İkna Sanatı
-
ellife bunu yazdı:
-----------------------------EmiRReiS bunu yazdı:
-----------------------------
Genelde bu gibi durumlarda işi anne çözer. O ikna eder...
-
ToR5 bunu yazdı:
Fatih bunu yazdı:
ToR5 bunu yazdı:
Eski bir Roma taktiğidir kulak ver. Eğer kötü birşey yaptıysan veya yapacaksan daha kötü bir şey yaptığın veya yapacağın doğrultusunda blöf yap. Böylelikle ilk yapacağın yani zaten reel olan fiil , seni mazur gösterecektir.
Misalle açıklayalım şimdi. Varsayalım meyhaneye gitmek istiyorsun ve baban bu duruma tepkili ve yalan söyleme ihtimalinde yok. Babanın karşısına geçiyorsun ve meyhaneye gitmeden 2 gün önce babana kerhaneye gitmek istediğini söylüyorsun. Baban tabii tepkili. Ancak 2 gün sonra meyhaneye gitmek istediğini söylersen babanın psikolojisi şöyle gelişiyor : Ulan ben bari bu veledi meyhaneye göndereyim de kerhaneye gitmesin. Tamam.
Veya baban seni şehir dışına göndermek istemiyor. Babana blöf yapacaksın. ( Gitmek istediğin yere gitmeden önce ki günlerde tabii.) Uçak bileti aldığını ve 2 ay sonra ABD'ye veya yurtdışına bir yere gitçeğini söyle. Baban tabi kızgın izin vermiyor. Zatne izin vermemesi lazım yoksa bizim taktik yatar :D Sende üzülüyorsun, travmalar bunlaımlar falan derken bu sefer zaten asıl gitmek istediğin şehir içi yeri söylüyorsun. Baban bu sefer snei bırakır. Tamam? Hadi bakalım.
-----------------------------Evet bu çok işe yarar.
-----------------------------en iyisidir.
-----------------------------ya abd ye gitmesine izin verirse? :d geberdim gülmekten hacı ya .d.d
hoca sen bak geç babanın karşısına deki;
baba seninle ince bi mevzu hakkında konuşucaktm, 1- söle bakim neymiş derdin? 2- sitir lan pezevenke bak ince mevzuymuş.
biz 1 i alalım, şimdi ben böle böle böle böle bide böle böle yapıcam/edicem/gidicem ne dersin?
cevabı biraz isteksiz olucak, napıcaksın/neydiceksin orda?
ya baba işte arkadaşlarla planladık taa nezaman şimdide karar verdik yapıcaz/edicez/gidicez.
dahada sıkkın bi tavırla neresi orası? kimle gidiyon? niye gidiyon? ne zaman dönüyon_? niye dönmüyon? :s gibi tepkiler alıcaksın, sakın yılma ısrarcı ol ama hep alttan alarak, huyuna suyuna giderek.
en sonunda yanında olucak bi arakdaşının numarasını adını soyadını nerde oturduğunu fln ister ama o izni verir.
ben öle yapıyorum, tabi benim babam bokunu çıkarıp adını soyadını, numarasını, nerde oturduğnu fln istemezde :d senin babanı bilmediğim için her ihtimali aldım göz önüne :))
hiç bi baba çocuğunun üzülmesini, başkasının yanında ezilmesini istemez. (belli etmesede.)