folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder İlginç Ürün Tasarımları Ve Düşünce Patenti

İlginç Ürün Tasarımları Ve Düşünce Patenti

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

up

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    erebos bunu yazdı
    futurist bunu yazdı
    erebos bunu yazdı
    futurist bunu yazdı

Cevaplaribiz"nasil patent alinit" sorudu icin gercekten cok doyurucu olmus zahmet verip cevapladiginiz icin oncelikle tesekkur ederim.

................................

tekrar tesekkurler,telefondan cevap verdigim icin cok fazla yazim hatasi var ozurdilerim

birşey değil. patent değil ama telefon örneğinde verdiğin gibi "bu fikir satar abi" dedirten tasarımların için şöyle yapabilirsin.

kafandaki ürünü ilk etapta çok güzel gelsede bazen birilerine danışınca o kadar hoş gelmeyebilir. kolları sıvayacaksan önce kullanılabilirliğini biraz araştırmalısın. direksiyona bağlanan önemli değil bence,  örnek vermişsin ama oradan devam edeyimzaten telefonu arabaya sabitleyen bir malzeme telefoncularda satılıyor ekstra direksiyon diye derler hemde neresine takacaksın korna var mesela... falan filan. başlamadan biter.

...................................................

Peki mesela şu tarz ürünler olsa mesela diyelimki bu ürünü ben düşündüm çizdim gittim biryerlerde kendi çabamla örnek olarak birtane yaptırdırm

http://www.buldumbuldum.com/hediye/bookbook_kitap_laptop_cantasi/

Nereye giderim bunu alın abi satın diye? veya nereye desemki bakın böyle birşeyim var diye yayınlasam bana ulaşsalar ' kardeş ver bu fikri bize biz satalım al buda senin paran derler?

Başka başka mesela şu ürünler

http://www.buldumbuldum.com/hediye/magic_mug_sihirli_kupa_iki_fotografli/

http://www.buldumbuldum.com/hediye/ninja_star_coat_hook_ninja_yildizi_aski/?an=yeni-hediye

Hatta belkide http://www.buldumbuldum.com/hediye/driinn/?an=iyi-hediye

Yani sanırım bunların patentlik birşeyi yok yani çığır açan ürün dedğiller,bu ürünleri yapıp satan yerleremi ulaşılmalı yoksa bunların ortak bir yeri varmı?

fermuar nasıl bir icat sizce. basit bir düzenek 1 tl ye bile satılmıyor ama dünyanın en yararlı icadı listesinde.

endüstriyel ürün denilen şey faydalı olacak,  seri üretim yapılabilecek olmalı ve farklı olmalı

ürünlere baktım diyelimki bir yolunu buldun bir tane üretebildin.

bir şirkete gittiğinde 2 ihtimal var

1- adamlar bu gençte yetenek var gel çalış derler. yada o ürünü senden haklarını satın alıp seni daha görmezler

2-bir ihtimal iyice inceler biz bunu yaparız nede olsa önemli olan fikiri bulmaktı der biraz değişiklik yapar kendileri üretirler. sende elinle tasarımı onlara vermiş olursun .

hangisiyle karşılaşacağını bilemem medyum değiliz sonuçta. bazı insanlar çok şanslıdır önünde kapılar açılırda açılır. bazı inmsanlarda açık kapıdan içeri giremez. sen hangi gruptasın bilmiyorum ama ben çok şansızım.

şöyle yap fikirlerini somutlaştır üret 10 tane.

büyük şehirse işin kolay. mağzalara koydurmaya çalış, ne gibi bağlantıların var bilemiyorum tanışlarını dükkanına bırak. yani kısaca piyasaya gir bakalım. promosyon gibi eş dosta dağıt. süper reklamdır.

birde kur bir site koy resmini.

ama mağazaya gidince iş hukuksal olacağından adam şirket dışında bireylerle alım satım yapmıyoruz derler. sen bir görün biryerlere.

hatta en güzeli sigortaya gidip durumu anlat işe yararsa iş kurucam şimdi böyle satsam falan filan. konuş işte onlar yapamazsın der yada biri bir fikir verir.

hatta öğrendiklerini buradada paylaş ilgili olduğum konu.

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    VBDream bunu yazdı

benimde aklımda Arayüz işleyişi fikri var onu nasıl kullanacağımı bilmiyorum. Kullanacağım derken patent almak para dökmek ne kadar doğru acaba.

yanlış bilmiyorsam o patent kapsamında değil fikir ve sanat hakkı gibi birşey saıyorum. ilginç bir soru patent estütüsüne mesaj at

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı
    erebos bunu yazdı
    futurist bunu yazdı
    erebos bunu yazdı
    futurist bunu yazdı

Cevaplaribiz"nasil patent alinit" sorudu icin gercekten cok doyurucu olmus zahmet verip cevapladiginiz icin oncelikle tesekkur ederim.

................................

tekrar tesekkurler,telefondan cevap verdigim icin cok fazla yazim hatasi var ozurdilerim

birşey değil. patent değil ama telefon örneğinde verdiğin gibi "bu fikir satar abi" dedirten tasarımların için şöyle yapabilirsin.

Peki mesela şu tarz ürünler olsa mesela diyelimki bu ürünü ben düşündüm çizdim gittim biryerlerde kendi çabamla örnek olarak birtane yaptırdırm

http://www.buldumbuldum.com/hediye/bookbook_kitap_laptop_cantasi/

Nereye giderim bunu alın abi satın diye? veya nereye desemki bakın böyle birşeyim var diye yayınlasam bana ulaşsalar ' kardeş ver bu fikri bize biz satalım al buda senin paran derler?

hatta öğrendiklerini buradada paylaş ilgili olduğum konu.

Tekrar tekrar çok teşekkürler, bazı soru işaretlerim gitti, konu hakkında daha fazla bilgi topladığımda 2. mesaj benim ordan yazarım 

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
Toplam Hit: 2696 Toplam Mesaj: 15