yaktı. sonra denemek için Sağlam taktığın Paneli de yaktı.. bi'tane daha yeni panel taksan onu da yakar
Anakart'ta Kısa Devre var..
işin uzmanı birisine 50-100 tl verip kasayı değiştirtseydin sorun olmayacaktı.
şimdi 2 ekran 800-900tl + Asus'un tamir 300tl toplamda 1200-1300tl masrafın çıkacak..
Burdan alınacak ders, işin uzmanı değilseniz kurcalamayın elinizde patlar :)
şunu merâk ettim;
Anakart'a kısa devre'yi nasıl yaptırmış olabilir davranış olarak?
vücudundaki Statik Elektrikle mi,
Batarya tamir esnasında kasa'nın üzerinde olduğu için mi, varsa batarya yerine Kapasitör de neden olabilir mi?
AnaKart'ın üzerinde Akım taşıyan yol ile diğer yollardan herhangi birine aynı anda tornavida mi değdirdi, yada vida mı temâs ettirdi,
o kadar çok sebebi olabilir ki saymakla bitmez..
öncelikle senin de bahsettiğin gibi Statik Elektik
Batarya ve Şarj Adaptörünü ayırmadan Montaja Başlama
Devre içindeki Akımı boşaltmadıysa anakartta bir yere tornavida vs bi şey temas ettirerek kısa devre yaptırması
topladıktan sonra Anakart'ın Üstünde Altında bir yerinde Metal bi obje, Kablo vs kalması,
anakartı söküp Koyduğu Yerin alt tarafı İletken olması
anakartı plastik kasaya sabitleyen Vidaların yerilerini Ters Takması ( Uzun ve Kısa Vidaların yerlerin Karıştırılması, anakart'da bir yeri Delip yada Kastırıp kısa devre yaptırabiliyor daha önce denk geldi )
yada TouchPad,Hoparlör,Ekran Kabloları diğer ayrı parçaların kablolarını Yanlış,Ters Takma
vs v bir çok şey olabiliyor
bazen kısa devreyi buluyorsun düzeltiyorsun ama neden olduğunu bulamıyorsun bile..
Devrede içindeki Akımı Boşaltma olayı ilginçmiş, bu nasıl oluyor,? doğru akım topraklaması gibi bi'şey mi var,
RitmFarbRacourci tarafından 03/Ara/20 00:17 tarihinde düzenlenmiştir -
sunyy2003 bunu yazdıPikacu bunu yazdısunyy2003 bunu yazdıSaviorAngel bunu yazdı
Öyle bir izlenim var.
-
Pikacu bunu yazdısunyy2003 bunu yazdıPikacu bunu yazdısunyy2003 bunu yazdıSaviorAngel bunu yazdı
Öyle bir izlenim var.
Senin mi yanlış dusunuyorsun o zamam
-
Asus laptobun modeli nedir?
-
Anakartın şemasına bakacaksın, anakart üzerindeki lcd kablosunun pinlerindeki değerleri kontrol edeceksin pinlerin değerleri olması gerektiği gibi değilse geriye dönerek kaynağı bulmaya çalışacaksın. Pinlerde sorun yoksa aq senin gibi laptopun diyerek kaldırıp atacaksın. Bu kadar basit yav niye uzattınız bu kadar :)
şaka bir yana zor bir durum valla ama sana iyi tecrübe olmuş oldu :) geçmiş olsun. Yalnız anakartın lcd soketinin pinlerini kontrol etme şansın varsa bir bakıver.
-
osmaman bunu yazdı
Asus laptobun modeli nedir?
K555l
Acerda 5742g
@Liquid Hintli abilerimizin videoları izledim dediğin şekil cozmusler mahallede psikopat bir elektronikçi var ona goturucem onun çözeceğini dusunuyorum
-
Tüm yorumları okuyamadım söylemiştir arkadaşlar, yeni bir flex kablosu alıp onunlada dene derim hocam.