folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder İletişim İçin Hangi Sistemi Kullanıyorsunuz (Yazılımcılar İçin Soru)

İletişim İçin Hangi Sistemi Kullanıyorsunuz (Yazılımcılar İçin Soru)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

sandman bunu yazdı:
    -----------------------------

FCN bunu yazdı:

entityden classından çektiklerini direk servise aktarmak yerine,surrogate tiplerinin döndürdügünü bir classa atıp ordan wcf e daha sonrada clientlara göndermen güvenlik açısından daha iyi olabilir.  authentication falanda koyarsan bişi olmaz zaten. 

onun haricinde  bu node.js kısa zamanda nekadar popüler oldu ya sürekli adı geçmeye başladı heryerde :|

@sharp opensourcelerin akın akın geldigi bariz ortada .geçen konudada bu konudada baya bastırıyorsunda. sonuçta firmalar karşılarında bir muhatap arıyorlar bir kurumsal firma istiyorlar. kaldıki .net'in vs. frameworkleri,classları,library leri ve tabi en başta idesi gerçekten zamandan tasarruf sağlıyor.

Time is Money :)

Allah aşkın öyle bir muhattab olmasın karşımda 5 yıl önce Ms Exchange sunucusu kurduk Ms'in bize yolladıgı uzman 2 adet modül önerdi parayı ödedik sistemi kurduk kurmamızla Load altında gömülmesi bir oldu.Aradık Ms'i böyle böyle diye gelen cevap ya size önerdiğimiz 2 modüllün beraber kullanıldığında böyle bir sorun çıkartabiliyor O_o

.net kolaylık saglıyor diyorsunuzda ruby on railsdan tutta djanga zend bir çok frameworkle çalıştım işini bilen adam için hepsinde yazmak neredeyse aynı

evet bizim başımıza da geldi;

serverda lisans sorunu oldu (key geçersiz dedi falan) microsoft türkiyenin sorunumuza attığı cevap aynen şuydu;

Değerli müşterimiz,

Yaşamakta olduğunuz sorun ile ilgili aşağıdaki linkte bulunan sayfadan destek alabilirsiniz.

- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

SharpShooter bunu yazdı:

evet haklısın duyulmamış ama nerede? piyasanın anasını siktiler. 50 k parası olan şirket açıp 1000 er tlden c# yazılımcısı alıp anasını siktiler. teknokente gidin, hepsi c#.net teknokentin kuruluş amacıyla birebir ters.

Türkiye de duymaman bunların güvenilirliğini belirleyemez bence. Ben şahsen kullanıyorum mongo db, 35 kolonluk tabloya 300 k veriyi 47 saniyede insert ettim.

dünyanın gittiği yön mongo/nosql, node.js zaten fenomen buna güvenmemek aptallık olur. lakin neye göre güvenmediğini bilmiyorum.

bence güvenmemen gereken microsoft teknolojileridir.

sen dedikten sonra locale kurdum birtane mongodb.

66409 adet 14 kolonlu entityframework objesini list'ı foreach ile dönerek 

mongo'ya 00:07.26 sn'de kaydettim

entity framework ile mysql'e 01:00.40 sn'de kaydettim

mysqlcommand ile 01:18.26 sn'de

tamam süper fark var aralarında ama transaction yok. durum böyle olunca birbiri ile alakalı birden çok kayıt eklerken bu tehlikeli. acaba transaction desteği olan nosql çözümlerinde durum ne olur? sandman'ın da dediği gibi yerine göre nosql kullanırken, yerine göre rdbms kullanmak en akılcı çözüm.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

TeRRoR bunu yazdı:

SharpShooter bunu yazdı:

evet haklısın duyulmamış ama nerede? piyasanın anasını siktiler. 50 k parası olan şirket açıp 1000 er tlden c# yazılımcısı alıp anasını siktiler. teknokente gidin, hepsi c#.net teknokentin kuruluş amacıyla birebir ters.

Türkiye de duymaman bunların güvenilirliğini belirleyemez bence. Ben şahsen kullanıyorum mongo db, 35 kolonluk tabloya 300 k veriyi 47 saniyede insert ettim.

dünyanın gittiği yön mongo/nosql, node.js zaten fenomen buna güvenmemek aptallık olur. lakin neye göre güvenmediğini bilmiyorum.

bence güvenmemen gereken microsoft teknolojileridir.

sen dedikten sonra locale kurdum birtane mongodb.

66409 adet 14 kolonlu entityframework objesini list'ı foreach ile dönerek 

mongo'ya 00:07.26 sn'de kaydettim

entity framework ile mysql'e 01:00.40 sn'de kaydettim

mysqlcommand ile 01:18.26 sn'de

tamam süper fark var aralarında ama transaction yok. durum böyle olunca birbiri ile alakalı birden çok kayıt eklerken bu tehlikeli. acaba transaction desteği olan nosql çözümlerinde durum ne olur? sandman'ın da dediği gibi yerine göre nosql kullanırken, yerine göre rdbms kullanmak en akılcı çözüm.

Transaction bu aralar en çok tartışılan konu 2 yaklaşım var.NoSQL çözümleri hafif çözümler oldugu için transaction konulmamıştır e-ticaret yada banka uygulamalarında bu yüzden uygun olmadıgı iddaa edilir.

Bunu 2 yaklaşımla çözüyorlar bir tanesi hibrit kullanım mesela verilerin hepsini nosql'de tutarken mysql ve m-quary kurarak logları mysql'de tutuyorlar.

Buna karşıt bir görüşte şudur zaten transaction olayınında veritabanı içerisinde ayrı bir kayıt olarak tutulmasıdır.

Örnek vericek olursam A hesabından B hesabına para aktarırken bu işlemin transactionla tutulması yerine NoSQL'de yeni bir obje olarak tutulması gerektiğini ve dogru bir db tasarımın en başından beri böyle olması gerektiğini iddaa ediyorlar.

2. çözüm için bazı itirazlar var ama nosql zaten scability için söz konusu olduğundan iyi ayarlanmış bir küme insan hatalarınında önüne geçebiliyor.

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
Toplam Hit: 2930 Toplam Mesaj: 24