İktisatçılar Bakın Hele Bi
-
püü..
şimdi arkadaşlar sorum basit makro ve mikro iktisadın genel itibariyle konu yapısını öğrenmem lazım makroyu sanırım ünide görmüştük eğiriler felan ama taa 8 sene önceydi :)
genel konular asıl önemli olan başlıkları bana bunları verirseniz çok memnun kalacam
bi üstünden geçecek lasım :D
ders ntlmarı indirem dedim 200 sayfa :D
-
index mi istiyosun aga tam anlamadım.Konu başlıkları yeterli mi?
-
phoneix bunu yazdı:
-----------------------------
index mi istiyosun aga tam anlamadım.Konu başlıkları yeterli mi?
-----------------------------hoca tutup kitabın indexini istemiylorum hani şöyle anlatayım muhasebede giren çıkanı bilirsin yevmiye büyük defter blanço kaydını yaparsın genel muhasebenin %70 ni kaparsın
yani asıl bilmem gerekenler neler bana sınavda bundan 5 soru sorsa nelerden çıkar %90
-
mikro iktisat sa dediğin
1.ana kavramları öğrencen(ihtiyaç,kaynaklar(üretim faktörleri),mal hzmet fayda felan 5 tane işte)
2.talep, arz bunların esneklikleri
3.piyasa çeşitleri(oligopol,monopol felan)
4.fayda ölçülebilirliği
5.fiyat teorisi
bunları öğren yeter bi de sen ne sınavına giricen ona göre iktisat derya deniz başı sonu yok:)
-
Senin dediğin bi maliye de bir de muhasebe de var zaten :) İktisat için 5 konuda söylesek yetmeyebilir.Aöf büt için istiyorsan Murat yayınlaraına bi baksam çözümlü soruları çözsen yeterli olur.Ondan daha kısa,özet anlatan bir kitap yoktur heralde.
-
ZyreX bunu yazdı:
Senin dediğin bi maliye de bir de muhasebe de var zaten :) İktisat için 5 konuda söylesek yetmeyebilir.Aöf büt için istiyorsan Murat yayınlaraına bi baksam çözümlü soruları çözsen yeterli olur.Ondan daha kısa,özet anlatan bir kitap yoktur heralde.
-----------------------------lisans bitti hacı :D üni daha okumam
-
sertan_06 bunu yazdı:
mikro iktisat sa dediğin
1.ana kavramları öğrencen(ihtiyaç,kaynaklar(üretim faktörleri),mal hzmet fayda felan 5 tane işte)
4.fayda ölçülebilirliği
5.fiyat teorisi
bunları öğren yeter bi de sen ne sınavına giricen ona göre iktisat derya deniz başı sonu yok:)
-----------------------------makro?
-
ERDAL ünsal'ın iktisata giriş kitabını al. Bikere oku zaten 1 gününü almaz bile.
-
DJ_Alper bunu yazdı:
sertan_06 bunu yazdı:
mikro iktisat sa dediğin
4.fayda ölçülebilirliği
5.fiyat teorisi
-----------------------------makro?
-----------------------------makro mu para banka ve ödemeler dengeside varmı? hacı makro çok uzun 3-5 le halledemessin...
-
Claros bunu yazdı:
ERDAL ünsal'ın iktisata giriş kitabını al. Bikere oku zaten 1 gününü almaz bile.
-----------------------------giriş lazım değil okadarda anlıyoz :D
-
iktisadı bırak gel ben sana ekonometri anlatayım :)