folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İkili Arama Tekniği Nedir?

İkili Arama Tekniği Nedir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

http://www.bilgekunduz.org/wp-content/uploads/2016/11/FINAL-7-8-sinif-yanitlar-2016.pdf

arkadaşlar burdaki ilk sorunun mantığını ben anlamadım.

wiki linki ermiş ama onuda anlamadım.

bana denizli gibi geliyor doğru cevap ama cevap a

ve açıkladığı halde anlayamadığım gibi 8. sınıf sorusu diyor 

canım sıkıldı:)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

bu 52 kişi bunumu yapamadı bu patates kafa deyip çıkıp gidiyormu? 

yoksa sizdemi yapamadanız bir fikir birşey söyleyin :)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

ilk soruyu hiç anlamadım bile cevapla bağdaştıramadım. benim kafa basmıyor. mat lazım sanırm hem mat hem açık göz

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Sayısal analizdeki Newton Yarılama yöntemi sanırım.. kök bulmak için..

Bu olayda kilit nokta gerçek kaşıkçı elmasını görn son kişiyi bulmak..

2000 kişinin ortası 1000. kişi 

1000ci kişi yuvarlak dediyse hırsızlık onda ya da daha önce olmuştur damla şeklindeyse sonraki 1001-200 arasında bu gibi yarılamalarla sonuca daha çabuk gidilir

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pineapplemen.
    sercoo
    sercoo's avatar
    Erkek

şöyle hocam elinde zaten sıralı bişey olduğu için aradığın nesneyi bulmak için ortadakine soruyorsun eğer cevap küçükse önceki sıralanana büyükse sonraki vatandaşlara bakıyorsun, böyle böyle yarıladıkça hırsızı buluyorsun yanlız çözümü sanki yanlış yazmışlar gibi orda hırsız hariç herkez yuvarlak demiyecek hırsız elması çaldığı saate kadar herkez (hırsız dahil) kaşık şeklinde dyecek sonrası yuvarlak diyecek yani sıralanmış rakamları düşün 2000 e kadar sıralanmış bu rakamlar sen 333 ü bulmak istiyorsun önce ortaya soruyorsun bu adam üstte mi altta mı diye o şekilde sayıların yarısını elemiş diğer yarısıyla oynamaya başlıyorsun sayı tahmin oyunları gibi aynı 

i might be a pineapple but you're a fineapple baby
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

Bu ikili arama gibi durmuyor:) İkili arama için sıralı değerler olması lazım. Örneğin 10,20,30,40,50,60,70,80....10000 dizisinde 760'ı bulmak gibi. Sorudaki durum şu şekilde x[1000]={0, 0, 0, 0, ... 0, 1] Yani 1'i arıyoruz (mantıken şöyle olmalı aslında, elmas köşeli diyen son eleman hırsız, çünkü hırsız değiştirdikten sonra görenler hep yuvarlak diyecekler).

Yaptığımız iş şu: 

1'i arıyoruz. 

1000 elemanlık dizinin ortasındaki elemana bakıyoruz (500'üncü eleman). Eğer ortadaki değer istediğimiz değerden büyükse (istediğimiz değer 1, dizide 0 olacak) dizinin sol tarafını [0-499], küçükse sağ tarafını [501-1000] alıyoruz. Yeni dizilerimizin ortasındaki elemanı alıyoruz ve bakıyoruz küçükse-büyükse diye. büyükse yine sol tarafını, küçükse sağ tarafını alıp ortadakine bakma işlemini sürdürüyoruz.

Görseller için http://bilgisayarkavramlari.sadievrenseker.com/2009/12/21/ikili-arama-algoritmasi-binary-search-algorithm/ adresine bakabilirsin.

