İlginc Bir Fizik Sorusu-2!
-
yogunlugu sudan cok daha fazla olan celikten yapılan ignenin su yuzeyinde kalmasının nedeni nedir?bu ilginc ve beklenmedik olayın nedeni sizce nedir?
-
denedim alakası yok batıo
-
-
yaa olayla fasla ilgili fasla ßilgi vermemişsin ßenim aklımada şu geldi.:D kaldırma kuvveti ßatan hacimle dooru orantılı iğnenin içi ßoşsa ezilmişse ßilmemne .. özellikleriyle oynayaßiliriz..cewaßı merak ediorm:D
-
onun nedeni şeydi gliba sivri ucunu dik olark bıraknca su çarşaf görefimi ne yapıodu we batmıodu.ööle hatrlıorm ben.biln warsa iice söölessn
-
gemilerin batmamasıya aynı hesap olabilirmi?
-
ragmendous bunu yazdı:
yogunlugu sudan cok daha fazla olan celikten yapılan ignenin su yuzeyinde kalmasının nedeni nedir?bu ilginc ve beklenmedik olayın nedeni sizce nedir?
iyide bi kere o dediğin şey imkansız çünkü suyun özkütlesinden fazla olan herşey suda batar bu doğa kanunudur..!!! -
amele_2 bunu yazdı:
gemilerin batmamasıya aynı hesap olabilirmi?
heheheh -
Eğer o çelikle biraz elinde oynarsan büyük ihtimal batmaz. Çünkü elindeki yağlar (ki bu yağlar parmak izimizi de oluşturan yağlardır) O çelik parçasının üzerini kaplar. O yağın öz kütlesi de sudan küçüktür büyük ihtimal işte sonuç olarak ikisi birleşince batmaz diye düşünüyorum(bir yerlerden aklımda böyle bişi kalmıştı galiba). Falan filan, tutturdum mu?
-
PacoRabanne bunu yazdı:
ragmendous bunu yazdı:yogunlugu sudan cok daha fazla olan celikten yapılan ignenin su yuzeyinde kalmasının nedeni nedir?bu ilginc ve beklenmedik olayın nedeni sizce nedir?
iyide bi kere o dediğin şey imkansız çünkü suyun özkütlesinden fazla olan herşey suda batar bu doğa kanunudur..!!!
Değildir hacım merak etme batmaz -
İğneyi bilmiyorum ama inanın bizim gemi batmıyor...Hayret ediyorum yaa,boş ağırlığı 8500 MT, tam yüklü 45000 MT ama batmıyor namussuz... ;)
Toplam Hit: 6162 Toplam Mesaj: 28