İlk Doğan Bebek..
-
bebek acıkınca ağlar,altını pisleyince ağlar uyuyamaz ağlar, bunun nedeni nedir acaba? Nedeni konuşamaması olamaz bence tamamen allahın bebeklere verdiği bi özellik bebek ağlıyor ki karşı tarafa sesini duyarilsin ilginç gerçekten :)
-
Cia bunu yazdı:
-----------------------------
Bir bebek anne karnındayken hiçbirşey hissetmez vucut ağırlığı yoktur nefes almaz su içinde ağırlıksız bi ortamdan birdenbire milyarlarca m3 lük bi hava basıncının etkisine girip bu havanın ağırlığı altında ezilmemek için nefes almanız gerekmektedir.ve ciğerlerinize ilk kez giren oksujenle birlikte bütün vucudunuz yanmaya başlar.Düşünsenize bir yandan bütün vücudunuz yanarken bir yandan soğuktan titriyorsunuz ağlamayıp ne yapabilirsiniz...Alıntı
-----------------------------harika paylasım tesekkurler ...
-
CaNNi bunu yazdı:
-----------------------------yhaw bebek ilk doğduğunda niye ağlar ? aklıma takıldı (:
ben bi cevap buldumda sonra yazacam (:
hacı çok değişik konular açıyon -
Ağlamazsa ciğerlerine hava gitmiyormus. Ciğerlerini çalıştırmak için ağlatıyorlarmış. Banada biri söyledi.
-
trabs0n bunu yazdı:
-----------------------------Beyler bi soru da ben den Hani anne karnındayken bebekler hava almıyorya o zaman !!!
Anne karnındaki gibi bi ortam hazırlansa cocuk anne karnından alınıp boyle bi havasız ortama yerleştirilirse gelisime devam edebilirmi ? oksijensiz yaşam böyle bulunamazmı :)
-----------------------------hacı senin dediğin kyle xy diye bir dizide var ordada 15-16 yaşına kadar anne karnı gibi yapılmış bir ortamda birey saklanıyordu.Hatta diziye göre einstein'ın beynini daha fazla kullanmasının nedeni anne karnında tam(9ay10gün) kalmadı daha fazla kaldığı için içerde dahada geliştiği için diyolar :D
-
Ya bu insan beyninin % 3 unu 4 unu kullanıyor meselesi hikaye..YA düşünsenize %3 ünü kullandımı söyleyen adamda %3ünü kullanıyor pekii bu beynin neresini ölçüyor o %3'lük beyniyle bence böyle bişey belirlenemez.
-
trabs0n bunu yazdı:
-----------------------------Beyler bi soru da ben den Hani anne karnındayken bebekler hava almıyorya o zaman !!!
Anne karnındaki gibi bi ortam hazırlansa cocuk anne karnından alınıp boyle bi havasız ortama yerleştirilirse gelisime devam edebilirmi ? oksijensiz yaşam böyle bulunamazmı :)
bebek anne karnındayken kanda çözünmüş oksijeni kullanır. akciğerler su ile doludur.ama bebek gelişimini tamamlayınca dünyaya gelip akciğerlerini kullancak, normalden uzun züre anne karnında kalırsa ölür diye biliyorum ben
o yüzden belli bi süreden sorna kanla beslemeye devam edemeyiz
yanılmıyorsam böyle.