İletişim İçin Hangi Sistemi Kullanıyorsunuz (Yazılımcılar İçin Soru)
-
tamam hocam node.js yi inceleyeceğim ve bahsettiğiniz nosql ve mongodb yi kullanıp denemeler yapacağım :)
başka bildiğiniz alternatif protokoller varsa da paylaşabilirsiniz..
teşekkürler
-
nedir bu node.js az daha ayrıntı verebilir misiniz
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------SharpShooter bunu yazdı:
-----------------------------unbalanced bunu yazdı:
-----------------------------daha önce seninle bu konuyu konuşmuştuk, hızını söylemiştin, xml yapısında tutuyor tamam eyvallah ama güvenirliğini nasıl test edebilrim. kendine özgü ne kadar sınıfı var bu konuda? wcf teknojisi esnek bir yapıda, bir çok protokolü destekliyor. ama bu basit protokoller küçük işleri yapmak için var. komple bir sistem bunla inşa edilemez. elbette ara ara kullanlır ama ana sistemin büyük teknolojilerden oluşturmak gerek.
node.js yi hem client hem server tarafında istediğim platformda kullanabiliyor muyum? umarım öyle bir kısıtlama yoktur. yani ben javascript kullanmak zorunda değilim de mi? birazdan deneyeceğim de ön bilgi almak isterim eğer kullanmışsan
-----------------------------xml dışında json tutabilirsin,
güvenirliliğinden kasıt nedir hacım? sql injection falan mı diyosun anlamadım.. server güvenliği diyorsan bunun mongo ile alakası yok..
yani herhangi bi güvenlik zaafiyeti yok.
mssql/mysql hantal veritabanları ve günümüz uygulamalrında yetersizler. bu gayet açık. node.js zaten socket zaten :) platform bağımlılığı kesinlikle yok. Abi işin özeti götü mongodb ye daya ve memnun kal :) pişman olursan yazdığın projeyi mssql/mysql ne istersen sana yazıp vericem söz :)
-----------------------------Son kısma "mongodb'e daya" kısmına tamamen katılmıyorum NoSQL konusunda biraz tuttuğun datanın yapısı ve uygulamanın yapısına göre sectiğin NoSQL ya da kurucağın yapının hibrit olması lazım.her engine'nin yeteneği farklı. O kısmı NoSQL'de daya diye degiştirelim:)
-----------------------------senin tecrübelerine gözüm kapalı güvenirim hacım, şirket olarak yeniyiz bu teknolojilerde. O zaman değiştirelim o kısmı, götü nosql e yasla :)
-
hocam oracle + java hız güvenlik data akışı üzerine tanımam bağlantı kopma noktasında dahi olsa koparmayan ve sonuna kadar kullanmaya çalışan bir yapısı var data aktarımını sonuna kadar stabil tutuyor insert olayına ise hiç girmiyorum microsoft halt eder yanında :D:D db yükseltimi de ayın şekilde yani oracle de vazgeçmem :D:D
-
mYMusti bunu yazdı:
-----------------------------hocam oracle + java hız güvenlik data akışı üzerine tanımam bağlantı kopma noktasında dahi olsa koparmayan ve sonuna kadar kullanmaya çalışan bir yapısı var data aktarımını sonuna kadar stabil tutuyor insert olayına ise hiç girmiyorum microsoft halt eder yanında :D:D db yükseltimi de ayın şekilde yani oracle de vazgeçmem :D:D
-----------------------------abicim bu yaptığın sistemin maliyeti açısından bi fikrin var mı?
yeni trendler şuan tüm eski teknolojilerin eline vermiş durumda.
gerçi hoş burada 50 sayfa yazıda yazsak herkes gördüğünü/bildiğini yapacak. başarılar
-
anlık iletişim kullanılmıyorsa. restful wcf service le tüm platformlarla xml veya json haberleşip işimi görüyorum.
işin içine push girince node.js den başka bişe kullanmadım.
veri tabanı olarak oracle ve mssql.
@SharpShooter mongodb çok ilgimi çekti. bakıcam mutlaka.
