İki Tercih
-
Arkadaşlar şimdi tercih yaptım. Ama kafama takılan soru şu :
Dört yıllık eğitim veren bir özel üniversiteye gidicem aynı anda da dört senelik açık öğretim okuyacağım. Bi kaç kişi aynı anda iki okul okuyamazsın falan dedi. Bilinler acil yardımcı olsunlar lütfen.
-
yeni yasa filan birileir atıp tutuyorda bilmiyorum
-
1 örgün ve 1 açıköğretim aynı anda okunabilir.
-
Pc-ErrOr bunu yazdı:
-----------------------------
1 örgün ve 1 açıköğretim aynı anda okunabilir.
-----------------------------Eyvallah hocam içimi rahatlattın
-
Örgün olması şart değil, ikinci öğretim ve açıköğretim bir arada okunabiliyor.
-
olm kafanmı guzel lan mıllet bı taneyı bıtıremıyo senın neyıne ıkısı bı arada :D
-
AntiSeptiK bunu yazdı:
olm kafanmı guzel lan mıllet bı taneyı bıtıremıyo senın neyıne ıkısı bı arada :D
-----------------------------Can sıkıntısı :D
-
matr0x bunu yazdı:
Örgün öğretim deyince derse katılması zorunlu olan yüz yüze yapılan ders anlaşılır ve örgün eğitim demek ikinci öğretimi de kapsar..Yani bir örgün bir de açık öğretim vardır.Lisans öğrencisi açık öğretimden 2 veya 4 yıllık bölümlerden birini tercih edip okuyabilir..
Tavsiyem 2 yıllık bölüm okuyup,bittiğinde dikey geçiş (sınavsız) yapıp 4 e tamamlamanız.Böylece 2 diploma sahibi olacaksınız. -
ZyreX bunu yazdı:
matr0x bunu yazdı:
Örgün öğretim deyince derse katılması zorunlu olan yüz yüze yapılan ders anlaşılır ve örgün eğitim demek ikinci öğretimi de kapsar..Yani bir örgün bir de açık öğretim vardır.Lisans öğrencisi açık öğretimden 2 veya 4 yıllık bölümlerden birini tercih edip okuyabilir..
Tavsiyem 2 yıllık bölüm okuyup,bittiğinde dikey geçiş (sınavsız) yapıp 4 e tamamlamanız.Böylece 2 diploma sahibi olacaksınız.http://www.anadolu.edu.tr/aos/yonetmelikler/myo_01.aspx
-----------------------------Peki üstad o zaman üniversitelerde örgün ve ikinci öğretim ayrımı neye göre yapılıyor? Bu tanıma göre gece ders gören öğrencilerin derse devam zorunluluğu yok.
-
gündüz öğretim görenler normal öğretim. gece görenler ikinci öğretim. bu ikisinin toplamıda örgün eğitim yani okula devam zorunlulugu olan öğretim şeklidir. bunun farklı bi acıklamasıda yoktur heralde
-
Juliet bunu yazdı:
gündüz öğretim görenler normal öğretim. gece görenler ikinci öğretim. bu ikisinin toplamıda örgün eğitim yani okula devam zorunlulugu olan öğretim şeklidir. bunun farklı bi acıklamasıda yoktur heralde
-----------------------------Bu güne kadar 3-5 tane üniversitenin öğrenci işleri ile işim oldu. Ne zaman gidip bir soru sormaya kalksam, ilk cümleleri; örgün öğretim mi? 2.öğretim mi? oluyor. Bu yüzden sordum.