İlginç Bir Elektirik Üretme Metodu
-
merhaba arkadaşlar http://www.metacafe.com/watch/412802/salt_power/ bu videoyu izkeyeniniz varmı orda kullanılan malzemler tam olarak ne bilen yada tahmşn eden varmı ve o şekilde üretilen elektiriğin devamlılığı ne kadar olur sizce?
-
ilginc.
ama üretilen elektrigin sürekli olacagini hic sanmiyorum. hemde hic.
malzemeleri bende merak ettim :)
-
videonun altında " I'll show you how to generate electricity using salt and a magnet " yazıyo tuz ve mıknatıslsa yapmış ... mantıklı gelmedi ama denicem... mıknatıs bulur bulmaz...
-
Enteresan bi olay, Konuya Cevap yazdım kaybetmemek için. bi daha bakıcam.
-
videoyu izlerken dikkat edin, çocuk çiviye teli sarıyor ve sonra tuzun içerisine çiviyi yerleştirirken tuzun arka tarafında bişey tutuyor çocuk. bize göre saqdaki tuza çiviyi yerleştirirken. iyi bakın. 00:13 te.Eqer böyle bişey olsaydı bzim millet çoktan evine bizim tuz gölünden kaçak elektrik çekmişti :)))
-
hocam o kablonun boyu kısa ki
-
o ışık o kadar kararlı ve parlak yanamaz.
-
adam tuzun altına plaka yerleştirmiş tuzlada üstünü kapatmış milleti kekliyo o derece ampul nasıl verir o ışığı motor patlıcak gibi ses çıkarıyo =) baya yüksek bi enerji var orda aşağıda adaptör var resmen :D
-
Tuzun üzerine döküldüğü kablo var asıl elektirik kablosu oradan geliyor :) ve sizde yiyosunuz mıknatısı kkoymus adam oraya milletin dikkatini oraya çekmeye çalışmışş. Masanın kenarından geçen turuncu renklı gibi kabloya dikkat asıL elektırık üreten getiren o :)
-
olayın gerçek oldugu kesin arkadaşlar elektirik bölümünde söleyen bi arkadaş dedi onaları hocaları derstemi ne anlatmış o yüzden muhalif olupta öleydi böleydi diecek arkadaşlar yormasınlar kendilerini
-
3 voltluk bir akım geçiyordur muhtemel. yanan ampul değil led :) çalışan motorda 3 volt yada 6 volt dc dir muhtemel.uzun süreli işe yararmı bilmiyorum.Benim hayalim Rüzgar tribünü ile aküye elektriği şarj ettikten sonra 12 voltu inverter ile 220 çevirmek ve ampul yakmak:)
Toplam Hit: 3487 Toplam Mesaj: 18