-
entityden classından çektiklerini direk servise aktarmak yerine,surrogate tiplerinin döndürdügünü bir classa atıp ordan wcf e daha sonrada clientlara göndermen güvenlik açısından daha iyi olabilir. authentication falanda koyarsan bişi olmaz zaten.
onun haricinde bu node.js kısa zamanda nekadar popüler oldu ya sürekli adı geçmeye başladı heryerde :|
@sharp opensourcelerin akın akın geldigi bariz ortada .geçen konudada bu konudada baya bastırıyorsunda. sonuçta firmalar karşılarında bir muhatap arıyorlar bir kurumsal firma istiyorlar. kaldıki .net'in vs. frameworkleri,classları,library leri ve tabi en başta idesi gerçekten zamandan tasarruf sağlıyor.
Time is Money :)
-
@mYMusti ,ben veritabanı iletişimi sağlamak istemiyorum daha doğrusu client veritabanına bağlanıp da verileri öyle çeksin istemiyorum. hem anlık olarak tespit etmek sıkıntılı..
@KodlayanAdam,anlık iletişim olacak hocam, o yüzden wcf in bu konuda ne gibi faydaları var bilmiyorum
@fnc, dediğin gibi bir ara tür kullanıyorum hocam, veritabanından her şeyi çekmeye gerek yok :)
-
FCN bunu yazdı:
-----------------------------entityden classından çektiklerini direk servise aktarmak yerine,surrogate tiplerinin döndürdügünü bir classa atıp ordan wcf e daha sonrada clientlara göndermen güvenlik açısından daha iyi olabilir. authentication falanda koyarsan bişi olmaz zaten.
onun haricinde bu node.js kısa zamanda nekadar popüler oldu ya sürekli adı geçmeye başladı heryerde :|
@sharp opensourcelerin akın akın geldigi bariz ortada .geçen konudada bu konudada baya bastırıyorsunda. sonuçta firmalar karşılarında bir muhatap arıyorlar bir kurumsal firma istiyorlar. kaldıki .net'in vs. frameworkleri,classları,library leri ve tabi en başta idesi gerçekten zamandan tasarruf sağlıyor.
-----------------------------abi bastırıyorum çünkü herkesin her projesinin düşük maliyetli ve başarılı olmasını istiyorum. Benim işime gelmez açıkcası, piyasayı uyandırmanın anlamı yok :) burada 2 kişi nosql neymiş lan diyip az buçuk fikri olsa, benim rakibim olur sonuçta :P neyse asıl mesele piyasaya ben dahil bir çok kişi .net i öyle bi soktuk ki sanki tanrı parçacığı amk. Şirketler ezbere gidiyor,kolay eleman bulmak için seçiyor. Lise öğrencilerinin .net bildiğini düşünürsek 1000 tl altı bile developer bulursun iyi kötü yazar bişi.
ben yurtdışında yaşamayı planlıyorum gerek hükümet,gerek askerlik,gerek yaşam standartı için. o yüzden bu trendleri tutmak gerekliydi. İyiki tutmuşum ufkum açıldı. eskiden hep ulan yaz yazda, siteye 100 k kişi girse nası toplucan götü? nası karşılıcan server masrafını diye düşünürdüm. şimdi eminim bi desktop pc alsam datacenter a outsource etsem 5k kişiyi güle oynaya aynı anda kaldırırım :D
-
FCN bunu yazdı:
-----------------------------entityden classından çektiklerini direk servise aktarmak yerine,surrogate tiplerinin döndürdügünü bir classa atıp ordan wcf e daha sonrada clientlara göndermen güvenlik açısından daha iyi olabilir. authentication falanda koyarsan bişi olmaz zaten.
-----------------------------Allah aşkın öyle bir muhattab olmasın karşımda 5 yıl önce Ms Exchange sunucusu kurduk Ms'in bize yolladıgı uzman 2 adet modül önerdi parayı ödedik sistemi kurduk kurmamızla Load altında gömülmesi bir oldu.Aradık Ms'i böyle böyle diye gelen cevap ya size önerdiğimiz 2 modüllün beraber kullanıldığında böyle bir sorun çıkartabiliyor O_o
.net kolaylık saglıyor diyorsunuzda ruby on railsdan tutta djanga zend bir çok frameworkle çalıştım işini bilen adam için hepsinde yazmak neredeyse aynı