folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder İlginç Bilgisayar Sorunu (Zamanım Az)

İlginç Bilgisayar Sorunu (Zamanım Az)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek

Az önce format atayım dedim 8.1 kurdum her neyse bunu kurdum hersey güzel güncelleştirmeleri yüklüyorum görüntü titreme başladı. Dalgalaniyor. Kabloları kontrol edeyim derken elimi hafif elektrik çarptı. Hemen kapatıp topraklarını yaptım bilgisayarı açtım ama o da ne. Birkaç saniye sonra görüntü gidip gelmiyor. Windows arka planda çalışıyor ama görüntü yok. Başka ekran kartı ile denedim yine aynı. Sorun ne olabilir sizce?  Kafe wifisi kullanıyorum şu an zaman kısıtlı :( 

Telefondan yazıyorum hatalarım varsa affola.

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ekran kartını çıkar anakart üzerinden görüntü almaya çalış ?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek
    Jubei bunu yazdı

ekran kartını çıkar anakart üzerinden görüntü almaya çalış ?

Olmuyor hocam. Şu an biraz araştırdım lcd invertör sorunu deniyormus buna. Monitörler uyumlu kondansator almak lazımmış öf yav çok zenginiz ya tam arızalanacak zamanı buldu. Zaten geçen hafta garip ses geliyordu içinden. Şimdi bir de tamirci kitler oh...

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    watervay
    watervay's avatar
    Erkek

Ekran gelip daha sonra gidiyorsa bios ekranına ulaşmaya çalış orda ekran kartı için ayarlar olması gerek onu dene. 

Syntax error..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

lcd ekran sorununu teyit etmişsin zaten. kasayı kurcalama.

2. el 19 luk bir tüplü monitor al 50 lira çekerler spotçularda işini görür geçici olarak.

yada evde nasıl tv var bilmiyorum ucuz bir kablo ile pal çıkışından görüntü vermeye çalış tv ye.

en azından scart to vga al taş gibi kullan.

edit monitorunu ben tamir ederdim anatlya manavgatta yım sen neredesin bilmiyorum.

yakın isen tamirini yaparım sana.

zalimadam tarafından 14/Haz/14 02:22 tarihinde düzenlenmiştir

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek

Watervay hocam biosta fazla duramıyorum görüntü kesiliyor. Windows bios farketmiyor hiç :(

Zalimadam Erzurumdayim hocam mahalledeki internet kafeciye sordum elinde boşta lcd varmış fazla Fiyat çekmezse onu alayım diyorum fiyatları hakkında bilgin var mı hocam ikinci el 19 inc LG modelini bilmiyorum.

Dün lcd nin içini açtım şişmeye yanmaya da rastlamadım ama niye böyle yaptı anlamadım... ama eminim yani çünkü garip cizirtilar çıkarıyordu. Kafeciden monitör almadan kasayı takip teyit edicem de evde tamir imkanımız yok değil mi  hocam

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-monitor-casper-926w-monitor-power-kart-ve-vga-karti-ikisi-bir-arada-168309597/detay

Şunu alıp taksim olur mu ki acaba. Benim monitör de bundan. Aslında Casper yazıyor ama samsung üretimi. Monitorun içinde yazıyor :) 

DadasAdam tarafından 14/Haz/14 11:43 tarihinde düzenlenmiştir

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    beyaban
    beyaban's avatar
    Erkek

aynı problem eski iş yerinde olmuştu görüntü geliyor 5 sn sonra gidiyordu servise götürdüm 300 kusur lira çıkartı amk monitör o kadar etmezdi neyse bir kaç televizyoncu gezdim birisi 80 tl dedi o da malzemeyi bulamadı kısaca şirketin g.te bi monitör kaçtı yani diyeceğim kısaca monitör bak hacı başka çare yok gibi en azından ben bulamamıştım

Türkçülük dün bir kaynaktı, bugün bir çaydır. Yarın coşkun bir ırmak olacak ve önünde ki bütün engelleri yıkacaktır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek
    beyaban bunu yazdı

aynı problem eski iş yerinde olmuştu görüntü geliyor 5 sn sonra gidiyordu servise götürdüm 300 kusur lira çıkartı amk monitör o kadar etmezdi neyse bir kaç televizyoncu gezdim birisi 80 tl dedi o da malzemeyi bulamadı kısaca şirketin g.te bi monitör kaçtı yani diyeceğim kısaca monitör bak hacı başka çare yok gibi en azından ben bulamamıştım

Kafeci 100 tl fiyat çekti dandik kare monitore. Birkaç gün daha bekleyip sıfır alicam ama önce zalim adamin linke bakıp birsey söylemesi lazım eğer oluyorsa 35 tl masrafla kurtarabilirim. Bir ihtimal...

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

hacı, ya floresan sıkıntısıysa?

ayrıca, senin monitörle aynımıdır verdiğin ilandaki katlar? aynı ise sıkıntı yok. ama farklı sie olmaz işte. kartlar aynı olupta floresan arızası varsa (ki genelde ekranda hiç görüntü olmaz. ama monitörü görmediğim için kesin konuşamıyorum.) gene işe yaramaz.

geçen elimde 19" wide acer lcd monitör vardı 2nci el, 80 liraya verdim valla.

sendeki power kartının önlü arkalı sağlam çözünürlükle resmini atabilirsen, yardımcı olmaya  çalışayım. izmirdeyim, elden yardımcı olamıcam malesef :(

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

cihazdaki elektrk yükünü al.. fişi sök 10 küsür kere açma kapamaya seri bas.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek
    crimeangel bunu yazdı

hacı, ya floresan sıkıntısıysa?

ayrıca, senin monitörle aynımıdır verdiğin ilandaki katlar? aynı ise sıkıntı yok. ama farklı sie olmaz işte. kartlar aynı olupta floresan arızası varsa (ki genelde ekranda hiç görüntü olmaz. ama monitörü görmediğim için kesin konuşamıyorum.) gene işe yaramaz.

geçen elimde 19" wide acer lcd monitör vardı 2nci el, 80 liraya verdim valla.

sendeki power kartının önlü arkalı sağlam çözünürlükle resmini atabilirsen, yardımcı olmaya  çalışayım. izmirdeyim, elden yardımcı olamıcam malesef :(

Aynen hocam. Satıcıyla konuştum dürüst satıcıydı derdimi dinledi kardeş büyük ihtimal floresan sıkıntılıdır, bendeki kartı alsan da işine yaramaz dedi. Ben de almadım .

Sonra gittim teknosaya falan monitör fiyatlarına baktım abi anasının fiyatına satıyolar böyle birşey olamaz, afedersin kıç kadar monitöre 250 lira çektiler ya la...

Hal böyle olunca gittim internet kafecideki monitörü aldım 19 inç lg, önce 100 lira çekti 90 verdim alıp çıktım. Kullanılmamış gibi birşey depodan çıkardı adam işte. Keşke sen monitörü satmadan önce bozulaydı da sendeki monitöre 90 vereydim :) Yabancıya gitmezdi.

@yunusdogan yok hocam denedim hepsini lcd ekran göçmüş galiba. Zaten içini açtım, lcd tornavida izlerinden haşat oldu, çalışsa da çalışmaz bu saatten sonra :D

Elimde işe yaramayan 19 inç wide samsung(casper logolu, üretici samsung) monitör var. Kargo ücretini karşılaması karşılığında işine yarayabilecek biri varsa göndereyim hacılar. Bir pm kadar uzaktayım.

Toplam Hit: 1829 Toplam Mesaj: 13