İlk Defa Linux'a Geçicem

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek

hackworm bunu yazdı:
    -----------------------------

manhyak bunu yazdı:

hackworm bunu yazdı:

kodla haşır neşir değilsen hiç boşuna kurma fantezi olur

İnternete linux komutları yazınca bütün komutlar çıkıyor. Zorlanacağın bişey olcanı zannetmiorum. Ubuntu kur

bulunabilirlik açısından değil dayanabilme açısında söylüyorum tabiki hiçbirimiz o kodları ezberlemiyoruz ama adam belkide kim uğraşacak bunla der pişman olur o manada söledim

o kadar da zor değildi kodları hocam. yada ben biraz manyağım :|

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    matr0x
    matr0x's avatar
    Erkek

pardus veya ubuntu ile başlamanı tavsiye ederim illa başlıyacaksan

Tanrının bana baş edemeyeceğim bir şey vermeyeceğini biliyorum. Sadece keşke bana bu kadar güvenmeseydi diyorum...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

mac os hepsini köklerde neyse, hepm adobe photoshop, illustrator gibi billurlu yazılımları bulabilirsiniz hemde virüssüz bir ortamda nette gezebilirsiniz hemde sudo apt-get gibi kodlarla ugrasmak zorunda kalmassınız, bir extension yada program kurmak o eki applications klasörüne sürüklemek kadar kolaydır, diyecem linuxcular atlayacak simdi üstüme ubuntu cok yüce ama yeaaawww diye

Amphetamine Logic.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek

fenerist07 bunu yazdı:

mac os hepsini köklerde neyse, hepm adobe photoshop, illustrator gibi billurlu yazılımları bulabilirsiniz hemde virüssüz bir ortamda nette gezebilirsiniz hemde sudo apt-get gibi kodlarla ugrasmak zorunda kalmassınız, bir extension yada program kurmak o eki applications klasörüne sürüklemek kadar kolaydır, diyecem linuxcular atlayacak simdi üstüme ubuntu cok yüce ama yeaaawww diye

kardeş bu mac-os işletim sistemini download edip kuramıyoruz bildiğiim, sadece mac-os bilgiasyarlarda otomatik kurulu oluyo demi? :S

Cigu bigule :(
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

Gecement bunu yazdı:

xp+sp3 kur hata üstüne hata almazsın.

benim lisanslı bende alıyorum daha dün format attım sp3 otomatik yükseltiyor zaten

dün varya elimde linax cdsi olsaydı kaçarı yoktu xp ye veda diyecektim

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek

DrKeworks bunu yazdı:

fenerist07 bunu yazdı:

kardeş bu mac-os işletim sistemini download edip kuramıyoruz bildiğiim, sadece mac-os bilgiasyarlarda otomatik kurulu oluyo demi? :S

öylemi ?

tahribat.com a can feda
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    beyaban
    beyaban's avatar
    Erkek

niyetini kırmak gibi olmasın ama sıradan bi pc kullanıcısıysan xp veya win7 kullan :) ne pardus ne ubuntu nede herhangi bi linux sürümü tatmin etmez :) en azından beni etmedi

Türkçülük dün bir kaynaktı, bugün bir çaydır. Yarın coşkun bir ırmak olacak ve önünde ki bütün engelleri yıkacaktır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek

yawuz bunu yazdı:

DrKeworks bunu yazdı:

fenerist07 bunu yazdı:

öylemi ?

yani ben öyle biliyorum? :S

Cigu bigule :(
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek

şşşşt ! beni oku  beni !

önce xp sp3 yada windows 7 kurulur, eğer zaten varsa boş bir alana linux mint kurulur. kurarken swap alanı dediğimiz 2gb lık bir alanı sanal bellek olarak ayırırız. bu işlemi mutlaka yapın. linux mint kurulduktan sonra bilgisayar yeniden başlatılır. açılışta bilgisayarda kurulu işletim sistemlerinin listesi gelir. eğer linuxu açmak istersen klavye yardımı ile linux minti seçip enter dersin linux mint açılır. xp yi açmak isterse listeden xp yi seçip enter dersen xp açılır.

internette gezinmek, sohbet, film izleme, müzik dinleme vs. basit işleri yaparken linuxu kullanırsın. oyun oynarken ise xp yi açarsın. kısacası linuxta nasıl yapacağını bilmediğin birşey olursa hemen xp yi başlatırsın. böylece linuxta çözemediğin bir şey olursa linuxu terketmezsin. yavaş yavaş öğrendikçe yaparsın. ben iki senedir linux kullanıyorum, linuxta yapamadığım birşey yok desem yeridir. artık xp kullanmıyorum ne virüs var ne çökme var ne hata var... herşeyi değiştirebilirsin, özgürsün, herşey bedava şunu satın al, crack yap, serial gir, aktivasyon yap felan artık bunları unutacaksın. birkaç ay linuxu keşfedersin. keşfettikçe aşık olursun, bir daha asla linuxu terk edemezsin. o olmadan yapamazsın. dediğim gibi önce xp ve linux ardından iyice öğrenince sadece linux :) linux bölümünde linux mintten bahsettim. ayrıca kod yazma felan diye birşey yok, onlar yalan. acemi adam nasıl yapması gerektiğini bilmiyo kod yazacaz sanıyor. istersen bir programı kod yazıp kurarsın istersen windowstaki gibi hatta windowstan daha kolay bir şekilde kurarsın. mesela depo denen bir program vardır, orda programlar listelenir, binlerce program arasından birini seçersin örneğin media player olsun. seçtikten sonra kur dersin otomatik kurulur. windowstan çok daha basittir yani. neyse sen keşfet keşfettikçe aşık ol :) forumdaki linuxçu arkadaşlarda bende her türlü yardımcı oluruz merak etme.

hard diski de bu şekilde biçimlendireceksin. sen yapamazsan anlayan birine yaptır kardeş.

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sanal_Lord_28
    Sanal_Lord_28's avatar
    Erkek

eweet hocalar simdi ben buradaki tum yazilari  okudum ve daha once lnux yuklemistim  hemde tum dosyalarim silinmisti ama ilk basta arkadaslarin yazdigi gibi 2 saatte gerir donmustum bisi anlamamistim bana cok bos birsey gelmisti simdi tekrar linux ubuntu yu indiriyorum tekarar deniyecegim ama sunu soylemek istiyorum ben hic bir defa olsun calisan bir linux sisteminde birisini birsey yaparken gormedim yani sifirim hic bilgim yok biraz nasil kullanacagimizi yarirli codlari felan bole on bilgi isinma asamasi bilgileri verebilirseniz birazcikda ben bu kafdayi yorup cozmeye calisacagim:D

Birak olece Kalsin Eskidendi Bizim mazimiz simdilerde ise sadece bilgi
Toplam Hit: 5870 Toplam Mesaj: 39