Olaylara karışmayın!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek
    sercoo bunu yazdı

şöyle hocam elinde zaten sıralı bişey olduğu için aradığın nesneyi bulmak için ortadakine soruyorsun eğer cevap küçükse önceki sıralanana büyükse sonraki vatandaşlara bakıyorsun, böyle böyle yarıladıkça hırsızı buluyorsun yanlız çözümü sanki yanlış yazmışlar gibi orda hırsız hariç herkez yuvarlak demiyecek hırsız elması çaldığı saate kadar herkez (hırsız dahil) kaşık şeklinde dyecek sonrası yuvarlak diyecek yani sıralanmış rakamları düşün 2000 e kadar sıralanmış bu rakamlar sen 333 ü bulmak istiyorsun önce ortaya soruyorsun bu adam üstte mi altta mı diye o şekilde sayıların yarısını elemiş diğer yarısıyla oynamaya başlıyorsun sayı tahmin oyunları gibi aynı 

Dostum.. adam için "hırsız" sıfatı kullnaılmış.. yalancı olduğuna dair bir idda yok .. reca ederim :)

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pineapplemen.
    sercoo
    sercoo's avatar
    Erkek
    ltcelik bunu yazdı
    sercoo bunu yazdı

Dostum.. adam için "hırsız" sıfatı kullnaılmış.. yalancı olduğuna dair bir idda yok .. reca ederim :)

adam kendini saklamak istiyor olabilir hocam :D

i might be a pineapple but you're a fineapple baby
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek
    YeniHarman bunu yazdı

Bu ikili arama gibi durmuyor:) İkili arama için sıralı değerler olması lazım. Örneğin 10,20,30,40,50,60,70,80....10000 dizisinde 760'ı bulmak gibi. Sorudaki durum şu şekilde x[1000]={0, 0, 0, 0, ... 0, 1] Yani 1'i arıyoruz (mantıken şöyle olmalı aslında, elmas köşeli diyen son eleman hırsız, çünkü hırsız değiştirdikten sonra görenler hep yuvarlak diyecekler).

Yaptığımız iş şu: 

1'i arıyoruz. 

1000 elemanlık dizinin ortasındaki elemana bakıyoruz (500'üncü eleman). Eğer ortadaki değer istediğimiz değerden büyükse (istediğimiz değer 1, dizide 0 olacak) dizinin sol tarafını [0-499], küçükse sağ tarafını [501-1000] alıyoruz. Yeni dizilerimizin ortasındaki elemanı alıyoruz ve bakıyoruz küçükse-büyükse diye. büyükse yine sol tarafını, küçükse sağ tarafını alıp ortadakine bakma işlemini sürdürüyoruz.

Görseller için http://bilgisayarkavramlari.sadievrenseker.com/2009/12/21/ikili-arama-algoritmasi-binary-search-algorithm/ adresine bakabilirsin.

Eyvallah. Senin dedigini anladim simdi ve mantikli geldi.

Ben hirsizin degistirdikten sonrs digerlerinin degistigi sekilde gorecegini dusunmeyi es gecmisim. Dusunememisim.

Ben 2000 kisi arasinda birini ariyoruz 2000 de bir ihtimal gibi yorumlamistim. Evet verilen cevaba gore sagdan yada soldan ikiye bolmek cozume ulastiriyor. Gayet mantikli :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

Bu arada c# ile bir haftafir filan ortalama gunde 2 3 saat hem birseyler izleyip okuyup hemde basit sorulari kagit kalem ile dusunerek birseyler yapmaya calisiyorum.

Cok cok cok keyifli birseymis.

Yazilimci filan olmayan kisiler bile biraz ustune dusup basit problemleri sudoku niyetine cozebilirler. Inanilmaz keyifli.

:)

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek

çocuk yaşımdan beri aklından bir sayı tut oyununda tutulan sayıyı bulmak için kullandığım algoritmanın adı ikili arama tekniğiymiş. (programlama ile ilgim bu - temsili)

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
Toplam Hit: 2049 Toplam Mesaj: 12
ikili arama